12 din 26
12
MacBook Air (fost ULTRAPORTABLE NOTEBOOK)
  [ Ignoră ]   [ # 166 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

oh my god…. oh my goood http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/9267/

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 167 ]
Rank
Newbie
Din: Constanta
Macuser din: 24.11.07

Americanu’ n-are timp pt a desface firul in patru in ceea ce priveste MBA,important
e sa-i aduca un profit prin utilizarea lui.Rapiditate in operatiuni si greutate redusa.
Daca are sau nu unitate optica asta nu-l incalzeste,oricum mai are vreo 3 Mac sau PC pe acasa.
Ca are tastatura neagra sau roz-bombon asta il lasa rece.Estetica e data deoparte cind
e vorba de ergonomie si viteza de lucru.Evident pretul e important dar daca dai 1800
si scoti mult mai mult prin utilizarea lui asta e convenabil.Daca va zace pe masa doar pt show-ul
de impresionat prietenii asta nu renteaza.Ma intreb cum ar arata scula asta inventata
de romani?

[ Ignoră ]   [ # 168 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Tzo - 18 Ianuarie 2008 07:28 PM

http://www.apple.com/macbookair/#ad

Buna dimineața, ai dormit cam mult azi. Subiectul s-a supt acum trei zile.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 169 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

ce-mi place mie de cei care ma pun la munca, sa dau cu mergiu sau echivalent…  angry

[ Ignoră ]   [ # 170 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

http://www.appleinsider.com/articles/08/01/18/sources_macbook_air_battery_replacements_take_only_minutes.html

O șurubelniță cap cruce nr.0 este tot ce trebuie pentru a desface fundul de la MBA și a schimba bateria.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 171 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 20 Ianuarie 2008 01:03 AM

http://www.appleinsider.com/articles/08/01/18/sources_macbook_air_battery_replacements_take_only_minutes.html

O șurubelniță cap cruce nr.0 este tot ce trebuie pentru a desface fundul de la MBA și a schimba bateria.

Sergiulică, ce e fanta aia din dreapta, cum ții MBA normal, să lucrezi cu el? Că nu văz nimic în lista de accesorii ori periferice. Pare un cititor de card? Sau PMCMIA (sau cum naiba se scrie)?

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 172 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

e clar, acum ne apucam toti sa ne schimbam bateriile la air-uri wink

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 173 ]
RankRankRank
Member
Din: Vâlcea/Londra
Macuser din: 30.06.07

una peste alta nu ştiu dacă a observat cineva faptul că la Macbook Air pe tastatură incă se mai gaseşte prezent butonul eject…nici eu nu ma gândisem prima oară cand am văzut faza dar defapt este folositor dacă ai SD-ul pe usb conectat…oricum ideea era(unde citisem pe Flickr) că ar putea fi folosit la Remote Disc să ejectam discul din PC-urile colegilor şi să-i speriem LOL

@Cattus fanta aia din dreapta nu cred că e nimic special…mi se pare a fi o simplă teşitură unde bagi unghia ca să scoti căpacelul ăla cu porturile… rolleyes

LE:de ce s-a modificat titlul topicului?mă refer la ce e în paranteză (fost ultraportable notebook),sau e aşa de când a fost deschis şi n-am băgat de seamă

[ Modificat: 20 Ianuarie 2008 03:47 AM de B-u-B-u ]

[ Ignoră ]   [ # 174 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
B-u-B-u - 20 Ianuarie 2008 03:41 AM

una peste alta nu stiu daca a observat cineva faptul ca la Macbook Air pe tastatura inca se mai gaseste prezent butonul eject…nici eu nu ma gandisem prima oara cand am vazut faza dar defapt este folositor daca ai SD-ul pe usb conectat…oricum ideea era(unde citisem pe Flickr) ca ar putea fi folosit la Remote Disc sa ejectam discul din PC-urile colegilor si sa-i speriem LOL

@Cattus fanta aia din dreapta nu cred ca e nimic special…mi se pare a fi o simpla tesitura unde bagi unghia ca sa scoti capacelul ala cu porturile… rolleyes

