10 din 26
10
MacBook Air (fost ULTRAPORTABLE NOTEBOOK)
  [ Ignoră ]   [ # 136 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 08.08.06
altero - 17 Ianuarie 2008 06:12 AM

Moama cate critici, nene! Doar eu cu Cattus suntem optimisti (go, Cattus, go!). smile
Om videa ce- fi.

Oricum, eu deja folosesc mult reteaua wireless de acasa, daca e ceva sub 500 MB, nu mai stau sa bag cablul de FireWire.
Un mare avantaj ar fi daca ar scoate careva un softache solid de spart rapid retele WiFi. De cand cu iPhone-ul, ma mai plimb cu el deschis pe WiFi, cam 80-90% din retele sunt inchise; aici si in strainezia.

da, nici eu nu am prea multe critici de adus… ma alatur voua smile
(mi se pare chiar ieftin fata de Sony TZ, care e mai lent, ecran mai mic…)

Semnătură 

MBA 13”, MBP 15”, iMac 24” & Bose Companion 3
iPhone 6, iPhone 5, Bowers & Wilkins P3
iPad mini, Wi-Fi + Cellular
Time Capsule, Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 137 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 01.11.06

Sincer, daca banii nu ar fi o problema - pardon, un issue - l-as achizitiona. Da, imi plac fitzele smile. Acum, dincolo de argumentele pro si contra, nu putem sa negam valoare lansarii dpdv marketing/pr. Am primit pe mess link-uri de la prietenii cu PC-uri care sunt entuziasmati, am vazut stire pe prima tv, colegii vorbeau pe la facultate… Ei bine, da, lansarea a stat sub cuvintele: CEL MAI subtire laptop DIN LUME. Din acest motiv cred ca va avea succes, pentru ca, nu-i asa, e cool sa ai CEL MAI… DIN LUME…

Respect!

[ Ignoră ]   [ # 138 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

in afara de inca un port usb(daca as avea mouse wireless nu mi-ar trebui neaparat nici ala), numai eu nu folosesc deja tot ce au scos, microfon, fw, ethernet? sau hai poate comboul, dar nu mi-a trebuit si cand am plecat de acasa.

ce ma nelamureste este cat de fiabil e hardul, eu n-as avea incredere in el.

pt ca-i lipseste sd si hard rapid, si limitarile intentionate puteau sa mai scada si din pret.

[ Modificat: 17 Ianuarie 2008 12:26 PM de .ral:cr ]
 Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 139 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Arată bine dar nu e pentru oricine,eu unul rămân la macbook,poate îmi voi lua macbook pro,până acum nu m-a cocoșat cu greutatea sa de 2.37kg macbook-ul și are tot ce trebuie pe el.Mulți din cei ce aveau în plan să cumpere un macbook pro și-au păstrat poziția.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 140 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
DoT - 17 Ianuarie 2008 01:18 PM

Arată bine dar nu e pentru oricine,eu unul rămân la macbook,poate îmi voi lua macbook pro,până acum nu m-a cocoșat cu greutatea sa de 2.37kg macbook-ul și are tot ce trebuie pe el.Mulți din cei ce aveau în plan să cumpere un macbook pro și-au păstrat poziția.

Cred că cine țintește MBP nu se reorientează spre MBA, ci tot la MBP bate.
MBA se adresează, cred, unei anumite categorii de business, doamnelor și, de ce nu, snobilor. Dă bine. Totodată, cu MBA Apple testează un pic piața reală și posibila evoluție a viitoarei generații de book-uri, fără multe mufe, fără unitate optică, dar cu wl rapid, mici, ușoare, compacte. Dacă iese bine, cum cred, vor continua; dacă nu, băieții au suficiente căi laterale de manevră.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 141 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

am mai zis… apple este un trend setter

lanseaza si impune o moda, norme, standardizari etc…

[ Ignoră ]   [ # 142 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 20.06.07

Eu am scris sus ca mi l-as lua. O sa argumentez si de ce mi l-as lua.
De doi si jumatate am un powerbook de 12” de care sunt foarte multumit. Nu am reinstalat niciodata OS-ul, nu mi-a dat nici un fel de batai de cap.
Lucrurile pe care le fac eu pe laptop sunt cele uzuale pe care le face un manager. Seara ma mai uit la un film, conectind laptop-ul la home-theater si TV.
In rest nimic special.
Pina de curind ma gindeam sa-mi iau un MB Pro de 15”. Dar am tot aminat sa vad ce iese la Macworld.
Si Steve a prezentat MB Air. M-am uitat pe specificatii si are cam tot ce imi trebuie mie. O sa va prezint argumentele mele pentru care mi-l voi lua:
1. Am wireless atit la birou, cit si acasa. Folosesc foarte rar mufa de Ethernet. Si oricum o sa-mi iau un adaptor pe usb.
2. CD-DVD. Folosesc destul de rar unitatea de CD-DVD. In afara de OS si Office, toate programele le-am instalat de pe net. La cit de rar folosesc unitatea optica, nu ma deranjeaza sa o atasez pe usb.
3. USB. Numai un singur port. Am un spliter de usb, pe care il folosesc inclusiv acum pe Powerbook, unde am numai 2 porturi de usb.
4. HDD. Acum am 74GB si imi ajung. Oricum fac back-up la doua zile pe un storage extern. In concluzie, 80GB vor fi suficienti pentru mine. Pentru mail, browsing si office, 4200rpm sunt de ajuns.
5. Bateria pe mine ma tine pe Powerbook, 2h30’ (si e baterie noua). Asa ca 5h este un improvement.
6. Imi place Sony Vaio foarte mult, dar din pacate are XP si nu Mac OS. Iar mie imi place Mac OS-ul in primul rind foarte mult.
7. Este mai ieftin decit MB Pro. Daca era mai scump nu merita clar.
8. Problema personala: eu am probleme cu spatele, merg cu laptop-ul mai tot timpul dupa mine, asa ca vroiam unul usor. Asta e si unul din motive pentru care mi-am luat Powerbook-ul acum doi ani si jumatate. Prin urmare nu-mi voi lua un laptop mai greu decit cel actual.

