Problema semnal
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 03.02.06

Am folosit search si nu am reusit sa gasesc nimic de interes, asa ca sper sa nu fie cu suparare ca deschid un topic nou - am gasit cate ceva pe google dar vreau sa va aflu parerea…

Am probleme mari cu semnalul la iPhone; datele problemei: iPhone 1.0.2, virginizat la 1.1.1, spart, updatat la 1.1.2 - il am de o zi; stau la parter, inclusiv pe nokia semnalul la orange este slabut, dar in nici un caz nu am zone in casa unde sa nu pot vorbi la tel. O alta meteahna pe care am vazut ca mi-o face este sa nu pot apela (“call failed”) si sa trebuiasca sa reincerc de cateva ori, inclusiv in semnal full sau cu jumatate din el - acest aspect nu l-am intalnit cand l-am avut conectat pe carkitul original bluetooth al masinii.

M-am gandit la un sim replacement, dar ar avea rost?
Sugestiile sunt binevenite si apreciate, multumesc anticipat tuturor!

Semnătură 

.macfreak!
MacBook Air 11/i5/4G DDR3/128G SSD - sold
Mac Mini 5,2/2,5G i5/16G DDR3/500G
iPad Mini Retina Cellular
iPhone 6+/64G
iPhone 2G Alu 3.0/8G - sold
iPod Video 60G 5th Gen
Airport Extreme + Express

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Grotania, Bucuresti
Macuser din: 15.06.07

Daca sim-ul este mai vechi da poti incerca sa il si schimbi.
Daca cumva esti pe orange sa stii sa sunt probleme cu unele sim-uri mai vechi ale lor care nu se impaca bine cu iphone-ul
Fluctuatii la semnal are iphone-ul dar chiar si asa nu se intrerupe sau sa se auda mai prost(uneori iti poate arata si ca are o liniuta la semnal dar tu sa poti vorbi fara probleme) e posibil din cauza zonei care este ecranata sa ai probleme, stiu un bloc in pantelimon in care nu este semnal la vodafone, orange merge ok dar vodafone e mort, daca stai cu el in buzunar e mort, si daca zici ca si la nokia ai probleme…
Daca nici asa nu e ok, incearca un restore, pt. ca treaba cu call failed nu prea ok, daca o patesti foarte des, dar atentie el nu stie sa zica call waiting(daca cel pe care il suni e angajat intr-o convorbire) si iti da eroarea asta, vezi sa nu fie si asta o expicatie.Daca iti face figuri da-i un restore chiar in seara asta am patit ceva si eu, desi imi arata ca am semnal el nu mai merge deloc pe gsm, si i-am facut un restore si e ok acum, se mai intampla

Semnătură 

I take no joy in this, but I see no other way.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
mirceahr - 11 Ianuarie 2008 09:46 AM

Daca sim-ul este mai vechi da poti incerca sa il si schimbi.
Daca cumva esti pe orange sa stii sa sunt probleme cu unele sim-uri mai vechi ale lor care nu se impaca bine cu iphone-ul
Fluctuatii la semnal are iphone-ul dar chiar si asa nu se intrerupe sau sa se auda mai prost(uneori iti poate arata si ca are o liniuta la semnal dar tu sa poti vorbi fara probleme) e posibil din cauza zonei care este ecranata sa ai probleme, stiu un bloc in pantelimon in care nu este semnal la vodafone, orange merge ok dar vodafone e mort, daca stai cu el in buzunar e mort, si daca zici ca si la nokia ai probleme…
Daca nici asa nu e ok, incearca un restore, pt. ca treaba cu call failed nu prea ok, daca o patesti foarte des, dar atentie el nu stie sa zica call waiting(daca cel pe care il suni e angajat intr-o convorbire) si iti da eroarea asta, vezi sa nu fie si asta o expicatie.Daca iti face figuri da-i un restore chiar in seara asta am patit ceva si eu, desi imi arata ca am semnal el nu mai merge deloc pe gsm, si i-am facut un restore si e ok acum, se mai intampla

