13 din 26
13
MacBook Air (fost ULTRAPORTABLE NOTEBOOK)
  [ Ignoră ]   [ # 181 ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

ei nu au ca target sa fie la fel cat un powerbook de 12. targetul lui sau tinta lui a fost sa scoata ceva mai bun ca tz de la sony.in keynote spune clar: de ce sa pui display de 11’ cand poti pune linistit de 13.3? mie mi se pare f ok Air-ul

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 182 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Nu am prins PB 12” dar dupa parerea mea (care car in fiecare zi mb-ul in rucsac la scoala) e mai importanta grosimea decat L&l;.

[ Ignoră ]   [ # 183 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
GabrieL - 20 Ianuarie 2008 07:13 PM

ei nu au ca target sa fie la fel cat un powerbook de 12. targetul lui sau tinta lui a fost sa scoata ceva mai bun ca tz de la sony.in keynote spune clar: de ce sa pui display de 11’ cand poti pune linistit de 13.3? mie mi se pare f ok Air-ul

Bănuiesc că alegerea diagonalei de 13.x inci pt noile generații de MB și MBA se bazează pe niscai studii de piață și psihologice, nu că așa vrea Steve. Tot de aici se trage și unificarea vechilor tipuri PB 12 și ibook 12 și ibook 14 în MB de 13.x inci, și tot la 13 in trage și noul MBA.
Evident că MBA bate la concurență, respectiv la Vaio și la temerarul Asus. Am mai scris aici cum un om de afaceri mi-a explicat că, pt el, care are tot felul de acte + laptopul la el în permanență, mărimea și greutatea unui leptache nu-s deloc de neglijat. A optat pt un Vaio mic, dar - dacă îl va instrui cineva - posibil să fie un MBA.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 184 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 14.10.05

Tocmai ce mi-am dat seama de ceva:

2.27kg (greutatea unui MB) - 1.36 kg (greutatea lui MBA)= 0.91 kg adica fantastic de putin

910 grame = o unitate optica, un HDD mai serios + o groaza de alte chestii mad

[ Ignoră ]   [ # 185 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

este destul de mult…
daca ai putea sa faci comparatia scotind bateriile din calcul wink

[ Ignoră ]   [ # 186 ]
RankRankRank
Member

eu nu inteleg de ce ii cautati atatea defecte?? e clar ca nu vi se adreseaza acest laptop. dar stiu clar ca strugurii sunt acrii

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 187 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Ciprian - 21 Ianuarie 2008 03:01 AM

Tocmai ce mi-am dat seama de ceva:

2.27kg (greutatea unui MB) - 1.36 kg (greutatea lui MBA)= 0.91 kg adica fantastic de putin

910 grame = o unitate optica, un HDD mai serios + o groaza de alte chestii mad

Faci un calcul aiurea, pardon. Orice gram în plus/în minus contează, mai ales cînd trebuie să o faci cotidian, cărînd scula în geantă/rucsac, chiar dacă și cu mașina pe anumite perioade. Încărcătorul oricum îl iei, indiferent de tipul și de greutatea notebook-ului (și, la o adică, poate sta și în mașină mai tot timpul), iar unitatea optică, la o adică, poate sta acasă, ajunge un flash. Nu mai spun că, la drumuri lungi, un notebook se încarcă în mașină. Am și eu așa ceva pt PB, deși nu prea l-am folosit.
Poate vrei să spui că nu-ți place MBA pur și simplu și fără argumente. Cred că utilizarea verbului „a plăcea”, la pozitiv sau la negativ, este suficientă, nu trebuie să dai argumente. De gustibus non disputandum.
Basta.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 188 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 14.10.05

Cattus Thraex, asa e, orice gram in plus conteaza. Dar la fel si orice Gb in plus. Sa nu mai vorbim de un port firewire.

GabrieL, pe pagina trecuta tocmai ce am dat mai mult de 10 argumente pentru MBA si doar vreo 3 contra (din care 2 subiective, deci de neluat in seama). Asta nu inseamna ca am ceva cu el. Doar ca incerc sa-mi dau seama daca merita compromisul.

[ Ignoră ]   [ # 189 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
GabrieL - 21 Ianuarie 2008 03:20 AM

eu nu inteleg de ce ii cautati atatea defecte?? e clar ca nu vi se adreseaza acest laptop. dar stiu clar ca strugurii sunt acrii

... dar dacă au un logo cu măr mușcat pe ei, atunci mulți vor spune că-s cei mai dulci struguri pe care i-au mâncat vreodată... LOL

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 190 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

pentru tine, pentru mine… probabil nu
asa cum nu ne vom lua nici bmw z3 decapotabil, rosu smile
asta nu inseamna ca nu o sa se vinda

este de urmarit reactia celorlati producatori de laptoape, in cursul acestui an
sunt sigur ca linia deschisa de apple va fi copiata si de altii

[ Ignoră ]   [ # 191 ]
RankRankRank
Member

e un semnal de alarma pentru ceilalti producatori acest macbook air.

daca vreodata o sa am nevoie de portabilitate ceva de genul asta mi-as lua. plus daca am nevoie de spatiu un wd passport care e cam cat o caseta audio. si gata si spatiul. si nu-mi spuneti ca tot timpul o sa aveti nevoie de o unitate optica.

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 192 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu e nici un semnal de alarmă pentru nimeni. Uită-te la laptoapele produse de alții: cu foarte, foarte puține excepții, toate sunt mai dotate, mai puțin frumoase și mai ieftine decât cele produse de Apple. Așa vor fi mereu. MBA nu are cum să concureze cu aceste modele. Va avea proprii săi clienți: cei care apreciază așa de tare designul Apple încât pot trece cu vederea orice neajuns.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 193 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

aici nu vorbim de laptoape, vorbim de laptoape subtiri. care la concurenta sunt MULT mai slabe, mai mari / grele si MULT mai scumpe. parca a dat cineva un link la sony tz sau cum se chemau, ce e asa de confuz???

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 194 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu am dat linkul la Sony Vaio TZ series. În afară de viteza procesorului și de dimensiunea ecranului, modelul ăla era mai dotat decât MBA. În plus, cântărește o idee mai puțin iar bateria ține 7,5 ore. Prețul este ceva mai mare, dar în nici un caz MULT mai mare cum zici tu. Per ansamblu, având în vedere greutatea și factorul de formă mai mici decât la MBA, are o “portabilitate” mai bună.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 195 ]
RankRankRank
Member

va rog sa ma scuzati ca macbook air nu se bate cu nimeni. e adevarat.. nu are cu cine: sony tz are 11 inch display-ul si ruleaza la 1200MHz maxim http://www.price.ro/cauta_sony+vaio+tz_2247.htm

ah da: are 200 de grame mai putin si 2,3 inch in minus la display.

deci ...

[ Modificat: 21 Ianuarie 2008 04:51 AM de GabrieL ]
 Semnătură 

just !

13 din 26
13