cu kernel 2.6.23 am reușit să văd nu unul cu două porturi seriale:
dmesg:
usb 1-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 6 usb 1-2: configuration #1 chosen from 1 choice drivers/usb/serial/usb-serial.c: static descriptor matches drivers/usb/serial/usb-serial.c: found interrupt in on endpoint 0 drivers/usb/serial/usb-serial.c: found bulk in on endpoint 1 drivers/usb/serial/usb-serial.c: found bulk out on endpoint 2 usbserial_generic 1-2:1.0: generic converter detected drivers/usb/serial/usb-serial.c: usb_serial_probe - setting up 1 port structures for this device drivers/usb/serial/usb-serial.c: the device claims to support interrupt in transfers, but read_int_callback is not defined drivers/usb/serial/usb-serial.c: get_free_serial 1 drivers/usb/serial/usb-serial.c: get_free_serial - minor base = 0 drivers/usb/serial/usb-serial.c: usb_serial_probe - registering ttyUSB0 usb 1-2: generic converter now attached to ttyUSB0 drivers/usb/serial/usb-serial.c: static descriptor matches drivers/usb/serial/usb-serial.c: found bulk in on endpoint 0 drivers/usb/serial/usb-serial.c: found bulk out on endpoint 1 usbserial_generic 1-2:1.1: generic converter detected drivers/usb/serial/usb-serial.c: usb_serial_probe - setting up 1 port structures for this device drivers/usb/serial/usb-serial.c: get_free_serial 1 drivers/usb/serial/usb-serial.c: get_free_serial - minor base = 1 drivers/usb/serial/usb-serial.c: usb_serial_probe - registering ttyUSB1 usb 1-2: generic converter now attached to ttyUSB1
Am accesat (doar) al doilea port și acceptă comenzi AT (de modem).
Deci viitorul sună bine Mă apuc acum să identific ce driver de usb-serial s-a activat pe linux, să găsesc unul echivalent pe OSX și să-l “conving” că Huawei-ul este “de-a casei” cu Hexedit-ul.
OK AT+CGDCONT? +CGDCONT: 1,"IP","","0.0.0.0",0,0 +CGDCONT: 2,"IP","digimobil","0.0.0.0",0,0
OK AT+CGDCONT=? +CGDCONT: (1-16),"IP",,,(0-2),(0-4) +CGDCONT: (1-16),"PPP",,,(0-2),(0-4) +CGDCONT: (1-16),"IPV6",,,(0-2),(0-4)
OK
Am incercat un ATD*99***2# să sun pe profilul 2 pe care l-am definit eu (digimobil) și îmi zice CONNECT deci este posibil să “ne dăm pe net” de pe el. O să sun să aflu ce APN au oamenii.
Am încercat cu ObexFTP să îl accesez ca un storage ca să pot transfera fișiere pe/de pe el și nu am reușit. O fi alt protocol. Mai sap.
Am sunat și cică deocamdată nu au serviciul de date funcțional dar va fi funcțional până la jumatea lui 2008.
Incerc sa haxorez driverul de Huawei E220
Nu e compatibil cu protocolul Nokia PC Suite pentru accesarea Fisiere/Agendă/SIM Mai săpăm.
Rog pe cei care mai au telefoane Huawei să le conecteze pe USB și zică aicea modelul telefonului și ce apare în System Profiler la USB pentru telefonul lor. Asta dacă vreți să fac un installer pentru driver-ul de OSX pentru toate tipurile de Huawei-uri.