Transport Tycoon !
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

A dream come true smile

Nu știu câți cunosc jocul ăsta, dar mie mi-a mâncat destule zile (și nopți) la vremea lui. Niște entuziaști s-au apucat să-l recreeze, în formă open source. Pe scurt, este un simulator economic (joc de tipul “tycoon”), în care administrezi o companie de transporturi, care trebuie (evident) să scoată profit prin transportul de marfă și călători între orașe și fabrici. Este HIGHLY ADDICTIVE !

Site-ul este http://www.openttd.org/

În plus față de versiunea veche (DOS/Windows), știe și multiplayer. Pentru instalarea completă, trebuie copiate niște fișiere din jocul original în aplicație; mai exact:

- se descarcă arhiva ttd-win.zip de aici sau de-aici (ținând cont că e un joc din anii ‘90, nu se mai pune problema de piraterie ... mai multe linkuri pentru download, în caz că nu mai funcționează nici una din primele 2, se pot găsi aici)
- se dezarhivează ttd-win.zip
- se copiază imaginea DMG de pe siteul de mai sus
- se face un folder nou în Applications (eventual numit chiar “OpenTTD”), în care se copiază aplicația OpenTTD din imaginea DMG
- în același folder se face un nou subfolder intitulat “data”  în care se copiază fișierele:

sample.cat trg1r.grf trgcr.grf trghr.grf trgir.grftrgtr.grf 

din folderul rezultat în urma dezarhivării zip-ului anterior
- tot în folderul “OpenTTD” se copiază întreg folderul “gm” din arhivă
- se savurează jocul (știe și fullscreen, și mai multe rezoluții).

După toate operațiunile de mai sus, va trebui să aveți o structură a folderului “OpenTTD” din Applications precum în prima imagine atașată. A doua imagine arată primul meu autobuz plecând spre stația de destinație :-D

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Well, nu mai mă lasă să adaug imaginea #2, așa că here it goes.

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

Thanks! Bravoooo!!! chiar cautam un jog din gama tycoon… avand in vedere ca e si free… mersi mult! Keep up!

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Este o zi neagra pentru acest forum.
Incepand de astazi - in urmatoarele 2-3 luni cu cred că va mai posta cineva ceva ... TOTI VOR JUCA TRANSPORT TYCOON !!!
Nici nu pot sa numar cate restante datorez acestui joc (versiunea de PC).

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.11.06

Oh god!!!!!!!!!
E PE BUNE? Azi il iau pe USB!!!!
CREDEAM CA NU O SA MAI VAD JOCUL ASTA!!!!

Semnătură 

- Satira e o armă, nu? - Păi da, e. - Este… şi dumneata tragi!... - Nu trag. Cum o să trag?... - Cum nu tragi, dar ce faci? - Scriu… - Scrii… dar tragi… tragi, tragi, că de-aia e armă!... ” (Toma Caragiu - “Fabula”)

——
Momentan fara nici un Mac in posesie. Pana prin iulie-august, scriu in Wiki - sectiunea programare - folosindu-ma de altele wink.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

săpând în fundul grădinii… merită un UP!  cool cheese

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

de ce?
de 3 ani nu am auzit nimic de el…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 03.02.08

WOW !!! Abia astept sa ajung acasa si sa il instalez!!! Thx Batranul pt UP!

Semnătură 

MacBook Pro “Core Duo” 2.0 15”
MacBook “Core Duo” 1.83 13” White
iPhone 3G 8Gb 3.1.2
iPod Nano 4th gen 4Gb
Airport Express Base Station with Airtunes

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

E cel mai bun joc al tututor timpurilor! Aveam zece ani cand nu vroiam sa plec de acasa in vacanta pentru ca trebuia sa ma joc TT. Ma mai joc si acum dar pe perioade.

Cel mai mult regret faptul ca nu a avut un urmas pe masura (Railroad Tycoon si restul jocurilor ..Tycoon au fost niste esecuri lamentabile).

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bruxelles
Macuser din: 09.12.07

multumesc @batranul pt up. asa vazui si eu topicul asta. e singurul tycoon pe care l-am inghitit. mai bine spus, jucat ani intregi in liceu cand parintii credeau ca fac teme smile

Semnătură 

Geek code GCA d- s:+ a- C+ UX P L+ E—- W++ N+ o- K- w O- M+ V- PS+ PE+ Y+ PGP- t+ 5 X R !tv b++ DI—D+ G e+++ h+ r—y*

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.04.11

A aparut OpenTTD la fel ca TTD doar ca e open source si vine si compilat pentru mac.http://www.openttd.org/en/

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

Oameni buni, am treabă, iar nu fac nimic o lună!

PS măcar iau o pauză de CIV 3…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.04.11

cred ca asta e singurul joc m-a facut sa stau la computer nemiscat 10 ore in continuu.
BTW pentru cheats “control-option-c”

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: LUGOJ Jud. TIMIS
Macuser din: 09.08.07

Pentru Tansport Tycoon era sa nu iau eu examenul de admitere smile fain joc cit m-am mai jucat la clubul elevilor…era batalie pe 2 calculatoare care il aveau…486 Dx2, parca il vad si acum…e super fain.. am avut jocul instalat in dos box pe mac acu il voi folosi direct fara emulare.

Semnătură 

eMac G4 1,25 Ghz,Power Mac G4 dual 500(acum 1.3 Ghz),  286 Olivetti, mai multe mere, 1 para smile
Mac mini 1.66 Ghz,MacBook 13 White