Export din FCP p DVD
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 08.11.07

Cum exportati voi un material din final cut p dvd?
Eu dau export din final cut intr.un DSR iar din DSR trag direct cu un dvd recorder. Asa am calitate f buna si e cel mai rapid. Insa nu pot face meniuri dvd-urilor.
Prin compressor stau o gramada iar atunci cand o scrii pe disc o mai comprima inca o data si programul de write-to-disk. Oricum imaginea este execrabila calitativ…..

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

De ce nu treci filmul prin DVD Studio Pro, ca e din familie.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Pentru ca DVD Studio Pro este destul de stufos si trebuie invatat ... fapt ce iti rapeste ceva timp. Iar daca nu vrei sa faci ... SUPER DVD-uri cu scheme complexe de interactivitate, nu merita sa te “complici” cu DVDSP.
Calitatea execrabile se datoreaza “cascadei” de compresii. De ce il mai exporti din FCP prin Compressor, daca apoi il recompresezi cu arzatorul.
Daca vrei ceva simplu ... exporta din FCP File>Export>Quick time Movie ... dupa care mare atentie sa nu fie movie self contained. Va rezulta un QT mov reference, de cativa zeci de mega, MOV pe care il vei “importa” in Toast de exemplu. Acolo ii poti face capitole, meniuri, etc ... destul de simplu si intuitiv. Apoi, in functie de setare, Toastul va compresa din DV in MPEG2 si sunet PCM sau AC3 la o calitate selectabila. Nu recomand un data rate mai mare de 5MB/sec la un film provenit din DV, in contextul in care un film original pe un DVD original are un datarate in jur de 6MB/sec.

Si inca ceva ... daca acel DVD va fi redat cu preponderenta pe un computer sau pe un LCD/Plasma/Proiector, bifeaza “deinterlace”, dupa o schema cat mai fina.

Succes

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai daca a facut filmul in FCP, presupun ca isi bate capul ca sa-i iasa ceva OK. Mie mi se pare simplu DVDSP (ma rog, nu ii stiu toate mațele, dar nu am avut probleme de adaptare. La FCP insa…)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

noooo, dvdsp e infect de greu , cel putin pt mine! Sunt curios daca pot folosi imovie sa import si sa ard cu el!! Oricum varianta mea cu dvd rw e cea mai ok deocamdata…. Am sa incerc oricum si cu export catre toast sa vedem cum iese! Eu trag DVCAM…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pentru DV cea mai buna solutie, dintre cele simple, e cu iMovie HD (06) si iDVD 08. iMovie 08 scade calitatea filmului.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Scuze, ma refeream la iDVD mai devreme. Mare nebunie cu compressorul asta….

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Uneori .. imi dau seama ca imi pierd vremea depomana scriind pe acest forum. De ce sa alegi varianta cea mai simpla, batatorita de multi, cand sunt si altele mai complicate ... dar asta este tot farmecul….nu ?!?!

DVCAM este un DV scris mai altfel pe banda. Calitativ si structural ... este exact acelasi lucru.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ei, toti avem putin din donquijote wink

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Kata4, intre DV si DVCAM e o diferenta f mare. DVCAm este varianta profesionala a standardului DV, adevarat, folosind aceleasi casete ca si dv.ul sau mini-dv, dar care transporta banda de doua ori mai repede. p dvcam poti face tape edit, si in plus mai are si audio lock.
Dar probl mea era alta…..wink

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

am gresit eu, banda merge cu 50% mai repede nu 100% ...wink

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Ai gresit cu totul ... dar nu intru in polemici.
De exemplu ... tape edit ...asa cum zici tu ... o poti face pe casetoscoape care au functia de tape edit ... (de ex DSR1500, DSR80 ).

Dar asa cum spuneam mai sus ... vaste of time si oricum e out of topic. Faci cum te taie capul. Eu incercasem doar sa te ajut.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

lol este off topic intr.adevar…..
helloooo, nu se cearta nimeni aici…;)

chill

multzu pt sonsultantza…;)

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member