9 din 26
9
MacBook Air (fost ULTRAPORTABLE NOTEBOOK)
  [ Ignoră ]   [ # 121 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Am to ezitat zilele astea sa comentez despre MBA, am tot scris si am tot inchis apoi tabul…

Eu nu sunt asa de optimist ca voi. Mi se pare un produs excesiv de scump si incomplet. Nu cred ca sefii o sa vrea un laptop fara DVD writter, pentru care o sa-ti trebuiasca doctorat in Mac OS X sa instalezi sistemul de operare sau sa repari discul de start.
De asemenea, nu cred ca un sef o sa umble cu un brick de alimentator si unitate DVD si placa de ethernet pe USB (la nevoie) si nici nu cred ca o sa umble dupa un ITst prin institutia pe care o viziteaza doar ca sa ia niste date de pe DVDul cu softul de modelare de management spitalicesc…
Mai cred ca un singur port de USB e complet insuficient. Si nu are unde sa-si bage cardul 3G de acces internet oriunde. Wifi? Ce gluma. Nu stiu cum e cu hospoturile in state, dar in Europa sunt 15 euro pe zi si rare.

Bateria suplimentara pentru ultraportabile este esentiala, 5 ore nu e nici de departe de ajuns pentru astfel de oameni. Am vazut asta cu ochii mei in vara si in iarna, 9 ore nu era de ajuns.

Arata bine si cred ca sunt destui CEOs care o sa-l vrea, dar nu cred ca sunt chiar atat de multi incat sa le justifice vanzari. Si cred ca trebuie sa ti-l cumpere cineva ca sa-l iei.

Si ok, inteleg, e totul despre imagine, si arata bine, dar in lumea “baietilor cu jucarii”, un laptop subtire fara dvd, cu un singur I/O port, boxa mono, fara posibilitate de upgrade (al meu e mai mare si mai tare) si cu Mac OS X (care oricat de indragostiti am fi noi, pentru un top manager e o bataie la cap in plus, abia stie cum se inchide calculatorul cu windoze).

Cred ca multi dintre cei optimisti aici pe forum var laptopul din perspectiva “ce as face eu daca as fi director la [insert big company in my area of expertise]”, si pentru cei care sunteti, si compania isi permite 2000 de euro doar pentru moftul vostru… felicitari. Cati sunteti in situatia asta?

Un laptop de lucru e fie dockabil fie ultraportabil si cu viata foarte lunga, incarcare peste noapte si lucru toata ziua pe el. Macbook Air, nu e de niciunul. E un laptop de fite, un accesoriu la alt Mac. Cam ca iPhone-ul, dar asta macar e telefon.

Sper ca Apple sa se prinda repede ca vanzarile n-o sa creasca miraculos, si sa-si concentreze atentia spre o tableta. Are toate tehnologiile gata, acum ori niciodata.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 122 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Referitor la multitouch. Sigur, toată lumea se va juca cu degetele pe trackpad și va zice că e cool, super ș.a.m.d. Dar una este multitouch pe iPhone, unde asta chiar are sens pentru că acolo chiar manipulezi obiectele cu degetele, în mod aproape real, fizic. Le atingi, le muți, le mărești. Cu totul altceva e pe un trackpad, unde manipularea este indirectă: frec degetele pe o suprafață în timp ce obiectele pe care le mișc sunt în cu totul alt loc. Pentru acțiuni simple gen zoom, scroll, este OK. Dar hopaa… pe iBook-ul meu pot face scroll cu două degete - asta nu e tot multitouch? smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 123 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.05.07

ca sa-mi dau si eu cu parerea: mega fitze! se va vinde in draci… nici un power user nu isi va murdari mainile in schimb! toti stang bani pentru viitorul MBP!!! smile

Semnătură 

MacBook/13”/1.83GHz/2Gb/60Gb
iMac/20”/2.4Ghz/4Gb/350Gb

[ Ignoră ]   [ # 124 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.09.07

Intr-adevar e de mega-fitze, o sa prinda mult la cei ce cumpara ipoduri doar ca se numesc ipoduri. Este un aparat destul de bun dar scump. Era parca totusi mai interesant un succesor al seriei pb de 12” sau o varianta de macbook in aluminium, cu taste luminate si o placa grafica dedicata pe la 1500$. Oricum este doar inceputul de an si pana la anul viitor sigur o sa mai apara si alte noutati. :D

[ Ignoră ]   [ # 125 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

seful meu are un Dell de 12,1 inch http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/latit_d430?c=us&l=en dar are pe el ce porturi vrei (inclusiv PCMCIA) si in plus de asta are docking station-ul pe care are bateria suplimentara si unitatea de CD… si inca alte porturi.

