24 din 26
24
MacBook Air (fost ULTRAPORTABLE NOTEBOOK)
  [ Ignoră ]   [ # 346 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu trebuie
dar stii pentru ce vrei sa iei un ultraportabil, nu? smile
ca daca te dai pe torente si vrei si editare video…

[ Ignoră ]   [ # 347 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Nu spune nimeni așa ceva. Ce spun unii e că uneori, mai ales vara, când temperaturile urcă insuportabil, asta se răsfrânge și asupra calculatorului, iar în carcasa subțire a MBA-ului nu prea e loc de-un klimatronic pe freon. Când ești în deplasare nu se pune problema, dar acasă un cooler poate ajuta. Sau suporți cele descrise de colegul:

zup - 30 Iunie 2008 06:56 AM

a venit caldura si odata cu ea si overheatingul. procesurul imi ajunge in 70 de grade dupa care imi ingheata partial (cateva secunde merge, cateva secunde e blocat complet si tot asa).

Your choice.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 348 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 31.10.05

Nu a zis nimeni ca pe MBA faci editare video dar nici sa se blocheze la navigare pe net, editare de imagini 2d (albume foto) sau vreo lucrare de licenta. Eu atunci cand cumpar un laptop nu ma gandesc sa il folosesc doar in camere ventilate sau cu AC, asta ar trebuie sa fie problema celor de la apple nu a mea. Eu nu am vazut sa scrie pe cutia vreun laptop ca acesta nu se poate folosi la mai mult de 25-30 grade.

@canaris: este absurd sa cumperi un ultraportabil si sa ai nevoie de ventilator. Eu intotdeauna atunci cand cumpar un notebook (in special apple) ma uit sa vad daca acesta este finisat corespunzator, practic, nu face zgomot si este rezistent. Doar de asta dau o caruta de bani pe ele sa ma folosesc de aceste calitati, ma deranjeaza zgomotul produs de orice aparat intr-o incapare linistita, altfel as putea alege un dulap cu 10 ventilatoare si super performanta.

De 2 ani folosesc un Toshiba U200 1.83Ghz, laptop care nu face mai mult de 3800 RON dar care rezista si la 35-45grade, nu face zgomot si culmea a rezistat la doua cazaturi de pe birou fara vreun damage al carcasei. La 6400 RON cat costa un MBA deja am pretentia sa fie la fel sau chiar mai bun decat jegul de Toshiba.  De aceea ma intereseaza in acest moment daca achizitionez un MBA sa nu am astfel de probleme cum ne-a prezentat userul de mai sus.

Semnătură 

New MacBook Pro 13” Retina 2.4Ghz with TYLT | Apple Cinema 23” | MacBook Pro Retina 15” Retina 2.7GhZ | 2 x Macbook Pro 13” 2.53GHz | iPhone 5S Gold 16Gb
BMW X3 3.0sd | Merida Big.Nine Team

[ Ignoră ]   [ # 349 ]
RankRankRankRank
Administrator

ei vezi…
atita timp cit nu te uiti ce temperatura are procesorul, e ok smile

[ Ignoră ]   [ # 350 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dacule, când ți se blochează mașinăria din câteva în câteva secunde, nu cred c-o face pentru că s-a simțit jignită că ai tras tu cu ochiul la termometru wink Doc, am avut de-a face cu multe laptopuri până acum, am lucrat și cu destule “jeguri”, dar despre Toshiba nu pot avea decât cuvinte de laudă. Chiar și cele entry-level.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 351 ]
RankRankRankRank
Administrator

eu cred totusi ca nu exista calculatoare proaste - doar alegeri nepotrivite
si mie mi-ar placea un MBA, dar la ce lucrez eu, probabil s-ar bloca dupa 3 minute
nu diferenta intre 3800 si 6400 face un calculator mai bun
defapt, alegerea in a cumpara un laptop, pe ce se bazeaza? A spus cineva ca MBA e un supercomputer? Ca poti face orice pe el?
Apple l-a scos cu un slogan care il defineste: cel mai subtire calculator, nu?
daca il vrei pe cel mai subtire, cel mai de fițe, atunci dai banul
daca il vrei pe cel mai bun, atunci te uiti la alte caracteristici

[ Ignoră ]   [ # 352 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nici n-am insinuat că MBA ar fi prost. Mă gândeam doar că ar trebui să fie mai încet sau pur și simplu să nu poată - dar nu să se blocheze.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 353 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 12.04.08
dacuBurebista - 02 Iulie 2008 01:12 PM

nu fac editare video, e de ajuns sa tin un flash de la youtube 5 minute sau orice pagina cu mai mult flash si incepe sa faca figuri.
imi pare rau, dar asta e inacceptabil. trebuiau sa puna mesaj pe el ca nu poate fi folosit vara la caldura.  eu nu m-am plans de performanta, m-am plans de un defect de fabricatie, la performanta e ok pentru ce imi trebuie mie.

l-am luat tocmai pentru ca trebuie ma car in fiecare zi cu laptop dupa mine si mai si plec destul de des pe afara. asa ramaneam la dell-ul d820 pe care-l am de la firma si totul era bine…

repet, mi l-am luat doar ca e usor, nu de fite.

