1 din 2
1
Reclama cu “Photoshop Romania” de pe site,  contine un “Trojan” ! [EDIT] Alarma falsa.
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Dr. Tr. Severin
Macuser din: 19.11.07

Dupa cum spune si titlul, contine un “Trojan-Clicker” .

[ Modificat: 16 Decembrie 2007 01:18 AM de Administrator ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.02.07

si ? Ce effect are pe mac ?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Daca vorbesti de bannerul de pe prima pagina…
e un jpg, dar si asa… vezi poze.

Nu stiu ce ti-a dat tie mesajul de fals pozitiv, dar poti sa te relaxezi.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Nu cred ca este o alarma falsa !

Kaspersky :

[ Modificat: 16 Decembrie 2007 04:03 AM de Astrus ]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

ok. ce probleme poate crea pe macuri? pe macuri cu osx, desigur.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.08.07

Trojan Clickers

This family of Trojans redirects victim machines to specified websites or other Internet resources. Clickers either send the necessary commands to the browser or replace system files where standard Internet urls are stored (e.g. the ‘hosts’ file in MS Windows).

Clickers are used:
• To raise the hit-count of a specific site for advertising purposes.
• To organize a DoS attack on a specified server or site.
• To lead the victim to an infected resource where the machine will be attacked by other malware (viruses or Trojans).

Pentru Trojan-Clicker.HTML.IFrame.fp nu există descriere, dar iată ce face un troian asemănător, Trojan-Clicker.HTML.IFrame.g:
http://www.viruslist.com/en/viruses/encyclopedia?virusid=125408

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Intentia mea a fost de a preveni, iar situatia ar trebui privita si altfel, luand in considerare si pe cei care viziteaza site-ul fiind pe windows, nu doar pe cei care sunt pe os x, asa cum s-a dat de inteles; primirea trebuie sa fie “prietenoasa” in oricare dintre cazuri .

[ Modificat: 16 Decembrie 2007 05:30 AM de Astrus ]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
Astrus - 16 Decembrie 2007 05:14 AM

Intentia mea a fost de a preveni, iar situatia ar trebui privita si altfel, luand in considerare si pe cei care viziteaza site-ul fiind pe windows, nu doar pe cei care sunt pe os x, asa cum s-a dat de inteles; primirea trebuie sa fie “prietenoasa” in oricare dintre cazuri .

concluzia e simpla: Get A Mac!!!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Daca e adevarat, e nasol. Eu nu am nici un anti-virus; vad ca huk are jdemii smile si ii spune ca e OK.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Si Norton zice ca e ok.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai nu e adevarat, e un fals pozitiv, asta incercam sa zic.

Nu e nici un pericol, ce naiba…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Astrus - 16 Decembrie 2007 03:49 AM

Kaspersky :

Pai ala nu e IPul nostru. Iti da un mesaj dar nu e de la situl nostru.
Plus ca nu e nici un download la fisierul ala.

Poate ai tu un virusache in calculator care te duce la situl ala si kasperky reactioneaza. Pe parallels am avut kasp si n-a zis niciodata nimic, mai am antivirusi dar nici unul nu zice nimic. Ia da tu un scan de sistem, poate iti poarta browserul in alta parte picioarele.

[ Modificat: 16 Decembrie 2007 06:33 AM de huk ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.08.07
mediaconvertor - 16 Decembrie 2007 05:41 AM

concluzia e simpla: Get A Mac!!!

Prima concluzie e ca baietii (si fetele) de la Adobe sunt nemernici.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
huk - 16 Decembrie 2007 06:24 AM
Astrus - 16 Decembrie 2007 03:49 AM

Kaspersky :

Pai ala nu e IPul nostru. Iti da un mesaj dar nu e de la situl nostru.
Plus ca nu e nici un download la fisierul ala.

Poate ai tu un virusache in calculator care te duce la situl ala si kasperky reactioneaza. Pe parallels am avut kasp si n-a zis niciodata nimic, mai am antivirusi dar nici unul nu zice nimic. Ia da tu un scan de sistem, poate iti poarta browserul in alta parte picioarele.

I-am facut update lui Kaspersky (este pe Vista, nu pe XP), am scanat si este curat .

Am incercat din nou si am dat click pe bannerul cu “Photoshop Romania” sa vad daca mai face la fel, iar rezultatul a fost identic, dupa care am intrat si in stanga paginii am mai gasit 5 bannere, iar la cel cu “PHOTOSHOP TUTORIALS” (doar la acesta din cele 5), Kaspersky a avertizat din nou :

[ Modificat: 16 Decembrie 2007 08:15 AM de Astrus ]

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

Din nou, pe bannerul ala nici o problema cu 3 antivirusi total diferiti.

Cred ca stiu care e problema. Ai setat Kaspersky pe proactive protection maxim, si engine-ul de heuristic scan zice ca “s-ar putea sa fie” un troian in jpeg si gif-urile alea. Nu zice ca e, ci ca s-ar putea. Avand in vedere ca e o imagine de pe net, nu-l doare sa-ti recomande sa nu se incarce. Man, I’m good. Piei Balmer!

Sau ca sa punem altfel problema. Toti avem antivirusi pe masinile cu PC, reale sau virtuale, nu? Mai intalneste cineva mesaje de atentionare la incarcarea pagini macuser.ro? Nu? Ete vezi…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
huk - 16 Decembrie 2007 09:18 AM

Mai intalneste cineva mesaje de atentionare la incarcarea pagini macuser.ro? Nu? Ete vezi…

Pai eu nu am zis ca apare mesajul de atentionare la incarcarea paginii macuser.ro, ci doar la bannerul cu “Photoshop Romania”, daca dai click pe el .
Acum cat de valabil este…, ramane de vazut; oricum, intentia a fost de a preveni si nu de a provoca, asa ca nu are rost sa “amplificam” cazul .

1 din 2
1

‹‹ Sugestie      Macuser in IE ››