O sa imi schimb hardul din macbookpro-ul meu cu un hitachi travelstar 7K200 si ma gindeam ca cel din macbook pro sa il transform intr-un hard disk extern, mic, portabil , in acest sens am nevoie de niste sfaturi : ce carcasa imi recomandati sa cumpar si de unde ?
Multumesc
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Bagati un ochi AICI sau AICI
Eu de la ei mi-am luat tot neagra dar pt hdd de 3,5”, USB+FW
later edit: dezavantajul ar fi ca mai ai de carat si adaptorul de priza…. asta la cele FW . Din ce stiu alea pe usb se alimenteaza prin usb si nu mai ai adaptor. Gresesc?
linkurile erau corecte, ceea ce am scris dupa “later edit” a fost editat…
intre timp m-am uitat pe site la vantecusa si intr-adevar exista modele usb-powered.
Dar alea n-au FW…
Asa ca alegi: sau viteza sau…
O sa imi schimb hardul din macbookpro-ul meu cu un hitachi travelstar 7K200 si ma gindeam ca cel din macbook pro sa il transform intr-un hard disk extern, mic, portabil , in acest sens am nevoie de niste sfaturi : ce carcasa imi recomandati sa cumpar si de unde ?
Multumesc
Bagati un ochi AICI sau AICI
Eu de la ei mi-am luat tot neagra dar pt hdd de 3,5”, USB+FW
later edit: dezavantajul ar fi ca mai ai de carat si adaptorul de priza…. asta la cele FW . Din ce stiu alea pe usb se alimenteaza prin usb si nu mai ai adaptor. Gresesc?
E OK, am și eu Vantec, dar sînt pt ATA/IDE, nu pt S-ATA. Aici nu scrie pt ce sînt, iar omu are nevoie pt conexiune S-ATA. Ești sigur că sînt S-ATA?
my bad… nu m-am uitat atent… asa este, alea erau pe ata…
exista si pt sata
Nexstar SX (aici)
e, atunci o sa fie exact aceeasi problema ca si la alea mai mari ; f. greu de gasit cu interfata cu hdd pe sata iar cu cea externa si usb si firewire
my bad… nu m-am uitat atent… asa este, alea erau pe ata…
exista si pt sata
Nexstar SX (aici)
e, atunci o sa fie exact aceeasi problema ca si la alea mai mari ; f. greu de gasit cu interfata cu hdd pe sata iar cu cea externa si usb si firewire
Problema asta cu ATA/S-ATA nu exista pînă mai acu un an, acuma e belea mare, că toți au trecut pe S-ATA, dar pe piață carcasele sînt aproape numai pe ATA. Ușor-ușor se va regla treaba, pînă atunci atenție, că iei ceva și constați acasă că nu poți pune hardu acolo.
e, se presupune ca te documentezi ceva mai mult inainte de achizitionare, nu te-arunci asa cu capu-nainte doar ca ai citit pe macuser si a zis unu’ precum MaC®: uite asta e carcasa ta!
e, se presupune ca te documentezi ceva mai mult inainte de achizitionare, nu te-arunci asa cu capu-nainte doar ca ai citit pe macuser si a zis unu’ precum MaC®: uite asta e carcasa ta!
Evident, de aia i-am atras atenția omului, poate uitase de acest detaliu. Altfel, ia carcasa, se duce bucuros acasă și, zbang, nu se potrivesc piciorușele hardului pe conectorul intern. Nervi, înjurături, înapoi la magazin, explicații, alți nervi…
Multumesc pentru sfaturi
M-am uitat la vantec la cele pentru sata si sint interesante , acum sa vad daca le gasesc si in Romania . Sincer pe mine ma intereseaza pe usb tocmai sa nu mai umblu si cu cablu de alimentare
@altero unde pe Academiei ca nu stiu locul ?
Da, pana la urma, pentru un back-up scurt la botu’ calului si ce-o mai trebui, e bun un USB auto-powered.
Strada Academiei, la Universitate; cum traversezi de la Universitate pe stanga sunt niste coloane care marginesc un culoar (coridor); in culoar sunt niste magazine.