Am aflat in sfirsit de la prietenii mei francezi:) ca iphone-urile vindute unlocked in Franta nu se pot folosi in alta tara din pacate :(
Problema nu e sa-l cumperi, ci sa-l activezi. Activare prin iTunes, ai nevoie de cont cu resedinta in Franta, cu credit card frantuzesc.
Asa ca, asta fu cu visul de a lua iPhone-uri cu unlock oficial din Franta.
Asta mă face să cred tot mai mult că iPhone nu va sosi oficial în România până când nu va exista un iTunes Store la care să avem și noi acces, măcar pentru activarea telefonului, dacă nu pentru cumpărat muzică.
Sunt aproape sigur ca ai dreptate.
In Franta, il cumperi de la Orange (singurul abilitat sa vinda iPhone acolo), apoi il activezi cu cont iTunes francez. Dai un mail la Orange cu IMEI-ul, Orange il trimite la Apple, dureaza o saptamina pina iti transmit prin posta la adresa din Franta de domiciliu codul de deblocare. In momentul respectiv faci un restore al iphone-ului in iTunes, bagi codul de deblocare si asta e.
Deci, nici o sansa sa-l folosesti in afara Frantei.
Vestile sunt din ce in ce mai triste. Citeam pe wiki ca in Slovenia il lanseaza in ianuarie. WTF? Slovenia? Parca suntem la capatul lumii.
Nu e vorba atat de activare cat de faptul ca dupa pasul asta iPhone-ul nu poate fi folosit decat pe unul din operatorii din Fr. Adica nu mai e blocat pe un operator ci pe operatorii dintr-o tara.
Vestile sunt din ce in ce mai triste. Citeam pe wiki ca in Slovenia il lanseaza in ianuarie. WTF? Slovenia? Parca suntem la capatul lumii.
Nu e vorba atat de activare cat de faptul ca dupa pasul asta iPhone-ul nu poate fi folosit decat pe unul din operatorii din Fr. Adica nu mai e blocat pe un operator ci pe operatorii dintr-o tara.
Din cate cubosc, nici Slovenia nu are iTunes Music Store. Deci daca il lanseaza acolo, inseamna ca se poate si fara iTms.
Asta mă face să cred tot mai mult că iPhone nu va sosi oficial în România până când nu va exista un iTunes Store la care să avem și noi acces, măcar pentru activarea telefonului, dacă nu pentru cumpărat muzică.
Si eu cred la fel, iPhone e foarte legat de iTunes.
Mă îngrozesc de pe-acum ce Top 10 o să avem pe iTMS Romania – unde o melodie va costa numai 5 RON, preț promoțional.
bai imi pare mie da unii se chinue al dracu’ sa faca vanzari pe cand altii nu mai stiu cum sa le puna frana…sa vezi de se intoarce roata cum se va da la liber
cistigul de imagine e imens… pentru apple
nu cred ca aveau nevoie de cota parte
cred ca mai degraba logistica deschiderii unui iTunes Store ridica probleme
da ce poate fi asa de complicat de deschis… ca doar e virtual? De tradus situl si in romana, de asezonat cu cateva produse cu specific romanesti (filme si mai multa muzica decat este acum)
Comertul cu soft, muzica si filme mi se pare cel mai simplu si eficient/comod ... mi-au intrat banii pt cantecel si te las sa il descarci ...
da ce poate fi asa de complicat de deschis… ca doar e virtual? De tradus situl si in romana, de asezonat cu cateva produse cu specific romanesti (filme si mai multa muzica decat este acum)
Comertul cu soft, muzica si filme mi se pare cel mai simplu si eficient/comod ... mi-au intrat banii pt cantecel si te las sa il descarci ...
„De tradus situl si in romana”? Ha, nu știi ce spui!!! Ăsta e cel mai greu lucru, deși se plătește prost, ar fi amatori.