sa luam doar iPhoto care are 450M. e cu mult peste photoshop si face doar o fractiune din ce face photoshop. nu sunt obligat bineinteles sa-l folosesc, doar imi exprim nemultumirea ca ocupa o gramada de spatiu iar altii pot sa faca ceva asemanator in a 10-20-a parte.
eu n-am observat nimic la scrollu de la iphoto, doar ca prima oara sta oricum mult sa-si faca ce face la thumburi, si dupa restart nu tine minte, mai face odata. in caz ca nu explica nicaieri ca-mi trebuie si aici 1G ram. cocoviewx mi se pare acceptabil, daca-si dubleaza marimea deja ajunge un iPhoto.
Daca e vorba de iLife ‘06, kit-ul este asa de mare pentru ca package-urile sunt Universal Binaries. Am observat ca toate softurile care au devenit UB s-au dublat in “volum”. Varianta numai pt. PowerPC probabil ca ar fi incaput pe un DVD simplu.
Binarele sunt mici - cativa mega - zeci poate - fie ele pentru toate platformele posibile. Imaginile, Audio & Filmele sunt mari.
Si nu uitati ca apple foloseste un surogat de PLIST-uri encodate in XML - care e cea mai mancatoare de spatiu solutie pentru stocat date.
s-a mai zis, dar daca la Pages nu folositi decat engleza, puteti scapa de 500MB prin stergerea celorlalte limbi. In iPhoto sau Keynote nu se castiga aproape nimic.
am scapat azi de 3.5G de raha_ nefolosit.
nu inteleg ce resurse poate avea iPhoto de 400M, nu-i ajunge ca salveaza pozele cum ii vine si le multiplica?
nu-i ajunge ca salveaza pozele cum ii vine si le multiplica?
Eh, asa suntem noi oamenii, nemultumiti orice ar fi: iPhoto te lasa sa iti modifici pozele, dar iti pastreaza originalul, poate te razgandesti vreodata. Ideea e foarte buna.
Ce as vrea si eu, intr-adevar, ar fi sa pot curata originalele din iPhoto, nu din Finder. Dar merge si asa…
Aperture e mult mai destept: editezi pozele, dar originalul ramane neschimbat. Poza nu se duplica, ci modificarile sunt trecute intr-un fisier special, care deci e mic. Smart, eh?
Aperture e mult mai destept: editezi pozele, dar originalul ramane neschimbat. Poza nu se duplica, ci modificarile sunt trecute intr-un fisier special, care deci e mic. Smart, eh?
si are doar 40 MB in schimb face librarii imense si se misca ca naiba. nepermis de incet. daca nici pe Quad nu mege bine atunci pe ce. imbatrinesti pana faci o corectie de culoare. si cu cat libraria e mai mare cu atat merge mai greu.