1 din 4
1
scriere dvd
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

am bagat dvd-u, 8x cica suporta, e samsung pleomax
am bagat 4.4 G, cu ocazia asta am aflat si io ca 4.7G de pe dvd inseaman de fapt 4.4G
am scos cativa mega pentru ca am depasit limita cu putin
am dat burn, nu m-a lasat decat cu 2x sa scriu
dupa 2-3 minute error:

din cauza ca burn folderul din finder ‘mie’ nu imi functioneaza, adica zice ca nu am cd cand ii dau sa scrie, scriu cu dragon burn.

care o fi problema, cd prost? tot setul de cd prost? din cauza sistemului? aveam destule chestii deschise. parca am mai scris un singur dvd pana acum, unul noname si a mers.

de fapt mi-am amintiti ca am mai scris vreo 4 sony si tdk dar nu asa la limita de capacitate.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

probabil discul e de vina… dar ai incercat si tu sa te duci la Internet / update drive database?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Samsungurile mie imi merg OK.
Incearca sa faci folderul “burn” si sa-i dai burn inainte de a baga discul. O sa-ti ceara discul, il bagi si ar trebui sa mearga (da-i si tu RW, sa nu irosesti DVDuri).

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

iti merg si la viteza care e scrisa pe dvd?
am facut updateul. din pacate nu am decat un un cd rw, asa ca ma risc cu al doilea dvd. trebuie neaparat sa curat calcu, mai am 6G liberi.
inainte de a ma risca cu al doilea poate-mi explicati si mie ce ar trebui sa aleg de aici a i sa mearga si pe pc si pe mac citit.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

Alege orice Hybrid. (In principiu, default se scrie a.i. sa fie compatibil si cu win)
Nu merge tot timpul cu viteza inscriptionata pe disc. Dar asta prea putin conteaza: unitatea scrie cu viteza maxima pe care i-o permite discul, a.i. sa nu existe erori. Si pana la urma ce perferi: sa scrii bine, sau repede?
Pai daca ai bulit doar un disc pana acum esti mic pui! Pe bune, calitatea discurilor e din ce in ce mai slaba. Doar la Verbatim nu am dat nici o chifla. Sa fiu eu sanatos cate DVDuri am aruncat (unele chiar duale).

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

banuiesc ca miniul nu are dual nu?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

n-are

ca sa vezi ce ai si ce nu, mergi in System Profiler (Maru’ din stanga sus > About this Mac > More Info)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

l-am rezolvat si pe al doilea. ca sa nu dau cu macu de pamant presupun ca dvd-urile sunt de vina si ma calmez.
pana la 2 min se aude dvd-u cum se invarte, dupa 2 min se aude ceva inauntru, sigur inceteaza sa se invarta sau se invarte mult mai incet, dar in schimb incepe coolerul pana in minutul 3(e temperatura destul de mare aici si se simte repede). la minutul 5 deja da eroare si a scris 0%. voi vontinua cu acest set de dvduri la colegu pe vindoze si mai incerc un cd rw sa vad apoi investesc si intr-un dvdrw.

*e normal sa nu ma lase sa fac multisesiune? e dezactivat cum se vede si in poza. de data asta am pus 3.9G si memeroa ram era destul de libera.
** colegu are unul sony. mi-a sccris fara probleme cu fisier luat prin retea si pe unul din dvd-urile presupuse stricate. cred ca o sa mai incerc si varianta cu burn folder cum sa zis mai sus nu cum faceam inainte.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

Poate incerci si cu Toast 7, cu toate ca ar fi cam aceeasi chestie.
CDuri scrie bine?
Ca eroarea aia cu calibrarea ma duce cu gandul ca ai o problema cu writerul.
Nu mai incerca cu Ruri, ci doar cu RWuri pana vezi care-i problema.
Si a propos, nu arunca DVDurile, ca daca n-a scris nimic pe ele sunt inca bune.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

la cd nu-i problema dar nu mi-a aparut pe desktop cand l-am bagat.
toate optiunile in regula, multisesiune, 16x max si ciudat 8x minim, nu inteleg de ce.
la dvd-u blank imi aparea de 2 ori la un interval de timp fereastra cu optiunile cu ce sa-l deschid

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

din cate stiu, dvd-urile nu se scriu decat 1 data, fara alte sesiuni, nu merg.
din finder trebuie neaparat sa mearga. pe de alta parte ai mini, parca 512 ram? nu mai tine foaarte multe programe deschise cand scrii ceva, lasa-l sa scrie.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Cu Samsung am amintiri neplăcute de pe vremea CD-urilor. DVD-urile sunt MULT mai pretențioase decât CD-urile la împerecherea dintre blank și unitatea optică.

