merci, e clar ca s-a dus bateria. nu am bagat-o nicaieri si nu am varzat nimic niciodata pe laptop. Incerc sa imi iau una noua, unde sunt GP astia? Merci
am vb cu ei,merci, cica fac pt orice laptop. 310 ron orice baterie de laptop
Ei nu fac, comandă. Pt unele tipuri, mai bibilesc bateriile vechi și le înlocuiesc, dar la Apple nu au reușit deocamdată, pică controllerul dacă nu are alimentare și gata.
Daca ii scoti bateria sunt 3 efecte negative:
- procesorul o sa mearga mai incet, cam la 50% din viteza (sa nu zici ca nu ti s-a zis, cauta pe google de ce)
- daca te impiedici de fir, pierzi tot ce n-ai salvat plus ca fortezi sistemul inchizandu-l “de la butonul verde”
- bateria sta nefolosita si se stie ca pe raft baterile se consuma la fel ca in mac, daca n-o lasi la 50% incarcare poate si mai rau. Corolar: o baterie descarcata de tot poate sa moara definitiv chiar daca e noua.
Deci las-o in mac!
Se dilata plasticul? Pe bune? Cu cat? 0,01% la fiecare grad celsius (coef de dilatare)? Cum vezi tu asta cu ochiul liber? Sau tii macul sub microscop?
si inca un aspect care vad ca nu a fost mentionat!
Nu uitati, suntem in Romania, se mai ia curentu’ iar bateria face si treaba de UPS. Daca ai scos-o si ai ghinionul sa se ia curentul, ai ramas fara datele la care lucrai, asa ca mai bine e cu ea inauntru (asa ar spune orice om, fie barbat, ori femeie )
Daca ii scoti bateria sunt 3 efecte negative:
- procesorul o sa mearga mai incet, cam la 50% din viteza (sa nu zici ca nu ti s-a zis, cauta pe google de ce)
- daca te impiedici de fir, pierzi tot ce n-ai salvat plus ca fortezi sistemul inchizandu-l “de la butonul verde”
- bateria sta nefolosita si se stie ca pe raft baterile se consuma la fel ca in mac, daca n-o lasi la 50% incarcare poate si mai rau. Corolar: o baterie descarcata de tot poate sa moara definitiv chiar daca e noua.
Deci las-o in mac!
Se dilata plasticul? Pe bune? Cu cat? 0,01% la fiecare grad celsius (coef de dilatare)? Cum vezi tu asta cu ochiul liber? Sau tii macul sub microscop?
si inca un aspect care vad ca nu a fost mentionat!
Nu uitati, suntem in Romania, se mai ia curentu’ iar bateria face si treaba de UPS. Daca ai scos-o si ai ghinionul sa se ia curentul, ai ramas fara datele la care lucrai, asa ca mai bine e cu ea inauntru (asa ar spune orice om, fie barbat, ori femeie )
Curentul se poate opri oriunde în lume. Întreabă pe oricine din San Francisco, de ex., ce se întîmplă cînd sînt fulgere și tunete. Dacă nu se jenează, îți va spune că da, se cam oprește curentul. Dacă e bun american, va evita subiectul.
Hmm, am si eu o problema cu bateria la un Macbook 1.1 white, nu se mai incarca,si primul led al bateriei clipeste repede de vreo 20 de ori cand apas butonul de control de pe ea. Am incercat la GPbatteries.ro si oferta lor e incredibil de proasta,
Acumulator laptop Apple MacBook 13’’ - 13,3’‘, cod baterie A1185, caracteristici : 11,1V / 5100mAh, grantie 12 luni, termen de livrare 21 zile, pret 549 lei + TVA .
asta am primit prin mail de la ei.
As vrea sa stiu si alte posibile alternative, daca este posibil.
Hmm, am si eu o problema cu bateria la un Macbook 1.1 white, nu se mai incarca,si primul led al bateriei clipeste repede de vreo 20 de ori cand apas butonul de control de pe ea. Am incercat la GPbatteries.ro si oferta lor e incredibil de proasta,
Acumulator laptop Apple MacBook 13’’ - 13,3’‘, cod baterie A1185, caracteristici : 11,1V / 5100mAh, grantie 12 luni, termen de livrare 21 zile, pret 549 lei + TVA .
Mă surprinde prețul de la GpBatteries, mai toate costă cam 90-110 euro, indiferent de model. Mîine trec oricum să-mi iau bateria de la ei, 344 lei (PB 1.67). Pe site-urile americane, care vînd baterii produse de diverși, prețurile sînt cam 100-120 USD, la noi 100 euro cu TVA inclus, ceea ce pare rezonabil. Dacă o comand din State, dau 100 USD, dar mai dau vreo 40-50 USD transport + asigurare, deci tot acolo ajung (am studiat problema).
[ Modificat: 22 Ianuarie 2008 10:41 PM de Cattus Thraex ]
Am un MAcbook proaspat cumparat…am o intrebare legata de baterie…cum sa o intretine?
Revenind la intrebarea initiala. Uite ce zice help-ul (n-as fi revenit, daca zilele astea n-as fi fost in situatia sa caut informatii): Calibrating a MacBook or MacBook Pro battery
Calibrate the battery in your MacBook or MacBook Pro every month or two to keep your battery functioning at its fullest capacity.
To calibrate the battery:
Plug in the MagSafe power adapter and fully charge the MacBook or MacBook Pro battery until the light on the MagSafe connector changes to green and the Battery icon in the menu bar indicates that the battery is fully charged.
Allow the battery to rest in the fully charged state for two hours or longer. You may use your computer during this time as long as the power adapter is plugged in.
Disconnect the power adapter with the computer on and start using it with battery power. When the battery’s charge gets low, you’ll see the low battery warning dialog on the screen.
Continue to keep your computer turned on until it goes to sleep. Save your work and close all applications when the battery’s charge gets low and before the computer goes to sleep.
Turn off the computer or allow it to sleep for five hours or longer.
Reconnect the power adapter and leave it connected until the battery is fully charged. You may use your computer during this time.
Repeat the calibration process every two months or so to keep the battery fully functioning. If you use your MacBook or MacBook Pro infrequently, it’s best to recalibrate the battery at least once a month.
Mă surprinde prețul de la GpBatteries, mai toate costă cam 90-110 euro, indiferent de model. Mîine trec oricum să-mi iau bateria de la ei, 344 lei (PB 1.67). Pe site-urile americane, care vînd baterii produse de diverși, prețurile sînt cam 100-120 USD, la noi 100 euro cu TVA inclus, ceea ce pare rezonabil. Dacă o comand din State, dau 100 USD, dar mai dau vreo 40-50 USD transport + asigurare, deci tot acolo ajung (am studiat problema).