.ral:cr - 03 Februarie 2006 09:53 PM
am bagat dvd-u, 8x cica suporta, e samsung pleomax
am bagat 4.4 G, cu ocazia asta am aflat si io ca 4.7G de pe dvd inseaman de fapt 4.4G
am scos cativa mega pentru ca am depasit limita cu putin
am dat burn, nu m-a lasat decat cu 2x sa scriu
dupa 2-3 minute error:
din cauza ca burn folderul din finder ‘mie’ nu imi functioneaza, adica zice ca nu am cd cand ii dau sa scrie, scriu cu dragon burn.
care o fi problema, cd prost? tot setul de cd prost? din cauza sistemului? aveam destule chestii deschise. parca am mai scris un singur dvd pana acum, unul noname si a mers.
de fapt mi-am amintiti ca am mai scris vreo 4 sony si tdk dar nu asa la limita de capacitate.
Sunt multe detalii pe care nu le-ai menționat: 1. unitate externă (probabil)? 2. ce sistem și care e conexiunea; 3. ce fel de format ai tentat? (MAC and PC? sau ai tras o imagine?); 4. ai probat dacă dă eroare doar la simulation mode? (adică nu tragi nimic, simulează doar cum ar trage); 5. ai pus un DVD-/+RW sau alt tip de dvd?
Citez: „din cauza ca burn folderul din finder ‘mie’ nu imi functioneaza, adica zice ca nu am cd cand ii dau sa scrie, scriu cu dragon burn.” Nu ți-ai pus întrebarea de ce Finder-ul zice asta? Știe el ce știe și zice de rău. Ceva este în neregulă, fie cu sistemul, fie cu unitatea optică, fie cu cablul fw/usb (dacă e unitate externă).
Mie Dragon Burn nu prea îmi place; dacă nu ai Toast, ai încercat cu LiquidCD? Sau, pur și simplu, să tragi din Finder? (trage MAC + PC). Din Finder dă erori? După cum zici, pare fie un dvd stricat, fie unitate cam dă rateuri (se poate să nu meargă cu DVD-uri, dar să fie OK cu CD-uri).
Cel mai simplu test este să tragi în Finder cu un dvd rw; umple 4.2 gigi de date și vezi ce se întîmplă. Nu da de pămînt cu mac-u‘ săracu’, chiar nu rezolvi nimic (e drept, își vine uneori să dai de pămînt cu aparatele astea).