Adobe afirmă că nu are de gând să facă versiuni native Intel pentru actuala versiune a Creative Suite. Doar viitoarea versiune, CS3, va fi nativă Intel. Având în vedere ciclurile de lansare a noilor produse Adobe (18 - 24 luni), precum şi faptul că în aprilie 2005 au scos CS2, ne putem aştepta la CS3/Intel abia prin 2007 sau în cel mai bun caz, la sfârşitul anului 2006.
Dacă aşa se va întâmpla, e o veste nasoală pentru Apple. Cei care folosesc Creative Suite nu vor da banii pe Mac/Intel până când Adobe nu scoate versiuni native Intel.
Sau Steve i-a rugat sa mai astepte nitzel pana termina tranzitia PowerMacurile, nu avem de unde stii. Comentariile de pe AppleInsider sunt interesante.
Majoritatea sunt nemultumiti de suportul Adobe din ultimii ani.
La keynote-ul din 2005 in care se facea anuntul cu tranzitia la Intel, Bruce Chizen CEO Adobe la intrebat pe Jobs: ” What took you so long”
Sa speram ca Jobs nu o sa ajunga sa-i puna aceeasi intrebare
Nu, e o diferenta enorma intre Photoshop si Aperture. Aperture nu face nici 10% din ce face Photoshop, si nici nu trebuie sa faca, pentru ca are alta destinatie.
Eh, de cand astept eu sa apara un Photoshop made by Apple! Mie nu-mi plac softurile lui Adobe, pur si simplu nu ma inteleg cu ele.
Pt restul de programe cam sunt echivalente Apple, doar Photoshopul se tine tare.
Dar cred ca e ca si in relatia cu Windows: ce, i-o fi greu lui Apple sa scoata un Office killer? Banuiesc ca au ei acordurile lor.
Nu, e o diferenta enorma intre Photoshop si Aperture. Aperture nu face nici 10% din ce face Photoshop, si nici nu trebuie sa faca, pentru ca are alta destinatie.
am vrut sa zic ca tot editare grafica face (intr-o oarecare masura… mai mult sau mai putin)
Eu n-as vrea ca Apple sa scoata competitori pentru toate produsele de pe piata. Daca ar scoate un Photoshop-killer, ne trezim ca Adobe abandoneaza piata Mac, si atunci pot arunca Mac-ul pe fereastra, ca orice ar face, Apple nu poate converti userii de la Photoshop. La fel, nu as vrea sa dispara Microsoft Office, pentru ca toti cei cu care interactionez lucreaza pe Win cu Office, si am nevoie de compatibilitate 100%, nu inlocuitori.
Sa nu uitam faptul ca Adobe a “inghitit” anul trecut Macromedia. Iar adaptarea celor doua platforme intr-na comuna, o sa ia ceva timp.
Eu cred, ca oricum implementarea se va face intr-un final, dar nu asa apropiat.
Inca odata, nu-l arunca, da-l incoace
Acum pe bune, eu cand zic de Photoshop sau Office killer, asta presupune compatibilitate 100%, ca altfel nu merge. Doar ca ar mai anima competitia.