Toate integrate & sudate ne-upgradabile - check
Touch-sensitive - check
Ecran lucios - check
Wireless Bluetooth alea alea - check
1 Port de căști + 1 port de date - check
Cameră video - check
dar cea mai idioata faza…... sunt butoanele NEGRE pe o carcasa argintie….. YUK… : ce naiba? L-a concediat Steve pe Ive?
Mai bine faceau rama ecranului neagra (iMac, iPhone, Ipod Touch).
Pt cine nu a observat:
- memoria nu este upgradabila. 2Gb sudați pe placa de bază.
- nu vine cu telecomandă - este opțională 19$
- vine cu adaptoare micro-dvi la DVI & VGA
- vine cu cârpă de lustruit în cutie
- ieșirea audio nu are si Optical
- nici o poză de aproape cu mufa de MagSafe sa vedem daca e la fel. Oricum charger-ul de la Air are mufa “pe-o parte”
Pai se cam apropie de telefoanele mobile (ca filozofie). La acestea in afara de card de memorie ce mai poti sa upgradezi? Si uite ca nu urla nimeni din cauza asta. In plus Apple pune tot mai mult accentul pe “scoti din cutie si incepi sa folosesti”. Pentru un user profesional timpul castigat astfel este foarte important. Ce fac multi dintre noi aici este hobby si asta este cu totul altceva.
Hai sa intelegem ca este un produs de nisa si este superb si util (superb in general si util pentru cei carora le este destinat). Si 2 Gb de RAM sunt arhisuficienti la ce are de facut. Si nici pretul nu este mare. Decat sa ai doi angajati pe care sa cheltuiesti 1000 de euro pe luna de fiecare mai bine ai unul bun, ii dai 1500 si un “leptoscop” de 2000 sa il unga pe suflet si sa-i stimuleze simtul estetic si asa dupa 1000x2xYluni=1500xYluni+2000 ajungi sa vezi ca in scurt timp iesi pe castig. Masina este ieftina, omul este scump. Si in plus, scula se adreseaza celor care au un salariu clar mai mare ca in exemplul dat.
carco carco carco. e superb, ultraportabil si sa admitem are destula putere pt orice isi poate dori un om de afaceri. aia nu o sa stea sa caute mufa de optical out si nici sa vada filme pe el.
eu cred ca noi nu suntem in target
este un Laptop “pentru șefi”
- mic & ușor pentru cărat toată ziua la purtător
- subțire și “oț” pentru făcut în ciudă la alți șefi
- porturile sunt exact ceea ce trebuie pentru un șef:
- - audio & DVI+VGA pentru legat la proiector
- - USB pentru copiat prezentarea pe stuck
- wireless & bluetooth pentru legat în rețea la birou și internet mobil cu gesemeu care are si el bluetooth
- 5 ore baterie pentru scris la prezentare și citit exceluri pe drum
- memoria & bateria ne-upgardabile nu ii interesează pe sefi - este treaba IT-ului. Oricum până se termină bateria își ia altul mai nou și mai “oț”
Acest laptop va pune însă mac-uri în mâinile șefilor mari care au folosit windows până acuma. Care vor forța departamentele de IT să facă rețelele & aplicatiile compatibile mac și vor semna cu mult mai mare ușurintă achiziția de mac-uri pentru angajati.
Steve Jobs țintește bine cu Air. Eu unul m-aș bucura să-și ia șefu’ Air și să ne aprobe MacBook-uri chioare la toti (în loc de laptoapele pece care le avem)
sefu a innebunit, a vazut prezentarea….cred ca se va intampla exact ce zice sergiu…l-a sunat pe ala de la it acum, ca nu-l intereseaza cum, sa ii ia unu…ala i-a zis ca nu merge lotus notes pe el…si tot nu-l intereseaza
vrea sa ne faca acum din tastatura de mac!
the world is changing
Sergiu, ai pus punctul pe i! Exact asa gandesc si eu. Este o miscare buna, iar piata va musca rapid.
Nu zic ca o sa fie un suces ca iPodul, e un produs de nisa, dar de acum cam din nisa in nisa se misca piata.
(bag si eu o fisa…)
e dement mai, ala era in pat (cu nevasta-sa banuim)...l-a luat ca din oala…aaa, ca stiti,nu merge, da de unde…
nu stiu, sa-mi zici cand il primesc. gaseste o solutie
a zis ca e jmeker si ca il va da pe spate pe fra-su care are un sony si i-l tot flutura pe sub nas…
exact ce zicea sergiu. apropos, sefu a pus it-u sa puna la toti yahoo mess pe telefoane…ca asa comunica
mai usor si nu mai sparg tel doar sa se intrebe cand vii