Să vedem ce zice Google smile

There are two common causes for power calibration errors.
1. Low Quality Media
2. Your Burner Is Dying
http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/93406

CD Burner Help - Power Calibration Error….
Hi and welcome to the forum, a quick search found this piece of advice: POWER CALIBRATION ERRORS ARE CAUSED MOSTLY BY POOR MEDIA. (CHEAP BRANDED CD’S IE. PROMEDIA) - TRY USING A DIFFERENT BRAND (COMPUSA, TDK’S, MEMOREX, SONY) ARE THE BEST BET; DON’T WASTE YOUR MONEY ON CHEAP DISKS - YOULL JUST WASTE THEM. If everything is to no avail, then maybe a firmware upgrade will do the trick.
http://www.gidforums.com/t-904.html

What is Power Calibration error?
A power calibration error is caused by the inability of a DVD-RW drive to use a DVD-R or DVD-RW disk.
http://www.pioneeraus.com.au/computer/faqs/faq_22.html

Și dacă astea nu ajung, probabil cel mai bun document în materie de ars plastice dă explicația tehnică:

The optical power output range of the laser in a low-speed CD-R is between 4 and 8 milliwatts. (By comparison, the read laser runs at about 0.5mW.) High-speed recorders and CD-RW devices use a greater range, up to about 40mW for 48X CD-R. At the top end of the scale are DVD-R recorders, which output around 100mW for 4x recording and 200mW for 16X recording. CD-R and CD-RW discs have a section outside the standard recording area called the Power Calibration Area (PCA) that is used to adjust the laser for the brand of media you’re using and the speed at which you’re recording.

Power calibration errors indicate that the drive is having trouble calibrating the power setting. The most common cause is incompatibility with the media you’re using—if you just switched to a new brand or batch of media, this is a likely culprit—but it can also be caused by a dirty lens or a dying recorder.

If you’re seeing “power calibration area full”, it means the recorder ran out of space in the PCA area. There are 99 regions in the PCA area. After 99 attempts to calibrate the power level, there won’t be any places left, and the recorder will report an error.

Try a few different kinds of media to see if the problem is an incompatibility between your recorder and the discs you’re using. If that doesn’t make a difference, there are a couple of things you can do to mitigate the problem. First, you can try recording at a slower speed. The recorder will use a different “write strategy”, which usually means a lower power level. Second, if you’re storing the discs in a cold place, you may want to try heating them up to slightly above room temperature (placing them near a heating vent works). One user found that this helped.

If all else fails, and the drive is still in warranty, you should have the drive checked by a repair facility. If it’s out of warranty, or there’s no easy way to have it checked out, you can try cleaning it. See section (3-30).

Some versions of the firmware for the Philips CDD2000 (and HP 4020i) will report a power calibration error if you try to do a 1x write after a 4x read.

It’s also good to verify, if your CD recorder is an internal unit, that your power supply has enough capacity to run everything. Recent PCs systems should have a 300W or better power supply.

One user found that his problems went away when he created an image file with Easy CD Creator, quit out of the program, restarted it, and then recorded from the image at a moderate speed. (Doesn’t make much sense, but if it works, use it.)

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

Chiar, nu merg multisesiune?
Si eu as fi vrut sa scriu niscaiva multisesiune.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

la ultima intalnire de pe 28 am aflat si eu. si eu as fi vrut dar nu este mare pierdere, este bine ca exista si asa…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pe win merge multisiune dar nu-i tragedie ca nu merge si pe mac.
multumim pentru informatii vaxxi.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 14.10.05

azi am avut si eu o experienta neplacuta cu niste dvd-uri tdk. Incercam sa scriu cu Toast un .dmg si mi-a papat 2 dvd-uri.
Il scrisesem mai demult pe rw-uri si nu avusesem probleme… acum tocmai l-am scris pe un rw si a mers.
Sper ca sunt tdk si nu de pe vapor de pe undeva.

1 din 4
1