Salut!
Vreau sa imi cumpar un macbook pro de 15.4 ( cel mai ieftin ), si am posibilitatea sa imi aleg display-ul ... dar nu stiu ce sa aleg , asa ca m-am gandit sa apelez la experienta unor useri care au mai mai experimentati .
Multumesc!
[ Modificat: 24 Decembrie 2007 07:46 AM de Administrator ]
O să îți răspundă toți că depinde ce faci.Eu unul am glossy și imi place așa,dar eu umblu pe net,filme muzică,am înțeles că dacă lucrezi cu photoshop e mai bine să fie non-glossy.Vezi că s-a mai discutat această problemă sigur.
Pentru un laptop, personal as merge pe mat. La un iMac e altceva: e desktop, poti sa-l asezi intr-o pozitie unde n-ai reflexii, controlezi sursele de lumina si nu-l mai muti de acolo.
Un laptop il plimbi de colo-colo in permanenta si in mod inevitabil vei avea reflexii.
La ce zicea DoT, as adauga ca depinde si de gustul fiecaruia: eu prefer glossy, sunt culorile mai pline si contrastul mai mare (se vad filmele pe el beton). In plus, sunt mai luminoase, asa ca pe soare, afara, se vad mai bine. Insa daca nu poti evita relfexiile, e cam nasol.
Eu le-am avut pe amandoua. Din experienta iti spun asa: cu cel glossy, culorile sunt mai bune, contrast mai mare, parca iti vine sa lingi display-ul. Singura problema era atunci cand mergeam la scoala si lumina care venea din spatele clasei, prin geamuri mari, imi batea in Mac si nu aveam ce sa ii fac. Ma enerva la culme. Incercam sa schimb unghiul display-ului insa nu puteam prea mult ca nu mai vedeam sa scriu. Acasa insa, glossy era o placere.
Cel cu display mat, pe care il am acum, ma ajuta mult la scoala din punctul asta de vedere. Numai cand ma mai duc la sora mea (MacBook) atunci ma mai oftic putin.
Pe cel glossy se vad imediat amprente. Pe cel mat se pune imediat praful.
Salut!
Vreau sa imi cumpar un macbook pro de 15.4 ( cel mai ieftin ), si am posibilitatea sa imi aleg display-ul ... dar nu stiu ce sa aleg , asa ca m-am gandit sa apelez la experienta unor useri care au mai mai experimentati .
Multumesc!
O altă problemă discutată și răsdiscutată. Păi e chestie de gust și de nevoi, iar cînd zicem de gustibus non disputandum am spus totul. Tu știi mai bine ce-ți place, nu noi!
Mie unu nu-mi plac cele glossy, iar cînd e lumină multă în jur îs chiar obositoare. Acuma, știi cum e, ce-și face omu cu mîna lui se cheamă lucru manual.
Poate ca ar fi interesant un pool pe aceasta tema? Lucios sau mat? Eu mi-am luat acum 2 sapt un MBP cu ecran mat. Am avut din amandoua, insa la fel ca si pozele, le prefer scoase pe suport mat. Numai tu stii cel mai bine ce ai nevoie si iti place. Intra intr-un magazin de calculatoare si vezi-le unul langa celalalt (ar fi bine sa fie aceeasi marca monitoarele si aceeasi clasa); asa e cel mai logic si simplu. http://www.youtube.com/watch?v=Iy8R5TZNV1A f. adevarat ce spune tipul asta, iar tu nu ai decat 2 optiuni
Poate ca ar fi interesant un pool pe aceasta tema? Lucios sau mat? Eu mi-am luat acum 2 sapt un MBP cu ecran mat. Am avut din amandoua, insa la fel ca si pozele, le prefer scoase pe suport mat. Numai tu stii cel mai bine ce ai nevoie si iti place. Intra intr-un magazin de calculatoare si vezi-le unul langa celalalt (ar fi bine sa fie aceeasi marca monitoarele si aceeasi clasa); asa e cel mai logic si simplu. http://www.youtube.com/watch?v=Iy8R5TZNV1A f. adevarat ce spune tipul asta, iar tu nu ai decat 2 optiuni
Am vrut să mă uit la linkul tău dar să stau 64 de minute cu ochii beliți în ecran nu prea îmi vine…cam lung filmul
Cand ai timp uita-te, nu vei regreta. Vei intelege multe lucruri de care nu prea suntem constienti in societatea de consum in care traim. L-am vazut de 3 ori pana acum si in opinia mea tipul e genial, nu degeaba l-au chemat baietii de la Google sa le tina speech.
Asta e ca și cum ai întreba dacă vă place înghețata de vanilie sau de ciocolată...