Nu arata atat de bine ca MBA dar e mic usor si stie mai tot in materie de comunicare cu alte device-uri, retele, carduri etc.
Si spre deosebire de MBA la birou poti sa folosesti in acelasi timp un mouse pe usb si o camera photo sau imprimanta.

De acord cu un accesoriu langa un alt mac.

BTW inainte de Keynote circulau cateva poze cu eventuale noi portabile… acea cu un Macbook alb subtire era cea mai beton, si ma refer aici la Lid si in special la rama ce inconjoara ecranul o avea subtie pe cand la Macbook mi se pare cam lata ... la fel si la MBA.

[ Modificat: 17 Ianuarie 2008 05:02 AM de silvestro2in1 ]
 Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 126 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05

Air-ul era “demential” daca era 799$ cu specificatii de ultraportabil - adica procesor ULV 1.33ghz & co.  La banii astia inghiteai orice, puteau sa-l faca si fara difuzor. smile

Eu chiar nu inteleg pe ce s-au dus 1799$. Bine e din aluminiu… dar si cutiile de bere sun din aluminiu si nu costa nimic… LOL

[ Ignoră ]   [ # 127 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
o_mores - 17 Ianuarie 2008 05:26 AM

Air-ul era “demential” daca era 799$ cu specificatii de ultraportabil - adica procesor ULV 1.33ghz & co.  La banii astia inghiteai orice, puteau sa-l faca si fara difuzor. smile

Eu chiar nu inteleg pe ce s-au dus 1799$. Bine e din aluminiu… dar si cutiile de bere sun din aluminiu si nu costa nimic… LOL

Grupul țintă al lui Apple nu este reprezentat de cei care cumpără scule ieftine. Dacă, să zicem, ar fi prezentat un leptache de 800 euro, ar fi avut mult mai puține vînzări decît pt acest MBA. Este o psihologie simplă, lumea bună nu cumpără produse ieftine, dă prost.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 128 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

cred ca nimeni dupa acest forum nu este in grupul vizat de apple cu acest model de laptop
defapt, multi dintre noi isi cumpara laptop si vor de la el performante de desktop…
dar, daca ne-am lua desktop, cum l-am mai putea plimba dupa noi?...
smile

[ Ignoră ]   [ # 129 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dacuBurebista - 17 Ianuarie 2008 05:52 AM

cred ca nimeni dupa acest forum nu este in grupul vizat de apple cu acest model de laptop
defapt, multi dintre noi isi cumpara laptop si vor de la el performante de desktop…
smile

Știu și eu, dacule, dacă sînt sau nu? Nu e relevant asta pt Apple, utilizatori români sînt total insignifianți aici, chiar nu au niciun impact asupra strategiei companiei Apple.
Mie acest MBA îmi aduce aminte de prima serie iBook G 3 / 300, cu o singură mufă USB și o mufiță audio out. Asta era tot. A fost un șoc. Și un succes. E drept, Apple însuși a schimbat relativ repede acest model, dar succes a fost.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 130 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Referitor la Superdrive-ul ăla frumușel: se bănuiește că funcționează numai cu Macbook Air, nu și cu celelalte Macbooks. TUAW zice că Superdrive-ul ar cere un curent mai mare decât duce un port USB în mod normal, cerință îndeplinită numai de MBA.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 131 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Moama cate critici, nene! Doar eu cu Cattus suntem optimisti (go, Cattus, go!). smile
Om videa ce- fi.

Oricum, eu deja folosesc mult reteaua wireless de acasa, daca e ceva sub 500 MB, nu mai stau sa bag cablul de FireWire.
Un mare avantaj ar fi daca ar scoate careva un softache solid de spart rapid retele WiFi. De cand cu iPhone-ul, ma mai plimb cu el deschis pe WiFi, cam 80-90% din retele sunt inchise; aici si in strainezia.