[ Modificat: 02 Iulie 2008 06:28 PM de zup ]
 Semnătură 

fight apathy. or don’t.

[ Ignoră ]   [ # 354 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 31.10.05

Pai nu ştiu de ce toata lumea de aici are impresia ca noi eventualii cumpărători îl luăm doar de fiţe?!? Eu lucrez în fiecare zi pe laptop am nevoie de ceva uşor, subţire şi uşor de depozitat. MBA ar indeplinii cam toate aceste 3 dorinţe, însă dacă ar face astfel de probleme precum cele declarate de unul din posesori cu siguranţă nu l-aş cumpara. De asemenea nu pot aştepta la nesfărşit să scoată Apple cu târaita ceva mai capabil.

Semnătură 

New MacBook Pro 13” Retina 2.4Ghz with TYLT | Apple Cinema 23” | MacBook Pro Retina 15” Retina 2.7GhZ | 2 x Macbook Pro 13” 2.53GHz | iPhone 5S Gold 16Gb
BMW X3 3.0sd | Merida Big.Nine Team

[ Ignoră ]   [ # 355 ]
RankRankRankRank
Administrator

smile
totdeauna sunt si alte alegeri… de ce sa astepti apple?
pentru ca nu e potrivita pentru munca ta o anumita configuratie, nu e un capat de tara si nici nu poti blama firma ca nu face computerele dupa nevoile fiecaruia
smile
am un amic care deseneaza mult, dar am si un amic care face audit contabil
desi au macuri acasa, nici unul din ei nu foloseste mac pentru job…

[ Modificat: 02 Iulie 2008 08:37 PM de dacuBurebista ]

[ Ignoră ]   [ # 356 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 12.04.08

esti ridicol, serios, nu vad cum poti sa ajungi sa dai vina pe mine pentru asa ceva.
problema e foarte simpla: eu deja am dat banii pe el, ma astept sa mearga. nimic mai mult, nu am zis ca in rest nu sunt multumit de el. din contra, e un laptop care imi place foarte mult.

Semnătură 

fight apathy. or don’t.

[ Ignoră ]   [ # 357 ]
RankRankRankRank
Administrator

cine da vina pe tine?
tu ai luat ceva care-ti place…
dar daca ai probleme, ai garantie la el - incearca sa vezi ce-ti spun cei care rezolva problemele astea

[ Ignoră ]   [ # 358 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

zup, chiar daca ai mba, nu e normal ce ti se intimpla. Si eu am avut pe mina unu’ care a mers din greu in mai greu si a murit. Era hardul. Du-te inapoi la firma. Vezi ce are. Doua procesoare la 1,6 si 2 GB RAM ar trebui sa-ti ajunga pentru mult, mult mai mult!

[ Ignoră ]   [ # 359 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
zup - 02 Iulie 2008 06:23 PM
dacuBurebista - 02 Iulie 2008 01:12 PM

nu fac editare video, e de ajuns sa tin un flash de la youtube 5 minute sau orice pagina cu mai mult flash si incepe sa faca figuri.
imi pare rau, dar asta e inacceptabil. trebuiau sa puna mesaj pe el ca nu poate fi folosit vara la caldura.  eu nu m-am plans de performanta, m-am plans de un defect de fabricatie, la performanta e ok pentru ce imi trebuie mie.

l-am luat tocmai pentru ca trebuie ma car in fiecare zi cu laptop dupa mine si mai si plec destul de des pe afara. asa ramaneam la dell-ul d820 pe care-l am de la firma si totul era bine…

repet, mi l-am luat doar ca e usor, nu de fite.

Pare a avea un defect hardware, de ce nu te duci cu el la service, doar e în garanție. MBA merge brici, nu trebuie să facă așa ceva.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 360 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 03.02.08

Deasemenea am avut un MBA pe mana timp de 1 saptamana. Timp de 3 zile a stat non-stop deschis si am facut niste recuperari de date prin wireless. De fiecare data cand ajungeam acasa era ffff incins si eram speriat ca poate imi ia foc biroul. Collerele mergeau puternic uneori - mai ales ca nu avea toate update-urile la zi. Insa totul mergea perfect pe el inclusiv filmuletzele de pe youtube, s.a.m.d. Dupa recuperarea datelor am reinstalat sistemul (moment in care coolerele tot lucrau frenetic) apoi am instalat si update-urile - dupa acest moment totul a inceput sa se stabilizeze, temperaturile sa scada si ventilatoarele sa se calmeze. Totusi, ma tem ca la tine pe MBA sa nu ai o problema HW pe care doar la un service autorizat sa o poti rezolva. So .. do it!

Semnătură 

MacBook Pro “Core Duo” 2.0 15”
MacBook “Core Duo” 1.83 13” White
iPhone 3G 8Gb 3.1.2
iPod Nano 4th gen 4Gb
Airport Express Base Station with Airtunes

24 din 26
24