Mircea, multumesc pt promptitudine!
Simul are cam un an, a fost inlocuit dupa ce precedentul a decedat cu succes intr-un communicator; si da, sunt pe orange…
Probleme la nokia: vad ca am o liniutza, dar evident ca pot vorbi; chestia este ca sunt dependent de telefon, mai bine zis sunt mort fara el si creca as tampi sa nu pot folosi iPhone dintr-un motiv stupid ca asta.
Urmeaza o intrebare stupida, sper sa nu radeti prea tare: daca fac restore, va trebui sa reurmez pasii facuti prima data - unlock, jailbreak etc?Intreb pt ca am avut probleme cu el initial, se bloca la instalarea InstallerApp si l-am dus la vrajitorul local intr-ale Mac-urilor, care evident l-a rezolvat imediat…
Maine fug la orange sa fac un sim replacement si va tin la curent.

Daca va mai vin ceva idei, rog nu ezitati, cu multumirile de rigoare…

Semnătură 

.macfreak!
iPhone 6+/64G
iPod Video 60G 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

Sper sa nu stai pe undeva prin zona victoriei sau mai stiu eu pe langa ce institutie de paranoici ce bruiaza semnale. Io stau pe titulescu la et 12 si uneori cu semnal full nu pot folosi nici in terminal GSM. Ma sui pe pereti mai ales cand zice call failed asa just for fun. Problema e identica pe Vodafone, Orange sau Cosmote. Uneori mai am si eu probleme la semnal da nu-s demne de luat in calcul.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Nu, stau in Iasi…:)

Am fost la Orange si am facut sim replacement. ATENTIE: un prieten de la orange si el bolnav de iPhone, mi-a spus sa fiu atent la seria cartelei. Explicatie: sa iau aceeasi serie cu cea care merge - ultimele 3 caractere sunt J, 0 (zero) si inca unul. Daca luati alt J0 ceva, riscati sa nu-l mai puteti folosi deloc. Va pe cei care pot confirma/infirma aceasta teorie sa posteze aici, nu vreau sa induc pe nimeni in eroare. Eu am cerut expres J03, adica exact ceea ce aveam pe simul vechi.

Se pare ca problema de semnal este rezolvata, pot vorbi in casa, iar in oras unde aveam 2-3 liniute, am full!
URA!

Semnătură 

.macfreak!
iPhone 6+/64G
iPod Video 60G 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.02.08

Am un iPhone 1.1.1 de doua saptamani si am remarcat ca sensibilitatea pe GSM este clar mai slaba decat Nokia-ul dinainte. In locuri in care inainte vorbeam bine-mersi, acum nu mai pot. In cel mai bun caz incep sa vorbesc si imi da call dropped. Liniutele de semnal cad la 0 si imediat dupa ce se inchide convorbirea, revin la 2-3. Observ si pe posturi straine probleme similare, in special la versiunea 1.1.3. Unii recomanda instalarea unui scotch in spatele sim-ului pentru a face contact mai bun si astfel sa mareasca puterea semnalului ?!?
Intrebarea este: E o problema aleatorie, generala, sau este asociata cu anumite versiuni de modem fw?

Semnătură 

iPhone 2G
mac mini 2009
PowerMac G4
iPhone 4
iPad2

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Salut!
Mi-am mai luat inca un iphone, cu 1.1.2 OTB, l-am facut sa mearga cu X-sim. Ce am remarcat: semnalul este perfect, pot vorbi de oriunde din casa (unde nu aveam semnal sau aveam f slab) am 4 liniute in cel mai rau caz. Concluzia mea este ca depinde ce “lot” ai prins si cu ce firmware. Am un prieten care are 1.0.2. nu l-a updatat si merge perfect din prima zi.

Semnătură 

.macfreak!
iPhone 6+/64G
iPod Video 60G 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Si eu banuiesc ca telefonul meu era la origine un 1.1.2 (poate chiar 1.1.3) si a fost adus la 1.1.1 folosind metoda hard (are urme fine de deschidere pe capac). Cum nu mai ruleaza versiunea de baseband pentru care a fost gandit, eu cred ca sunt probleme. De aceea ma gandesc din ce in ce mai serios sa ma risc la un upgrade spre 1.1.2.