[ Ignoră ]   [ # 143 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.05.06
altero - 17 Ianuarie 2008 06:12 AM

Moama cate critici, nene! Doar eu cu Cattus suntem optimisti (go, Cattus, go!). smile
Om videa ce- fi.

Oricum, eu deja folosesc mult reteaua wireless de acasa, daca e ceva sub 500 MB, nu mai stau sa bag cablul de FireWire.
Un mare avantaj ar fi daca ar scoate careva un softache solid de spart rapid retele WiFi. De cand cu iPhone-ul, ma mai plimb cu el deschis pe WiFi, cam 80-90% din retele sunt inchise; aici si in strainezia.

Si eu sunt optimist. Eu folosesc Macbook-ul pus pe un iLap, cel mai mult in pat sa citesc articole pt. ca mi-e mult mai comod decat sa stau la birou. Cu Airportu catre Desktop. Asa ca MBA se potriveste si ca dotare si ca scula de tinut pe genunchi (of, de apare odata un Tablet Mac).

Cred ca e evident ca MBA nici nu a fost proiectat pentru LUCRU, fata de MBP pe care sigur nu tinteste sa il inlocuiasca (asta e si ideea!). Asa ca “...are doar un singur USB, nu are mufa de retea, unitate DVD ...” nu atarna greu pt. cine si-l doreste.

Pretul este (parca) prea mare la dotarea aparent “rudimentara” insa trebuie sa acopere si arhitectura implicata (proc nou de la Intel special pt. MBA - vezi dimensiunile, aluminiu, HDD de iPod, tast luminata, touchpad) care e clar peste un MB oricum am lua-o (mare fâs un DVD si 2 boxe). Asa ca putem calcula o diferenta de pret MBA-MB, nu?

[ Ignoră ]   [ # 144 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Bre:
Cui în place - își ia, cui nu-i place - nu-și ia. Da’ dacă nu vă place nu dați cu noroi în el. Nici mie nu-mi place și n-o să-mi iau. Cine-și ia însă îl rugăm să vină cu el la intâlnirea macuser ca să îl pipăim și noi (are cârpă de șters amprentele și balele în cutie)

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 145 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Mie-mi place - dar nu-mi iau că n-am ce face cu el. Nu e vorba de dat cu noroi, ci de subliniat anumite realități care tind să fie acoperite de cunoscutul “reality distortion field”. Da - este super frumos, nu - nu este nici revoluționar și nici cel mai tare din categoria subnotebook. Aș zice că este nivelul maxim de “formă fără funcții” pe care l-a atins Apple în ultimii ani. Da - există o piață și pentru aceste chestii.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 146 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.08.07

MacBook Air: Not the thinnest notebook ever
PC MAgazine Review

[ Ignoră ]   [ # 147 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

nu da nimeni cu noroi dar te doare inima cand vezi ca pe asa scula lipsesc chestiile de bun simt ... lasa-o incolo chiar nu mai incapea in el un difuzor sa fie stereo, ca rade lumea de faza asta
... macar sa ii faca un Docking Station in care sa fie DVD writerul si resul mufelor si sa-l vanda separt la 1/2 din pretul de macbook si tot ar fi mai bine

de asta e amaraciunea mea ... ca si eu vroiam sa imi schimb Macbook-ul pe ceva mai bun si tre sa mai astept

apropo ca ziceati ca se adreseaza catre business persons dar nu are Infrared receiver deci la prezentari…

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 148 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
silvestro2in1 - 18 Ianuarie 2008 12:32 AM

apropo ca ziceati ca se adreseaza catre business persons dar nu are Infrared receiver deci la prezentari…

... bluetooth! Mult mai bun decat IR, nu trebuie sa mai baletezi ca sa nimeresti senzorul cu raza.

[ Ignoră ]   [ # 149 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Eu cred ca are IR.
Ce e aia din poza?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 150 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Are infrared! La comanda online, Apple Remote este oferit ca accesoriu suplimentar, deci sigur are și infraroșu.

Semnătură 

⌘-N

10 din 26
10