1 din 2
1
Sondaj
Folosesc Spotlight ...
zilnic, pentru căutat documente și altele 10
ocazional 8
niciodată / l-am dezactivat 2
ce-i aia Spotlight ? / am Panther, nu Tiger 1
Total voturi: 21
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Spotlight - util sau nu ?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

De la lansarea Tigerului, s-a făcut multă reclamă Spotlight-ului. Ca idee, este foarte bun și realizat relativ bine. Cu toate astea, m-am trezit că-l folosesc destul de rar (practic, atunci când vreau să lansez o aplicație și mi-e lene să mai deschid Finder-ul, să caut prin Applications, etc).

La voi cum e ?

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Eu chiar il folosesc zilnic. Mi se pare cea mai mare noutate a lui Tiger.
Sa vezi cand o sa ne obisnuim cu Spotlight, acum inca punem totul in foldere, cand de fapt poti sa lasi totul alandala, ca Spotlight vede tot.
Eu sunt fan!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

Si eu tot zilnic. Dar nu cred ca le voi arunca unde imi vine doar ca o sa le gasesca Spotlight. Am “prostul obicei” sa tin lucrurile in ordine. Nu maniac, dar nici vraiste wink

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Eu il folosesc rar si de obicei nu e 100% util - gaseste toti bozometzii dar nu cea ce caut.
Dar destul de des ca sa nu il dezactivez smile
Prefer sa folosesc locate - deoarece ala cauta si in directoarele hidden

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

Mie mi se pare o mare revolutie. Si eu grupez totul organizat in foldere, dar.. mereu uit pe unde le pun. Deci.. mi se pare o super inovatie. Nu incercasem pe Windows sa fac indexare la fisiere (cum face Spotlight) ca sa pot face o comparatie, dar sunt sigur ca emrge mult mai repede decat rahatul de windows.

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Am mai zis chestia asta pe forum: eu folosesc Spotlight pentru a cataloga colectia de imagini royalty-free pe care le folosesc in diverse proiecte. La fiecare poza am puse keywords in campul de “Spotlight comments”, si astfel pot da cautare dupa keywords in folderul cu poze.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Eu am grupat cei 4,8GB de documente (si prin asta inteleg, .docuri, ppturi si pdfuri) pe joburi, proiecte, ani, luni, activitati. Totusi, spotlight e cea mai simpla solutie la cautare. Il folosesc tot timpul.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

il folosesc rar de tot, doar ca sa caut ceva pe care nu-l gasesc sau ceva care nu-l am da sper sa-l am. ca sa lansez aplicatiile in nici un caz, am buttler. nu l-am mai folosit de anu trecut.
alex, pe win era google desktop search, o varza iti dai seama, iti facea cautare in browser.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
.ral:cr - 03 Februarie 2006 12:42 AM

il folosesc rar de tot, doar ca sa caut ceva pe care nu-l gasesc sau ceva care nu-l am da sper sa-l am. ca sa lansez aplicatiile in nici un caz, am buttler. nu l-am mai folosit de anu trecut.
alex, pe win era google desktop search, o varza iti dai seama, iti facea cautare in browser.

dacă îl folosești „rar de tot” cu siguranță nu i-ai prins toate subtilitățile… este excelent

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Spotlight? Il folosesc tot timpul… injur aproape zilnic ca nu il am pe windows.
De la lansarea aplicatiilor la salvari. Cred ca la casutzele de salvare il folosesc cel mai des. Stiu ca am folderul xabc123 pe hard, si niciodata nu navighez pana la el cand salvez ceva.
Scriu in casutza de spotlight numele, si gata.
Am incercat azi Google desktop si mi s-a parut o porcarie pe langa spotlight. Cand m-am uitat la cate pluginuri auxiliare s-au creat pentru GDS, am inceput sa apreciez si mai mult ce au realizat cei de la Apple.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
knockout - 03 Februarie 2006 01:20 AM

Spotlight? Il folosesc tot timpul… injur aproape zilnic ca nu il am pe windows.

X1 Search se apropie cat de cat iar ultimele versiuni cauta aproape prin toate si au imbunatatita si folosirea resurselor PCului (deja sufocat de OS, f*ck Microsoft!)
P.S. nu întrebați că ce faci că iți cere 75 de para… nimeni n-a zis ca e OS X, dar se mai descurca omul.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Eu l-am dezactivat.
M-am obisnuit cu find, locate si grep. Plus ca astea-s independente de platforma si le gasesc si pe alte sisteme (ma rog, mai putin pe windows).

c

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

si sa nu uitam de plugin-uri care cauta in metadata fisiereleor generate de diverse aplicatii. pe situl apple sunt zeci de asemenea pluginuri. totul e sa ai la ce sa le folosesti

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

STef - da please un link deoarece ne este lene sa cautam smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

http://www.apple.com/downloads/macosx/spotlight/

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov
Macuser din: 25.11.05
VAXXi - 02 Februarie 2006 11:02 PM

De la lansarea Tigerului, s-a făcut multă reclamă Spotlight-ului. Ca idee, este foarte bun și realizat relativ bine. Cu toate astea, m-am trezit că-l folosesc destul de rar (practic, atunci când vreau să lansez o aplicație și mi-e lene să mai deschid Finder-ul, să caut prin Applications, etc).

La voi cum e ?

Spotlight-ul nu este cel mai bun “application launcher”, merge greu. Pentru asta eu ti-as recomanda “Namely” (http://homepage.mac.com/asagoo/namely/index.html). E de departe cel mai rapid din cite am incercat. Spotlight-ul e super tare la cautari de, si mai ales in, fisiere. Eu cel mai mult il folosesc la cautat email-uri si chat-uri arhivate. Daca ai idee de doua, trei cuvinte folosite intr-un email sau chat… spotlight il gaseste in citeva secunde.

1 din 2
1