Extragere ilustrații dintr-un document QuarkXpress
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Se dă tema următoare: am, de ani buni, cîteva documente făcute în xpress 3.3-4 și care conțin și ilustrații (desene alb-negru, nu sînt poze de rezoluție înaltă). Am făcut greșeala să nu fac backup al pozelor, iar editura le-a pierdut. Q: cum extrag pozele astea din documentul quark? Mă așteptam să trag poza undeva în afară pe desktop, dar nu merge; fac copy, apoi paste în GraphicConverter, și-i taie marginile.
Știe cineva vreo metodă relativ rapidă, cu recuperarea 100% a pozei originale?
Sînt recunoscător pt un răspuns.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

FileJuicer cica ar face chestii d-astea; dar nu l-am incercat.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 03 Februarie 2006 02:55 AM

FileJuicer cica ar face chestii d-astea; dar nu l-am incercat.

Mersi, l-am descărcat și testat. Excelentă aplicație, doar că dintr-un qxd iese un fișier grafic corupt (dar îl identifică corect). E de reținut pentru alte alea… îl voi mai bibili.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu ai ce poze sa extragi dintr-un fisier QXD, pentru ca XPress nu include pozele in document atunci cand sunt puse in layout. El tine doar o referinta la acele poze. Daca nu mai ai pozele, atunci nu ai ce recupera, poate cel mult niste previews de rezolutie proasta pe care le genereaza Quark-ul.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.10.05

.qxd retine preview-urile. copy dininteriorul box-ului & paste in .psd si ai versiuni de ecran (72 px). asta-i tot ce poti face.
bafta

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
cobilanschi - 03 Februarie 2006 03:35 AM

.qxd retine preview-urile. copy dininteriorul box-ului & paste in .psd si ai versiuni de ecran (72 px). asta-i tot ce poti face.
bafta

Păi asta am și făcut și iese ceva, suficient (din fericire, sînt desene fără pretenții, este suficient și așa). Speram doar să fie vreo niscai metodă mai simplă și mai rapidă. Of, asta e, voi vedea. Dacă nu le-am pierdut, le voi rescana, poate…
Am avut momente de idioțenie de-a lungul anilor, de exemplu să sper că editura îmi va face o copie după cd-ul pe care l-am dat (cum era vorba). Nici nu a făcut, dar mi-a perdut originalul. Învățătură de minte și aviz tuturor: nu credeți ce vă promit editurile, chiar dacă sînt conduse de amici.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

numai tu esti de vina ca nu ti-ai pastrat originalele. ce e dat la tipat, e dat pt totdeauna. nu mi s-a intamplat in 12 ani de cand lucrez in domeniu sa recuperez ceva de la tipar.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cattus, eu la un moment dat am facut așa: din QxP -> PDF ->deschis în illustrator ->export as tiff….
wink

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
STef… - 03 Februarie 2006 03:40 PM

numai tu esti de vina ca nu ti-ai pastrat originalele. ce e dat la tipat, e dat pt totdeauna. nu mi s-a intamplat in 12 ani de cand lucrez in domeniu sa recuperez ceva de la tipar.

nici mie

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 03 Februarie 2006 03:42 PM

cattus, eu la un moment dat am facut așa: din QxP -> PDF ->deschis în illustrator ->export as tiff….
wink

Dacule, cred că cea mai simplă soluție, tot pigulind pe ici, pe colo, este să „sugi” imaginea cu command-shift-4, fapt care salvează pe ecran un png și cred că așa voi face; n-are rost să mai trec prin pdf și de acolo iar în format tiff, jpg sau png. Am testat, am printat, sînt mulțumit. Dacă am fost tîmpit acum cîțiva ani, măcar să recuperez acum ce se mai poate.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 21.10.05

Problema e cum au fost importate imaginile: Low (8 bitzi) sau Hi (24). Daca ai o versiune Hi, e mai bine Faci imaginea suta la suta, dai fit box to text si salvezi Eps. Apoi deschizi in Photoshop. Mai iese ceva. Low-ul e de nefolosit. Nu sînt Castorul, ci iaru, da’ m-am logat de pe un alt computer. Hi hi!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
castorul - 07 Februarie 2006 03:25 AM

Problema e cum au fost importate imaginile: Low (8 bitzi) sau Hi (24). Daca ai o versiune Hi, e mai bine Faci imaginea suta la suta, dai fit box to text si salvezi Eps. Apoi deschizi in Photoshop. Mai iese ceva. Low-ul e de nefolosit. Nu sînt Castorul, ci iaru, da’ m-am logat de pe un alt computer. Hi hi!

Am priceput și asta. Făcui test cu print după un png salvat prin command-shift-4 și pare OK. Sînt desene alb-negru și hărți a/n, la print pare OK.

Semnătură