1 din 2
1
Probleme de afișare
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Ola, amigos!

Folosesc Firefox și văd forumul cam ciudat: caractere intercalate, smiley-uri peste text, etc. (Am testat să văd dacă am aceleași probleme pe alte forumuri, dar nu: totul merge ca uns în alte părți). Unele caractere cu Times New Roman, altele cu Verdana; când scriu, de exemplu, cursorul rămâne mult în urma textului, așa că dacă vreau să șterg ceva, e muncă de chinez bătrân să-mi dau seama de unde tre să șterg…

[ Modificat: 03 Ianuarie 2008 02:57 AM de CANARIS ]
 Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
CANARIS - 03 Ianuarie 2008 02:52 AM

Ola, amigos!

Folosesc Firefox și văd forumul cam ciudat: caractere intercalate, smiley-uri peste text, etc. (Am testat să văd dacă am aceleași probleme pe alte forumuri, dar nu: totul merge ca uns în alte părți). Unele caractere cu Times New Roman, altele cu Verdana; când scriu, de exemplu, cursorul rămâne mult în urma textului, așa că dacă vreau să șterg ceva, e muncă de chinez bătrân să-mi dau seama de unde tre să șterg…

Dar alte browsere cum merg? Safari, iCab (acuma e de referință și el)...
Ca principiu, șterge preferințele și curăță cache-ul fonturilor. MainMenu sau Onyx pot folosi la așa ceva (atenție la versiunea de Onyx, doar ultima e și pt Leo), MainMenu Tiger merge și pe Leo. Restart.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ai aruncat/dezactivat cumva niste fonturi?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu, deloc.

Am făcut următoarele operații cu “Maintenance” (aceiași care produc și Onyx - care mi se pare însă ceva mai încurcat); la un moment dat m-a întrebat ceva de “Firefox bin” și de “Java application stub” - pentru că habar n-am ce voia de la mine, am dat “cancel”; operatiile s-au încheiat cu bine, dar personal n-am văzut să curete și “applications cache”.

Nu am nici un fel de probleme pe alte site-uri/forumuri în Firefox (și am vizitat zeci de site-uri/forumuri diferite); pe Safari se vede normal și forumul ăsta.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
CANARIS - 03 Ianuarie 2008 09:36 PM

Nu, deloc.

Am făcut următoarele operații cu “Maintenance” (aceiași care produc și Onyx - care mi se pare însă ceva mai încurcat); la un moment dat m-a întrebat ceva de “Firefox bin” și de “Java application stub” - pentru că habar n-am ce voia de la mine, am dat “cancel”; operatiile s-au încheiat cu bine, dar personal n-am văzut să curete și “applications cache”.

Nu am nici un fel de probleme pe alte site-uri/forumuri în Firefox (și am vizitat zeci de site-uri/forumuri diferite); pe Safari se vede normal și forumul ăsta.

Eu am tot spus pe aici că aplicațiile astea, care sapă adînc în sistem, trebuie folosite cu grijă sau, dacă nu știi pe ce apeși și nu pricepi mesajele, mai bine nu le faci. Greu de reconstituit ce ai făcut sau ce nu ai făcut și și mai greu este să dai soluții. Dacă, după ce cureți font cache și user/sys cache cu MainMenu și dai restart, e la fel eu zic să repui sistemul și să nu mai folosești asemenea aplicații săpătoare în sistem. Lasă-le naiba în pace, fă Repari permissions cu disk utility și cu MainMenu cîte o curățare de cache.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ai facut upgrade la leo si ai pastrat firefox?  smile
sterge aplicatia si reinstaleaza-o - ar trebui sa mearga bine dupa restart

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 04 Ianuarie 2008 04:45 AM

Eu am tot spus pe aici că aplicațiile astea, care sapă adînc în sistem, trebuie folosite cu grijă sau, dacă nu știi pe ce apeși și nu pricepi mesajele, mai bine nu le faci. Greu de reconstituit ce ai făcut sau ce nu ai făcut și și mai greu este să dai soluții. Dacă, după ce cureți font cache și user/sys cache cu MainMenu și dai restart, e la fel eu zic să repui sistemul și să nu mai folosești asemenea aplicații săpătoare în sistem. Lasă-le naiba în pace, fă Repari permissions cu disk utility și cu MainMenu cîte o curățare de cache.

