new kid in town - VectorDesign
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 11.10.05

VectorDesign, se misca bine si stie destule pentru un newcommer.

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

parca l-am mai vazut…
sa vedem totusi ce si cit stie si asta wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

39 usd de cumparat. nu e mult, e simpatic softul

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

cind lucri cu cs3, nu văd de ce ai alege așa ceva. n-am vazut crakuri la el - este neinteresant, inca:)

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

am sa dau jos trialul de curiozitate sa vad ce face..
i`ll post after

@haris: daca si pentru “39 usd de cumparat. nu e mult, e simpatic softul” vrei crakuri atunci nici nu vreau sa stiu cat ai dat pe licenta CS.

[ Modificat: 09 Ianuarie 2008 10:20 PM de grEEnlighter ]
 Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

dacă vb cu mine, să ştii că e luat legal

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
dracia - 09 Ianuarie 2008 10:18 PM

dacă vb cu mine, să ştii că e luat legal

scuze…
POST UPDATED

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mă mir unde e laserul de nu vede cuvântul crack…

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

... are el grijå, laserul, de altele, mai grave smile

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Dat jos si avut acum 10-20 de minute de joaca cu el.

Pt un “new kid in town” destul de interesant, daca esti obisnuit cu ill shortcuturi cam ai 2 maini stangi, mi-a luat ceva vreme sa-mi dau seama cum pot activa vectorii unui punct (tangentele), dublu click si pleaca by default cu niste valori destul de mari… naspa din punctul meu de vedere mai ales daca vrei sa faci o modificare minora asupra unui segment, sper sa se poate edita valorile alea, in plus cand tragi de ele se misca amandoua (se comporta ca un segment) cu mar le poati separa in miscarea lor (10x ill for that).
Gradinet interesant, nu stiu cum se comporta in EPS sau la print nu l-am testat si nici nu intentionez. Partea proasta nu am reusit sa fac un gradient din mai mult de 2 culori. Are un set de swatchuri da nu am gasit cum sa-mi creez swatchul meu. Am gasit…. se face un nou set dupa care se adauga acolo. Cam cu scarpinat in ceafa printre picioare da merge. Interesant ca are la fereastra de culori pe bara de jos un fel de shortcuturi pt culori (banuiesc ca cele mai folosite sa le pui acolo sa nu umblii dupa ele) interesanta idee.
Browserul de fonturi.. interesant, daca avea si preview pe font cred ca era si mai interesant.
Cred ca poti sa incarci si o librarie de obiecte vectoriale predefineite, din pacate nu am timpul necesar pentru asa ceva.

In concluzie Home User merge, cred ca acopera o gama destul de larga de nevoi ale unui home user. Profi mai are mult pana acolo.
Nu m-am jucat cu bitmapuri in el. poate data viitoare sau poate altcineva.

multumiri methodine pt link si pentru ca am mai deschis un vectorial in afara de ill.
have fun with it.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

În testele mele am ajuns la concluzia că VectorDesigner este pentru home-use și lucrat în RGB. La CMYK pregătiți-vă pentru surprize gen negru în policromie. Culori spot - no way. Asta este tot ce mă interesează. În rest - m-aș putea obișnui oricând cu alte shortcut-uri și un alt mod de a lucra cu vectorii.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea

Da, asta astept si eu, un alt mod de lucru de a lucra cu vectorii, Illustratoru nefiind extrem de intuitiv la partea asta. Cand l-am vazut prima data, acum multi ani, venind din Freehand/Corel, mi s-a parut monstruos. Acum, nu mai pot fara el…si ma ingrijoreaza treaba asta.

Semnătură 

always the blues…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Intr-adevar aseara mai tarziu am vazut si eu faza cu rich black si mi se pare o idiotenie, sau nu stim noi cum sa facem (poate pentru ca este tryal…) in program permite ajustarea culorii in mod procentual CMYK, dar la output…. cam pas. Scoate RichBlack. Si nici nu am reusit sa instalez printerul PS din care printez in mod uzual din CS.
Cat destre lucrul cu alt program vectorial… din pacate nici eu nu as putea sa ma despart de Illustrator, m-am familiarizat prea mult cu el sa pot renunta. In plus problema shortcuturilor pentru mine chiar e o problema. Prefer stilul Adobe, obisnuinta intrata in automatism, sa va mai spun ca in MS Word eram turbat de nervi ca apasam mar+space si ala nu facea zoom.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
grEEnlighter - 09 Ianuarie 2008 10:15 PM

am sa dau jos trialul de curiozitate sa vad ce face..
i`ll post after

@haris: daca si pentru “39 usd de cumparat. nu e mult, e simpatic softul” vrei crakuri atunci nici nu vreau sa stiu cat ai dat pe licenta CS.

l-am cumpărat și pe acesta așa cum am cumpărat și multe alte softuri, inclusiv adobe cs3!
dacă te crezi vr-un “luke skywalker” ne putem duela în licențe și facturi.

am mai zis-o pe aici, practic tot ce am pe computator este ori cumpărat, ori freeware, și aici sunt foarte atent pentru că un produs poate fi free pentru uz personal, nu și pentru producție bussines…

și… am avut dreptate, prefer illustrator!

[ Modificat: 27 Ianuarie 2008 07:28 AM de haris ]
 Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 02.07.06

same here. posesor al box-ului Adobe Creative Suite CS3 : Production Premium.
Si consider, ca pentru ce stie sa faca VectorDesign, chiar isi merita banii, cu varf si indesat.

Semnătură 

I’m new here, please be nice.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Fac un mic studiu pentru un articol legat de programele alternative pentru grafică vectorială pe Mac OS X. Până acum Lineform mi se pare cel mai OK.

Semnătură 

⌘-N

‹‹ Photoshop CS3 ... ajutor      Scribus ››