In primul rand scuze dar nu am gasit topicul deja deschis pe tema sitului nou, ce vreu sa va spun…am intrat si eu de pe un pc fiind in deplasare pe forum si ce am vazut ? Ca prima pagina nu apare corect ...... Probabil sunt catva care intra pe site (dar nu au mac dar au si ei cateva gadgeturi prin casa cum ar fi ipodul ) cu internet explorer si vad pe prima pagina o varza totala. Nu stiu daca ati observat dar situl apple merge pe toate browserele posibile. Cred ca aici ar trebuii lucrat un pic ca nu toata lumea are un iMac acasa. Ce sa mai zic de cei care vin numai sa se documenteze daca merita o asemenea investitie.
Gif cu transparenta nu stie IE ! Pentru a corecta asta gasiti script pe internet. Daca ar fi numai asta ar fi bine da toata structura sitului se strica. Nu luati ca o critica si ca o recomandare pt a remedia problema.
.
Va salut.
Idea este ca atata timp cat noi ne adaptam dupa IE nu va putea fii detronat niciodata de pe titlul de standard browser. Dece sa ne adaptam siteurile dupa un produs mai inferior? daca toti creatori de siteuri nu ar mai face asta sigur nu lar mai folosii nimeni dar atata timp cat toata lumea isi adapteaza siturile dupa un standard inferior fata de celorlalte browsere IE va dicta legea si in continuare.
Varza sau nu, monolopist sau nu, szasz are dreptate. Atata timp cat IE are o cota de piata f. mare si cat 85 - 90% din utilizatori il folosesc, trebuie sa te adaptezi. Pentru utilizatorul obisnuit care vrea sa intre pe forum sa vada ce se scrie/caute opinii si pareri, un site neoptimizat pt. IE este o bila neagra pt. comunitate. Varza din spatele IE o stim doar cei care fac site-uri, nu si utilizatorul de rand.
Se lucreaza inca. Avem un deadline la sfarsitul saptamanii care vine. Chiar daca nu o sa fie 100% bine, macar suntem in directia buna. Prima prioritate e sa se vada bine pe mac. Apoi, in functie de timp si resurse sper sa se vada bine si pe IE.
Varza sau nu, monolopist sau nu, szasz are dreptate. Atata timp cat IE are o cota de piata f. mare si cat 85 - 90% din utilizatori il folosesc, trebuie sa te adaptezi. .
Sunt programator si am echipa in subordonare.
Daca aud pe cineva zicand ceea ce am subliniat mai sus il dau afara.
E cea mai mare porcarie.
Un proiect se realizeaza dupa standarde si apoi daca clientul (care si plateste dealtfel impune ceva, asta e…) zice pas, executam. Aici nu-i cazul cu clientul.
Exact cum am zis mai sus (in paanteza, citeste atent), daca e vorba de client facem tot ce doreste, explicandu-i si cum sta treaba.
Aici in cazul nostru, este un site public (sper ca nu gresesc) care trebuie sa deserveasca o clasa mare de users din platforme diferite, deci aici trebuie respectat standardul web W3C WWW, nu cel impus de MS.
P.S.
Propozitii de genul “Varza sau nu, monolopist sau nu, szasz are dreptate. Atata timp cat IE are o cota de piata f. mare si cat 85 - 90% din utilizatori il folosesc, trebuie sa te adaptezi. ” se aud in randurile celor care sunt fan MS sau in randurile necunoscatorilor, ceea ce dauneaza mult si chiar ajuta la market-ul MS.
Exista standard w3c iar MS si-a bagat ceva in el…
[ Modificat: 17 Decembrie 2007 01:13 AM de Liviu Voicu ]
poate ar fi bine sa apara o atentionare pe prima pagina: in c..acatul de IE, siteul nostru se vede ca draq!! folositi aplicatii mai bune!
in alta ordine de idei, sunt de acord cu ce spune liviu DAR (si cam offtopic - curiozitate personala) daca acel client e un dobitoc si nu stie ce vrea, nu stie ce inseamna aceste standarde si nu-ti cere sa-i optimizezi produsul pt IE si la final vede ca e ceva in neregula, ce faci? ce faci daca-ti zice pas, nu-ti plateste munca si pleaca la altul? pierzi si timp si bani, nu?!
Idea centrala era ca nu dam voie la MS sa ne randuiasca treburile.
Iti dai seama ca am departament QA care verifica tot, si in timpul dezvoltarii avem grija sa nu ajungem la astfel de probleme…dar scopul nostru este sa respectam standardele.
poate ar fi bine sa apara o atentionare pe prima pagina: in c..acatul de IE, siteul nostru se vede ca draq!! folositi aplicatii mai bune!
Acum ca exista Safari pentru PC poate chiar ar trebuisa punem un Get Safari si un Get Firefox pe prima pagina. Si eventual un F*ck Microsoft si f*ck Internet Exploder!