Upgrade PowerBook G3
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Dețiu un PowerBook G3 (Bronze Keyboard, 333 MHz) cu CD-ROM și baterie moartă (da’ moartă, nu așa). Nu merge decât la priză. Baterie am găsit de cumpărat. Aș mai vrea să știu dacă:
1. Pot schimba CD-ROM-ul cu un DVD-RW și dacă tre’ neapărat Apple sau merge orice slot-loading CD-RW/DVD-RW;
2. Pot să-i pun un airport card și, dacă da, de care? Tot Apple sau orice placă de rețea wireless (PCMCIA)?
3. Are hard de 40 Gb. Pot să-i iau unul mai mare din comerțul autohton sau iar trebuie Apple?
În esență, pot să-i pun cele enumerate mai sus și, dacă da, tre’ să fie originale sau pot să-i iau unele (mai ieftine) de duzină?

[ Modificat: 14 Decembrie 2007 03:47 AM de Steji ]
 Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Steji - 14 Decembrie 2007 03:37 AM

Dețiu un PowerBook G3 (Bronze Keyboard, 333 MHz) cu CD-ROM și baterie moartă (da’ moartă, nu așa). Nu merge decât la priză. Baterie am găsit de cumpărat. Aș mai vrea să știu dacă:
1. Pot schimba CD-ROM-ul cu un DVD-RW și dacă tre’ neapărat Apple sau merge orice slot-loading CD-RW/DVD-RW;
2. Pot să-i pun un airport card și, dacă da, de care? Tot Apple sau orice placă de rețea wireless (PCMCIA)?
3. Are hard de 40 Gb. Pot să-i iau unul mai mare din comerțul autohton sau iar trebuie Apple?
În esență, pot să-i pun cele enumerate mai sus și, dacă da, tre’ să fie originale sau pot să-i iau unele (mai ieftine) de duzină?

1. Poți schimba, nu știu în ce măsură rezistă placa de bază la efort. Eu unul aș lua ceva extern, un slim, eventual bus powered, sunt super mișto.
2. Sigur, cu Apple va merge cel mai bine. Mai poți cu Asus wl 167 g, dar nu se compară. Cineva mi-a zis că lui îi merge OK cu PCMCIA. Cineva de pe forum, am uitat cine.
3. Poți lua orice disc ATA, fii liniștit. Apple nu face nici discuri, nici memorii, doar le „bless-uiește”

P.S. Linkul e la GP Batteries, e OK, au cele mai ieftine baterii de pe piața noastră. Am luat și eu de la ei.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Sarumâna de sfaturi. Cât despre DVD-RW extern, am, da’ nu prea mă trage mâna/umărul să-l car după mine peste tot. Mai ales că nici nu am loc în geantă și ar trebui să-l transport în altceva… Complicat. Plus ca PB-ul n-are decât USB. Scrie el, săracul, și prin USB, acasă așa îl folosesc.
Am găsit baterie și mai ieftin decât la GP.
Adică ce-ar avea placa de bază să nu ducă DVD-RW?

[ Modificat: 14 Decembrie 2007 04:49 AM de Steji ]
 Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Steji - 14 Decembrie 2007 04:46 AM

Sarumâna de sfaturi. Cât despre DVD-RW extern, am, da’ nu prea mă trage mâna/umărul să-l car după mine peste tot. Mai ales că nici nu am loc în geantă și ar trebui să-l transport în altceva… Complicat. Plus ca PB-ul n-are decât USB. Scrie el, săracul, și prin USB, acasă așa îl folosesc.
Am găsit baterie și mai ieftin decât la GP.
Adică ce-ar avea placa de bază să nu ducă DVD-RW?

Ah, am uitat că generația aia are usb 1. Eu zic să mergi la cineva care face asta uzual, știe mai bine.

Apropo, ia mai vezi ce s-ar putea potrivi, uite o companie care face/vinde numai piese pt mac, baterii, unități optice etc.:

http://store.fastmac.com/index.php?cPath=10_2

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

nu-ti trebuie unitate de disc…
e mai ieftin un stick si un cablu in geanta nu ocupa mult loc…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Stick-uri am, unu’ chiar de 4 Gb. Vroiam SD pentru moftul de a avea SD grin. Ma streseaza ideea de a avea doar CD-R in era Blu-Ray. Sar’na Cattus pt. link. Interesant. Acum mi-ai dat tema de lucru. Astept prima.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mda… Dupa un research am descoperit ca pot sa-i pun SD si sa-l folosesc doar ca sa citesc DVD-uri. De vazut/scris DVD-uri nici vorba (sursa aici)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

ma iertati ca este off topic, dar o baterie de macbook 13 alba pe unde s-o gasi mai ieftina? asta a cam inceput sa oboseasca. merci

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Google -> pagini din România -> modelul bateriei tale (al meu, spre exemplu, este M7318)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dracia - 16 Decembrie 2007 09:38 PM

ma iertati ca este off topic, dar o baterie de macbook 13 alba pe unde s-o gasi mai ieftina? asta a cam inceput sa oboseasca. merci

Vezi mai sus linkuri. Eu am luat de la GP Batteries, un pic mai ieftin decît la iStyle ori Noumax. Nu știu dacă și mai bune, astea se testează în timp. Dacă poți comanda direct în SUA, e și mai ieftin etc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Steji - 16 Decembrie 2007 08:49 PM

Mda… Dupa un research am descoperit ca pot sa-i pun SD si sa-l folosesc doar ca sa citesc DVD-uri. De vazut/scris DVD-uri nici vorba (sursa aici)

De asta aveam și eu rețineri, nu eram sigur, dar generația aia nu știa de dvd-rw și… Întreabă totuși, mai studiază, da’ și eu zic că dvd-rw în generația nu prea merge. Părerea mea este că nu merită un asemenea upgrade. Dacă ai dvd-rom și tot felul de alte alea prin jur nu văd rostul…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Exact. Dupa cum am mai spus-o, era doar un moft. Vorba Dacului, ce n-am stick? grin

Semnătură