22 din 26
22
MacBook Air (fost ULTRAPORTABLE NOTEBOOK)
  [ Ignoră ]   [ # 316 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

pai daca le compari, ala e mai subtire. asta daca nu mint baietii despre dimensiuni. insa acelasi lucru pentru 2100 dolari??? cu windows??? you gotta be kidding! unde e lumea acuma care zice ca apple e scump? acelasi computer (ba chiar mai bun) la pret mult mai mic (cateva sute de dolari se simt, nu?)

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 317 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Dacă e mai gros sau nu, dacă e mai ușor sau nu, dacă e mai performant sau nu… MBA este un produs de nișă. E ca și cum ai discuta comparând un Koenigsegg , un Pagani Zonda și-un Bugatti Veyron: care-i mai performant, mai puternic, mai aerodinamic, mai… etc. Nu știu cum e în alte părți, dar în Rromânia “necesitatea” unui MBA e dictată de statutul pe care vrei să-l ai atunci când butonezi un laptop pe o terasă cu pretenții ca să vezi ce poșetuțe Luis Vuitton au mai apărut, ca să dai o fugă să-ți iei și tu repede o copie bine făcută. (Desigur, faptul că e preferat de snobi care nu fac deosebirea între Unix, Asterix și Obelix nu diminuează valoarea exercițiului de design al Apple).

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 318 ]
RankRankRank
Member
Din: Plaiurile Milka
Macuser din: 10.11.05
pămătufu’ - 11 Iunie 2008 04:10 PM

insa acelasi lucru pentru 2100 dolari??? cu windows??? you gotta be kidding! unde e lumea acuma care zice ca apple e scump? acelasi computer (ba chiar mai bun) la pret mult mai mic (cateva sute de dolari se simt, nu?)

numai carcasa aia in 2 tonuri alb pe exterior si negru pe interior , din fibra de carbon, ma face sa vreau unu :>

[ Ignoră ]   [ # 319 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
CANARIS - 11 Iunie 2008 06:54 PM

Dacă e mai gros sau nu, dacă e mai ușor sau nu, dacă e mai performant sau nu… MBA este un produs de nișă. E ca și cum ai discuta comparând un Koenigsegg , un Pagani Zonda și-un Bugatti Veyron: care-i mai performant, mai puternic, mai aerodinamic, mai… etc. Nu știu cum e în alte părți, dar în Rromânia “necesitatea” unui MBA e dictată de statutul pe care vrei să-l ai atunci când butonezi un laptop pe o terasă cu pretenții ca să vezi ce poșetuțe Luis Vuitton au mai apărut, ca să dai o fugă să-ți iei și tu repede o copie bine făcută. (Desigur, faptul că e preferat de snobi care nu fac deosebirea între Unix, Asterix și Obelix nu diminuează valoarea exercițiului de design al Apple).

Nu cred că e un produs de nișă, din contra, este un produs popular. El trebuia să vină ca înlocuitor al dispărutului PB de 12 și neînlocuit cu nimic pînă la MBA.
Știu cel puțin 2-3 exemple de oameni, e drept cu bani, care și-au luat MBA, lor sau familiilor lor, deoarece este FOARTE UȘOR și, în același timp, suficient de performant pt uz curent. Conectat la monitor exterior, acasă/la birou fiind, face lucruri frumoase.
În toamnă i-am luat soției un MB alb, dacă aș fi știut că preconizează așa ceva, aș mai fi stat un pic. Pt ea, a avea - spre/de la școală - un MBA ușor în locul acestui MB, de greutate dublă, e mare lucru. Nu e snobism aici chiar deloc. Cine se mișcă mult (studenți, profesori, diverși flăcăi și fete care fac prezentări clienților etc. etc.) poate aprecia cel mai bine așa ceva. Nu e produs de nișă. Așa credeam și eu pînă să-l pipăi și pînă să studiez reacțiile pieței. Steve a avut o analiză perfectă a pieței și de data asta. MBA este un produs popular, cam scump în asociere cu termenul „popular”, dar la ei prețurile au altă conotație decît la noi. Mă refer la cei mulți, nu la milionari. Noi avem și pt ei.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 320 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Înțeleg perfect, Cattus, și sunt de acord cu tine până la un punct. Cum spuneam, faptul că are priză la snobi nu diminuează valoarea exercițiului de design (și tehnic) al Apple. Eu analizam strict starea de lucruri de la noi din țară, din punctul meu de vedere. Personal, mă îndrept către un MBP pentru că un MBA nu mi s-ar potrivi; am nevoie (chiar am nevoie) de mai multe porturi USB, de FW, de unitate optică... Apoi, dacă e să vorbim de studenți care au nevoie de un laptop “pentru luat notițe” la cursuri, cred că ești de acord că un Asus EEE e la fel de portabil, în condițiile unui preț mult mai mic. (A nu se înțelege că le compar în vreun fel; nu sunt produse concurente, aparțin unor categorii total dferite, cu un public țintă la fel de diferit).

