A dream come true ![]()
Nu știu câți cunosc jocul ăsta, dar mie mi-a mâncat destule zile (și nopți) la vremea lui. Niște entuziaști s-au apucat să-l recreeze, în formă open source. Pe scurt, este un simulator economic (joc de tipul “tycoon”), în care administrezi o companie de transporturi, care trebuie (evident) să scoată profit prin transportul de marfă și călători între orașe și fabrici. Este HIGHLY ADDICTIVE !
Site-ul este http://www.openttd.org/
În plus față de versiunea veche (DOS/Windows), știe și multiplayer. Pentru instalarea completă, trebuie copiate niște fișiere din jocul original în aplicație; mai exact:
- se descarcă arhiva ttd-win.zip de aici sau de-aici (ținând cont că e un joc din anii ‘90, nu se mai pune problema de piraterie ... mai multe linkuri pentru download, în caz că nu mai funcționează nici una din primele 2, se pot găsi aici)
- se dezarhivează ttd-win.zip
- se copiază imaginea DMG de pe siteul de mai sus
- se face un folder nou în Applications (eventual numit chiar “OpenTTD”), în care se copiază aplicația OpenTTD din imaginea DMG
- în același folder se face un nou subfolder intitulat “data” în care se copiază fișierele:
sample.cat , trg1r.grf , trgcr.grf , trghr.grf , trgir.grf, trgtr.grf
din folderul rezultat în urma dezarhivării zip-ului anterior
- tot în folderul “OpenTTD” se copiază întreg folderul “gm” din arhivă
- se savurează jocul (știe și fullscreen, și mai multe rezoluții).
După toate operațiunile de mai sus, va trebui să aveți o structură a folderului “OpenTTD” din Applications precum în prima imagine atașată. A doua imagine arată primul meu autobuz plecând spre stația de destinație :-D