Dacă acel Eject aruncă afară discul din unitatea optică externă sau din alt mac/PC e OK. La actualele modele nu, aruncă doar discul din unitatea internă, dacă ai una externă trebuie cu merișor-E sau dus la coș. Acuma, dacă au pus acolo Eject, dar, de fapt, nu aruncă discul, dar au lăsat acolo tasta așa, ca moștenire, ar fi de tot rîsul. Nu cred că Apple ar face așa ceva.
Ce îmi place la tastatura asta este faptul că, ÎN SFÎRȘIT, în dreapta au repus Option/Alt, așa cum era la ibook-urile G3 (sigur la clamshell, nu mai știu dacă și ulterior), nu Enter, cum e acuma. Dat fiind că folosesc intens taste moarte, faptul că nu am și Option dreapta este pt mine un chin. Noroc că, la un moment dat, am descoperit un mic utilitar, fKeys, care tocmai asta face, înlocuiește Enter cu Option. Merge perfect și în Leo (a mers tot timpul, inclusiv în versiunile de test, lucru pt care l-am felicitat pe autor).
Eu am tot scris la Apple despre treaba asta, văd că, în sfîrșit, au revenit, deși mie unul mi se părea mai cușer ca treaba asta să fie customizabilă undeva în sys prefs, la secțiunea Keyboard, poate unii preferă așa. Chiar sînt curios să văd dacă, apăsînd tasta fn, Option dreapta devine Enter sau nu.
Dom’le, fără să fie notebook-ul pe care mi l-aș dori imediat, clar deschide drumul spre o nouă generație bazată pe periferice wireless. Nu mă pricep prea tare, dar de vreme ce a apărut deja airport+disc de stocare, nu văd de ce nu ar apărea și dvd-rw tot wl! Dacă e așa, atunci e scula care deschide o nouă generație de periferice. Prețurile vor scădea pe măsură de apaqr noi produse compatibile.
Mai țineți minte ce șoc a fost cînd ibook G3 clamshell, frumos și colorat, venea cu O SINGURĂ MUFĂ USB? Și un audio out. Avea lăcaș de card wl, sigur, viteza era micuță pe vremea aia, dar suficientă pt a deschide o nouă eră. Acum, routerele wl au devenit ceva banal și cred că e deja mai ieftin să ai acasă 2-3 calculatoare cu router wl decît să începi să dai găuri prin tocul ușilor să traci sîrme peste tot.

[ Modificat: 20 Ianuarie 2008 04:07 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 175 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

LE:de ce s-a modificat titlul topicului?mă refer la ce e în paranteză (fost ultraportable notebook),sau e aşa de când a fost deschis şi n-am băgat de seamă

Pentru că trei persoane entuziasmate au deschis alte topicuri în care anuntau lumea de apariția noului portabil Apple de care aici nu se vorbea. (un topic cu titlul “Ultraportable Notebook” putea sa fie și despre Sony Vaio ...)

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 176 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 20 Ianuarie 2008 03:50 AM

una peste alta nu stiu daca a observat cineva faptul ca la Macbook Air pe tastatura inca se mai gaseste prezent butonul eject…nici eu nu ma gandisem prima oara cand am vazut faza dar defapt este folositor daca ai SD-ul pe usb conectat…oricum ideea era(unde citisem pe Flickr) ca ar putea fi folosit la Remote Disc sa ejectam discul din PC-urile colegilor si sa-i speriem LOL

@Cattus fanta aia din dreapta nu cred ca e nimic special…mi se pare a fi o simpla tesitura unde bagi unghia ca sa scoti capacelul ala cu porturile… rolleyes

Dacă acel Eject aruncă afară discul din unitatea optică externă sau din alt mac/PC e OK. La actualele modele nu, aruncă doar discul din unitatea internă, dacă ai una externă trebuie cu merișor-E sau dus la coș. Acuma, dacă au pus acolo Eject, dar, de fapt, nu aruncă discul, dar au lăsat acolo tasta așa, ca moștenire, ar fi de tot rîsul. Nu cred că Apple ar face așa ceva.
Ce îmi place la tastatura asta este faptul că, ÎN SFÎRȘIT, în dreapta au repus Option/Alt, așa cum era la ibook-urile G3 (sigur la clamshell, nu mai știu dacă și ulterior), nu Enter, cum e acuma. Dat fiind că folosesc intens taste moarte, faptul că nu am și Option dreapta este pt mine un chin. Noroc că, la un moment dat, am descoperit un mic utilitar, fKeys, care tocmai asta face, înlocuiește Enter cu Option. Merge perfect și în Leo (a mers tot timpul, inclusiv în versiunile de test, lucru pt care l-am felicitat pe autor).
Eu am tot scris la Apple despre treaba asta, văd că, în sfîrșit, au revenit, deși mie unul mi se părea mai cușer ca treaba asta să fie customizabilă undeva în sys prefs, la secțiunea Keyboard, poate unii preferă așa. Chiar sînt curios să văd dacă, apăsînd tasta fn, Option dreapta devine Enter sau nu.
Dom’le, fără să fie notebook-ul pe care mi l-aș dori imediat, clar deschide drumul spre o nouă generație bazată pe periferice wireless. Nu mă pricep prea tare, dar de vreme ce a apărut deja airport+disc de stocare, nu văd de ce nu ar apărea și dvd-rw tot wl! Dacă e așa, atunci e scula care deschide o nouă generație de periferice. Prețurile vor scădea pe măsură de apar noi produse compatibile.
Mai țineți minte ce șoc a fost cînd ibook G3 clamshell, frumos și colorat, venea cu O SINGURĂ MUFĂ USB? Și un audio out. Avea lăcaș de card wl, sigur, viteza era micuță pe vremea aia, dar suficientă pt a deschide o nouă eră. Acum, routerele wl au devenit ceva banal și cred că e deja mai ieftin să ai acasă 2-3 calculatoare cu router wl decît să începi să dai găuri prin tocul ușilor să tragi sîrme peste tot.
Cel mai tare mi s-ar fi părut ca acel Time Capsule, sau cum se cheamă acel router wl + disc, să fi avut și unitate optică. Sau asta va fi etapa a doua, de șoc total? Se poate așa ceva? Eu cred că da.

