1 din 2
1
intrebare distributie linux
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

am si eu o intrebare.
am un macbook intel si am multe jocuri de pc care nu merg pe osx.
intrebarea mea este daca exista vreo versiune de linux pe care sa mearga jocurile instalate.
din cate am inteles versiunea linspire suporta jocurile de pc si este foarte usor de folosit.
mentionez ca ma intereseaza linux-ul doar pt jocuri si as prefera linux decat windows daca se poate.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: London, UK
Macuser din: 31.05.07

nu, imposibil ce zici tu. adica rulezi os x, in os x rulezi linux emulat, in linux emulezi windows in care rulezi un joc. oricum, ai facut o greseala pentru ca macbook-ul nu e facut pentru jocuri. sunt cateva jocuri pentru mac care merg pe el, insa nu multe. spune-mi, despre ce jocuri este vorba? stii, sunt foarte multe jocuri pentru mac chiar daca tu nu le stii!

Semnătură 

Suzuki SV650S
One joint a day, keeps the doctor away! cheese

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

stiu ca sunt si jocuri pt mac.
unele din ale mele sunt pc/mac dar am si cateva care sunt doar pt pc.
o varianta e windows cu bootcamp si instalate jocurile acolo dar na…sti cum e cu windows,prefer sa il evit.
deasta am intrebat de linux daca este vreo distributie care permite instalarea jocurilor pc.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Bootcamp powah :D. Linspire “suportă” jocurile Windows la fel ca orice altă distribuție Linux—prin Wine—iar rezultatul e… să zicem că mai puțin decât rezonabil. Sunt unele jocuri care merg, dar majoritatea nu merg deloc, iar multe din cele care merg, merg cu glitch-uri. Dacă vrei musai jocuri, mai bine Windows, sau—părerea mea—o consolă.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
bobocbbb - 07 Ianuarie 2008 05:29 AM

am si eu o intrebare.
am un macbook intel si am multe jocuri de pc care nu merg pe osx.
intrebarea mea este daca exista vreo versiune de linux pe care sa mearga jocurile instalate.
din cate am inteles versiunea linspire suporta jocurile de pc si este foarte usor de folosit.
mentionez ca ma intereseaza linux-ul doar pt jocuri si as prefera linux decat windows daca se poate.

Ceea ce vrei tu este aiurea! Păi de ce să pui linux ca să instalezi jocuri de windows emulate în linux?! Nu e mai simplu să instalezi windows de-a dreptul? Da, știu, am testat și eu cîndva, Wine parcă se cheamă emulatorul ăla, există așa ceva, dar tot aiurea este. Pune dom’le uindăuz și joacă-te liniștit…
Află că de instalat instalezi ușor un linux pe mactel, mai greu e să-l faci să boot-eze! Chiar și cu rEFIt, care asta ar trebui să facă. Eu nu am reușit, cică e un linux special făcut pt mactel-uri care face boot. Dacă insiști, să-mi spui și mie cum ai făcut (pe bune). Am încercat cu vreo patru linux-uri de ultimă oră și am zis pas într-un tîrziu. (Am discutat și pe un forum linux dar, în afară de niște deștepți care habar n-aveau ce zic, dar se dădeau mari, tot nu am reușit nimic).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Eu am încercat și a mers (numai ca să văd dacă și cum merge) cu BootCamp, urmând pașii de aici: http://wiki.onmac.net/index.php/Triple_Boot_via_BootCamp_Ubuntu . Drept să spun, e enervant și presupune destul de mult trial-and-error, făcând chestiile alea mi-am amintit brusc de ce însemna instalarea Linux acum vreo 12 ani. Am destule PC-uri prin casă ca să nu duc lipsă de Linux totuși.

Cât despre forumurile Linux, de când a devenit trendy să nu-ți placă Windows (asta întâmplându-se la câțiva ani după ce a devenit trendy să fii hacker…), numai de mari știutori dai.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucharest.ro
Macuser din: 27.02.07

Mi se pare stupid sa-ti instalezi linux pt jocuri si asta ti-o spune un impatimit al *nix-ului. Daca vrei jocuri, atunci pune Bootcamp si instaleaza o vindoaza. Fii fara grija, cel mult va trebui sa-ti reinstalezi vindoaza periodic, nimic mai mult.

Semnătură 

MacOS X is proof that it’s easier to make Unix pretty than it is to make Windows stable and secure.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

eu credeam ca jocurile d pc sunt compatibile cu linux,daca e asa complicat mai bine windows smile oricum il folosesc doar pt jocuri,atat,in rest sunt foarte multumit d osx smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

dar ce jocuri? ca s-ar putea sa nu mearga pe macbook (stii tu, placa video & shit)

Semnătură 

Suzuki SV650S

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 28.12.07

Eu unul am jucat pe uindouz prin bootcamp nfs most wanted la detalii aproape maxime pe un macbook cu placa gma950,daca nu instalezi nimic altceva pe uindouz decat jocuri si nu dai nici acces la internet nu cred ca se intampla nimic cu el,nu se buseste.

Semnătură 

 MacBook
Mighty Mouse BT

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

@SmokinMac1, cu cat ram?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 28.12.07

2Gb

Semnătură 

 MacBook
Mighty Mouse BT

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

ma gandeam io ca din cauza asta nu-mi merge

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

se poate juca si pe macbook, desigur. insa u vei avea performanta aia de gaming pc. pur si simplu nu e facut pentru asa ceva smile.

Semnătură 

Suzuki SV650S

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
donkey - 07 Ianuarie 2008 06:10 AM

Eu am încercat și a mers (numai ca să văd dacă și cum merge) cu BootCamp, urmând pașii de aici: http://wiki.onmac.net/index.php/Triple_Boot_via_BootCamp_Ubuntu . Drept să spun, e enervant și presupune destul de mult trial-and-error, făcând chestiile alea mi-am amintit brusc de ce însemna instalarea Linux acum vreo 12 ani. Am destule PC-uri prin casă ca să nu duc lipsă de Linux totuși.

Cât despre forumurile Linux, de când a devenit trendy să nu-ți placă Windows (asta întâmplându-se la câțiva ani după ce a devenit trendy să fii hacker…), numai de mari știutori dai.

Ptiu, drace, complicat mai e. Voi încerca cînd voi avea o zi liberă...
Bag sama că, deocamdată, niciun linux distro nu a luat în calcul că linuxu ăla s-ar putea instala și pe un mac intel, cu EFI boot, nu cu BIOS.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 22.01.08
Cattus Thraex - 08 Ianuarie 2008 01:48 AM
donkey - 07 Ianuarie 2008 06:10 AM

Ptiu, drace, complicat mai e. Voi încerca cînd voi avea o zi liberă...
Bag sama că, deocamdată, niciun linux distro nu a luat în calcul că linuxu ăla s-ar putea instala și pe un mac intel, cu EFI boot, nu cu BIOS.

[ Modificat: 31 Ianuarie 2008 01:38 AM de dadme ]

1 din 2
1

‹‹ Fedora 8      Ce distributie imi recomandati? ››