Nu-nu-nu… am curățat cache-urile și am reparat permisiunile după ce mi-ai spus tu s-o fac, nu înainte. Până acum nu am făcut nici un fel de operațiuni de mentenanță în sistem. În plus, am problema asta doar în Firefox (și culmea, doar pe forumul ăsta; în rest, orice pagină vizitez, nu am nici cea mai mică problemă).

(Să reinstalez sistemul? Șoc… păi dacă un amărât de Firefox e în stare să destabilizeze marele OS X, mi se face dor de Windoz 95… nu mă speria, Cattus…)

dacuBurebista - 04 Ianuarie 2008 06:29 AM

ai facut upgrade la leo si ai pastrat firefox?  smile
sterge aplicatia si reinstaleaza-o - ar trebui sa mearga bine dupa restart

Nu, când am instalat Leo am făcut-o pe curat.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

nu stiu daca isi avea locul aici dar de 2 ore incoace cam face figuri forumul. imi da safari ca couldn’t connect to http://www.macuser.ro apoi iar merge…

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Satu Mare
Macuser din: 21.03.07
GabrieL - 22 Ianuarie 2008 05:37 AM

nu stiu daca isi avea locul aici dar de 2 ore incoace cam face figuri forumul. imi da safari ca couldn’t connect to http://www.macuser.ro apoi iar merge…

..nu e prima data , inchide safari apoi incearca din nou .. se intampla din cand in cand .. nu e motiv de neliniste !

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Am și eu o problemă și m-am gîndit să nu deschid alt topic. M-am hotărît să-i mai dau o șansă lui Firefox. Am instalat varianta în română și sînt mari probleme de afișare a diacriticelor. După care am instalat varianta în engleză și o tema care să-l facă să semene cu Safari, iar aici e și mai și. Caracterele se văd ca c**u’. Ce e de făcut?  ( OSX 10.5.1 instalat “pe curat”, fară umblat la fonturi, fără MS Office instalat)

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
john doe - 07 Februarie 2008 02:52 AM

Am și eu o problemă și m-am gîndit să nu deschid alt topic. M-am hotărît să-i mai dau o șansă lui Firefox. Am instalat varianta în română și sînt mari probleme de afișare a diacriticelor. După care am instalat varianta în engleză și o tema care să-l facă să semene cu Safari, iar aici e și mai și. Caracterele se văd ca c**u’. Ce e de făcut?  ( OSX 10.5.1 instalat “pe curat”, fară umblat la fonturi, fără MS Office instalat)

Ha, cred că este a suta oară cînd se discută cestiunea asta, care afectuiește, deocamdată, TOATE browserele bazate pe Mozilla. Cauza: din motive mie neclare, flăcăii, după șapte ani, au rămas tot la encoding MacRomanian cînd zice el că româna e limba principală. Deci, nu mai pui româna limbă principală sau folosești un browser non-Mozilla! iCab, de exemplu, super-frumos și rapid. OmniWeb nu-ți place nici el? Opera?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Ba da. Oricum nu-mi place Firefox. N-a fost dragoste la prima vedere. Am să rămîn la Safari, ca default și iCab secund la comanda navei. Mulțumiri pentru răspuns.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu am rezolvat problema destul de simplu: am dezinstalat Firefox (cu AppZapper) și apoi l-am instalat din nou. Merge ca uns.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
john doe - 07 Februarie 2008 04:23 AM

Ba da. Oricum nu-mi place Firefox. N-a fost dragoste la prima vedere. Am să rămîn la Safari, ca default și iCab secund la comanda navei. Mulțumiri pentru răspuns.

Văd că Firefox 3 beta 2, tocmai pus, nu mai are hiba asta, deși am româna limba principală. Deci au rezolvat-o, în sfîrșit.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
CANARIS - 07 Februarie 2008 04:25 AM

Eu am rezolvat problema destul de simplu: am dezinstalat Firefox (cu AppZapper) și apoi l-am instalat din nou. Merge ca uns.

Păi merge oricum, el vorbea de afișarea diacriticelor românești, de ex. pe macuser.ro

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

ai încercat așa?

1 din 2
1

‹‹ sugestie      Link-uri ››