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 321 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
CANARIS - 11 Iunie 2008 10:20 PM

Înțeleg perfect, Cattus, și sunt de acord cu tine până la un punct. Cum spuneam, faptul că are priză la snobi nu diminuează valoarea exercițiului de design (și tehnic) al Apple. Eu analizam strict starea de lucruri de la noi din țară, din punctul meu de vedere. Personal, mă îndrept către un MBP pentru că un MBA nu mi s-ar potrivi; am nevoie (chiar am nevoie) de mai multe porturi USB, de FW, de unitate optică... Apoi, dacă e să vorbim de studenți care au nevoie de un laptop “pentru luat notițe” la cursuri, cred că ești de acord că un Asus EEE e la fel de portabil, în condițiile unui preț mult mai mic. (A nu se înțelege că le compar în vreun fel; nu sunt produse concurente, aparțin unor categorii total dferite, cu un public țintă la fel de diferit).

Nici mie nu mi s-ar potrivi un MBA, soției însă da, așa cum spuneam.
Mulți preferă, totuși, un sistem stabil și serios, chiar dacă mai scump. Altfel, iei un leptache și cu 400-500 euro.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 322 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 23.03.08

oricum laptopul ala care ```concureaza cu mba``` e hidos

Semnătură 

[semnatura fara anunturi de vanzare/cumparare]

[ Ignoră ]   [ # 323 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Ba mie cred ca mi s-ar potrivi un MBA. Suntem noi flamanzi dupa performanta (din cauza saraciei), dar de fapt un laptop trebuie sa fie mic, usor si comod de lucrat pe (si cu) el. Pentru chestii serioase si grele - desktopul.

[ Ignoră ]   [ # 324 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Postare pentru cei care NU au pus mina pe un MBA. MBA nu are aceeasi dimensiune pe toata suprafata. In faţă, acolo unde se deschide, are 4 mm. Şi în lateral! Abia în partea cea mai groasă, la fund, acolo unde e înghesuit hardul, MBA depăşeşte glumiţa asta. Deci, nu comparaţi mere cu pere. Obiectul în discuţie e FOARTE GROS pentru un ultraportabil. Poate e tare în alte domenii!

[ Ignoră ]   [ # 325 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cel mai ușor notebook: noul Toshiba Portégé - 1,08 kg * SSD 128 GB * display 12,1” LED & transreflectiv * CPU Intel U7700 1,33 GHz * 2 GB RAM * 2.999$. Din păcate, e motorizat de Windows…

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 326 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
CANARIS - 19 Iunie 2008 03:59 AM

Cel mai ușor notebook: noul Toshiba Portégé - 1,08 kg * SSD 128 GB * display 12,1” LED & transreflectiv * CPU Intel U7700 1,33 GHz * 2 GB RAM * 2.999$. Din păcate, e motorizat de Windows…

La ce zice că poate e scump. Începe, e clar, concurența pt acest tip de produs, dar titlul (MBA blown away) minte, nu e niciun blown away, e blown ahead: păi cine știe să compare, compară. Și cumpără.

P.S. Mai zice: „The firm says the lightweight lappy will start shipping in the third quarter this year”. Noi să fim sănătoși, pînă atunci Apple mai scoate cel puțin un model.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 327 ]
RankRankRankRank
Administrator

al treilea sfert incepe peste 12 zile anul asta.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 328 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
huk - 19 Iunie 2008 12:39 PM

Minim trei luni și ceva (adică în noiembrie)
An fiscal ≠ An publicitar.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 329 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
huk - 19 Iunie 2008 12:39 PM

Ha, dacă era așa iminent, n-o lăsau ei așa vagă. Cred că va fi pe 30 septembrie.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 330 ]
RankRankRankRank
Administrator

Apple Reports Third Quarter Results
Revenue Increases 30 Percent and Net Profit Triples Year-Over-Year
CUPERTINO, California—July 14, 2004—Apple® today announced financial results for its fiscal 2004 third quarter ended June 26, 2004.

deci daca nu e calendaristic… suntem deja in el…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

22 din 26
22