[ Modificat: 20 Ianuarie 2008 04:20 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 177 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 14.10.05

Ca sa intru si eu in vorba va zic de ce mi-as lua unul:

- pentru ca macbook-ul meu este de 2 ori mai greu. Poate ca nu-i foarte greu, dar cand nu-l iau cu mine simt o diferenta uriasa.
- pentru ca macbook-ul meu se incalzeste si e ingrozitor sa lucrezi cu el in poala vara. Asta micul ma astept sa fie mai “cool”.
- pentru ca in ultimul an n-am folosit decat o data firewire-ul (si atunci n-a fost obligatoriu, se putea si pe usb)
- pentru ca in ultimul an am avut o sigura data ambele usb-uri folosite in acelasi timp
- pentru ca discuri nu citesc niciodata (in ziua de azi informatia umbla prin retea) iar DVD-urile oricum le scriu de la o alta unitate ca asta n-are DL
- pentru ca 13 inchi la rezolutia asta este pentru mine ecranul ideal (am monitoare externe si la munca si acasa dar nu le folosesc decat ca sa vad filme)
- pentru ca mi-ar placea sa tina 5 ore bateria
- pentru ca oricum nu mi-am schimbat niciodata bateria macbookului (o singura data am scos-o si i-am imprumutat-o unui coleg ca a lui se terminase)
- pentru ca de multe ori am scris pe intuneric si mi-ar fi placut sa vad tastele

De ce nu mi-as lua un macbook air:

- pentru ca costa de aproape de 2 ori mai mult decat un macbook (poate o sa ma gandesc la unul peste un an daca gasesc ceva la mana a 2-a)
- pentru ca 80 gb nu-mi ajung. La macbook am 120 si vreau sa-mi pun 250. Chiar daca am hdd externe, imi place sa am totul la mine (cu toate ca as putea sa fiu mai ordonat). Oricum la MBA rev B. ma astept sa apara hdd-uri de 160.
- pentru ca mi se pare foarte fragil. Oricum, as parea foarte snob cu unul in brate.

Concluzia: vulpea care n-ajunge la struguri zice ca-s acri.

[ Ignoră ]   [ # 178 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dispariția mufei fw este, pt mine, un șoc, deoarece este inovație Apple și a fost / este la concurență cu USB 2. Eu folosesc uzual fw, deși - evident - pot trăi și fără.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 179 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

de pe Gizmodo:

MacBook Air Eject Key’s Rumored Alternative Actions

In case you haven’t noticed yet, there’s an eject button at the top right corner of the MacBook Air keyboard. There’s no disc drive, but you push it, something pops out. Somewhere. Click. Schwing. Poop. Some people say this key ejects the optional SuperDrive, but after countless—or maybe just three—days of in-deep investigation in cocktail bars and going through the garbage outside Jonathan Ive’s house, we’ve compiled a list of potential actions:

• Ejects random F-15 Eagle National Guard pilot currently flying over the US.
• Activates road speed bump.
• Launches Inter-Continental Ballistic Missiles while playing War Games with demented mainframes.
• Don’t make war, make love and launch giant dildos instead. (NSFW)
• Fires up the farter-burner in jet-propelled toilet.
• Ejects Blu-ray and HD DVD players and turn TVs off at boring consumer electronics conventions.
• Launches space fighters in the middle of the desert. Then press again to see them self-destruct mid-flight.
• Remotely makes Steve Jobs said “Boom!” at will during keynotes and events.
• Launches squirrels into oblivion.
• Provoques fanboy orgasm. (NSFW)
• Provoques Slut Machine an orgasm. (NSFW)
• Provoques Slut Machine fanboys an orgasm. (NSFW)
• Forces internal battery to self-destruct, eliminating the need to change it.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 180 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Comparație între dimensiunile PowerBook 12” și Macbook Air. Și iar mă întreb de ce-o fi Jobs așa de obsedat de grosimea laptopurilor. Dacă vroiau să facă un laptop superportabil, trebuiau să umble și la celelalte dimensiuni.

Semnătură 

⌘-N

12 din 26
12