This family of Trojans redirects victim machines to specified websites or other Internet resources. Clickers either send the necessary commands to the browser or replace system files where standard Internet urls are stored (e.g. the ‘hosts’ file in MS Windows).
Clickers are used:
• To raise the hit-count of a specific site for advertising purposes.
• To organize a DoS attack on a specified server or site.
• To lead the victim to an infected resource where the machine will be attacked by other malware (viruses or Trojans).
Intentia mea a fost de a preveni, iar situatia ar trebui privita si altfel, luand in considerare si pe cei care viziteaza site-ul fiind pe windows, nu doar pe cei care sunt pe os x, asa cum s-a dat de inteles; primirea trebuie sa fie “prietenoasa” in oricare dintre cazuri .
[ Modificat: 16 Decembrie 2007 05:30 AM de Astrus ]
Intentia mea a fost de a preveni, iar situatia ar trebui privita si altfel, luand in considerare si pe cei care viziteaza site-ul fiind pe windows, nu doar pe cei care sunt pe os x, asa cum s-a dat de inteles; primirea trebuie sa fie “prietenoasa” in oricare dintre cazuri .
Pai ala nu e IPul nostru. Iti da un mesaj dar nu e de la situl nostru.
Plus ca nu e nici un download la fisierul ala.
Poate ai tu un virusache in calculator care te duce la situl ala si kasperky reactioneaza. Pe parallels am avut kasp si n-a zis niciodata nimic, mai am antivirusi dar nici unul nu zice nimic. Ia da tu un scan de sistem, poate iti poarta browserul in alta parte picioarele.
Pai ala nu e IPul nostru. Iti da un mesaj dar nu e de la situl nostru.
Plus ca nu e nici un download la fisierul ala.
Poate ai tu un virusache in calculator care te duce la situl ala si kasperky reactioneaza. Pe parallels am avut kasp si n-a zis niciodata nimic, mai am antivirusi dar nici unul nu zice nimic. Ia da tu un scan de sistem, poate iti poarta browserul in alta parte picioarele.
I-am facut update lui Kaspersky (este pe Vista, nu pe XP), am scanat si este curat .
Am incercat din nou si am dat click pe bannerul cu “Photoshop Romania” sa vad daca mai face la fel, iar rezultatul a fost identic, dupa care am intrat si in stanga paginii am mai gasit 5 bannere, iar la cel cu “PHOTOSHOP TUTORIALS” (doar la acesta din cele 5), Kaspersky a avertizat din nou :
[ Modificat: 16 Decembrie 2007 08:15 AM de Astrus ]
Din nou, pe bannerul ala nici o problema cu 3 antivirusi total diferiti.
Cred ca stiu care e problema. Ai setat Kaspersky pe proactive protection maxim, si engine-ul de heuristic scan zice ca “s-ar putea sa fie” un troian in jpeg si gif-urile alea. Nu zice ca e, ci ca s-ar putea. Avand in vedere ca e o imagine de pe net, nu-l doare sa-ti recomande sa nu se incarce. Man, I’m good. Piei Balmer!
Sau ca sa punem altfel problema. Toti avem antivirusi pe masinile cu PC, reale sau virtuale, nu? Mai intalneste cineva mesaje de atentionare la incarcarea pagini macuser.ro? Nu? Ete vezi…
Mai intalneste cineva mesaje de atentionare la incarcarea pagini macuser.ro? Nu? Ete vezi…
Pai eu nu am zis ca apare mesajul de atentionare la incarcarea paginii macuser.ro, ci doar la bannerul cu “Photoshop Romania”, daca dai click pe el .
Acum cat de valabil este…, ramane de vazut; oricum, intentia a fost de a preveni si nu de a provoca, asa ca nu are rost sa “amplificam” cazul .