[ Ignoră ]   [ # 132 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 17 Ianuarie 2008 05:52 AM

smile

Eu unul chiar nu sunt pregătit să renunț la unitatea DVD, la portul Firewire și la Ethernet, pe care le folosesc în diferite ocazii la iBook. Nu caut neapărat performanțe maxime, ci lucruri care-mi sunt utile.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 133 ]
RankRankRank
Member
Din: IS
Macuser din: 13.10.05
Tudor - 17 Ianuarie 2008 06:09 AM

Referitor la Superdrive-ul ăla frumușel: se bănuiește că funcționează numai cu Macbook Air, nu și cu celelalte Macbooks. TUAW zice că Superdrive-ul ar cere un curent mai mare decât duce un port USB în mod normal, cerință îndeplinită numai de MBA.

Daca e adevarat, e doar o mica diversiune ca sa protejeze vanzarile la macbook-uri. Macbook-ul cel mai ieftin + SD 99$ = mai ieftin decat mabook-ul cu SD. (si ai si doua unitati)

P.S.

BTW… sa va impartasesc un secret… Un “superdrive”  LG f fain, cu light scribe, 8X, si bus powered e 286 de RON... si designul e mult mai fancy decat la SD-ul extern Apple.

[ Ignoră ]   [ # 134 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

THE INQUIRER: “Apple announcement, just a load of hot Air”

Updates to the Iphone are fine, but were never going to blow the world away - especially since the majority of the features were already added by hackers months ago. The idea of charging for the Ipod touch update is also ludicrous - $20 for a mail application is really taking the pee. (...)

Much of Jobs’ keynote was spent on material with absolutely no relevance to an audience outside the US. Movie rentals on Itunes are a great idea, but given that it took years for TV purchasing to make its way across the Atlantic, expect licensing problems to delay the roll-out of movie rentals in Blightly until 2009 at the earliest. (...)

So leaving aside the glorified NAS box, we come to the main event - the Macbook Air. (...) The notebook itself is undoubtedly an amazing feat of engineering. Holding it in your hands, the sheer thinness is really quite spectacular. (...) The aluminium casing is smooth and feels great in your hands - it’s certainly a head turner. (...)

What of its much-vaunted missing features? Well, the optical drive omission is certainly gutsy, if crucial to get the machine to this size. Those who will really miss it can buy the similarly styled add-on, which is a good alternative - even if it does tie up the single USB port. That single USB port is crying out for a hub - the fact there are just three ports on this machine is really incredible - no modem, no ethernet, no firewire, no mic. This is a modernist rig, built for the minimalist Starbucks generation - and we predict an explosion in aftermarket all-in-one docking stations for the machine, such as a USB-hub-networking-port-tastic USB device to add in all the features you’re missing when sat on a desktop.

Also missing is the ability to do anything about the spec once it’s arrived. The Macbook allows you to upgrade the hard drive and memory very simply indeed - not so on the Air. The all-in-one aluminium shell precludes not just upgrades but battery replacements too. This is starting to become a worrying trend for Apple - first the Iphone, now the Air. No word on how much a replacement will cost or the expected life of the five hour battery, but the inability to swap in a new battery will be a killer for many road warriors.

What of Intel? The chip that powers the Air is a repackaged low-voltage Merom, and repackaged is really the word for it - the difference in size is remarkable, and we bet Intel is salivating at the other products it can get this bad boy into. It’s rather funny that for all the Intel roadmappery that hits the net these days, there was not a glimmer of this one on the horizon. That’s what working with Apple does for you.

When all was said and done, it was hardly a wasted journey to ol’ London town - but the blatant second-class citizenship of the UK is a little hard to swallow. Even more irritating than this were the group of journalists that insisted on clapping along with Steve’s announcements on the big screen. I don’t think anybody told them the satellite link didn’t go two ways.

[ Modificat: 17 Ianuarie 2008 08:21 AM de CANARIS ]
 Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 135 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Relative to the new MacBook Air…your action plan is? (sondaj)

Semnătură 

The Day Is My Enemy

9 din 26
9