Semnătură 

iPhone 2G
mac mini 2009
PowerMac G4
iPhone 4
iPad2

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 28.12.07
ultratrail - 20 Februarie 2008 02:37 AM

Si eu banuiesc ca telefonul meu era la origine un 1.1.2 (poate chiar 1.1.3) si a fost adus la 1.1.1 folosind metoda hard (are urme fine de deschidere pe capac). Cum nu mai ruleaza versiunea de baseband pentru care a fost gandit, eu cred ca sunt probleme. De aceea ma gandesc din ce in ce mai serios sa ma risc la un upgrade spre 1.1.2.

Parerea mea e ca poti upgrada fara probleme la 1.1.2 si apoi jailbreak + activate + unlock - vezi wiki - incepi direct cu Pas 3.1. - sa verifici versiunea reala de bootloader - si apoi continui cu Pentru bootloader 3.9

1.1.2 s-a dovedit pana acum a fi cel mai stabil firmware.

PS Permite-mi sa corectez: nu s-a adus la 1.1.1 folosind metoda hard, ci s-a downgradat bootloaderul de la 4.06 la 3.9 folosind metoda de testpoint hardware care este recomandat a fi rulata pe firmware 1.1.1 smile

[ Modificat: 20 Februarie 2008 02:57 AM de CosminB ]
 Semnătură 

Concluzia reprezinta momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Sa-ti dea Dumnezeu sanatate Cosmine ca am vazut ca ajuti pe toata lumea.

Sigur ai dreptate. Metoda hard este pentru downgrade bootloader.
Este normal sa ma tem de un upgrade. Unii spun ca si-au transformat iphone-ul in caramida. Altii se plang de diverse probleme minore care-ti scot perii albi. La servici nu am probleme sa fac service la aparate ce costa sute de mii de euro, dar cand este scula ta se schimba nitel situatia.
Am citit (wiki) ca daca a fost folosita metoda ipsf, basebandul este rezistent la upgrade. Adica ramane deblocat si dupa upgrade sau ramane pe veci la 04.01.13 ? Cum imi dau seama daca este cazul meu?

Semnătură 

iPhone 2G
mac mini 2009
PowerMac G4
iPhone 4
iPad2

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: 
ultratrail - 20 Februarie 2008 03:34 AM

Este normal sa ma tem de un upgrade. Unii spun ca si-au transformat iphone-ul in caramida. Altii se plang de diverse probleme minore care-ti scot perii albi. La servici nu am probleme sa fac service la aparate ce costa sute de mii de euro, dar cand este scula ta se schimba nitel situatia.
Am citit (wiki) ca daca a fost folosita metoda ipsf, basebandul este rezistent la upgrade. Adica ramane deblocat si dupa upgrade sau ramane pe veci la 04.01.13 ? Cum imi dau seama daca este cazul meu?

In acceptiunea IPSF, rezistenţa la upgrade inseamna ca basebandul ramane deblocat atunci cand se face upgrade de firmware. Referitor la ce metoda de unlock a fost folosita pe iPhone-ul tau, daca te intereseaza, putem detalia smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
CosminB - 20 Februarie 2008 03:44 AM
ultratrail - 20 Februarie 2008 03:34 AM

In acceptiunea IPSF, rezistenţa la upgrade inseamna ca basebandul ramane deblocat atunci cand se face upgrade de firmware. Referitor la ce metoda de unlock a fost folosita pe iPhone-ul tau, daca te intereseaza, putem detalia smile

Nu-ti bate capul. Se pare ca nu ma ajuta cu nimic la upgrade-ul pe care-l am de facut.
Multumesc inca o data.

Semnătură 

iPhone 2G
mac mini 2009
PowerMac G4
iPhone 4
iPad2

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

Mi-am facut curaj si am reusit aseara upgrade+unlock la 1.1.2.
Foarte utile screen-shoturile de la hackintosh.
Deja am remarcat astazi ca indicatorul de semnal gsm este mai stabil.
Inca o data multumiri.

Semnătură 

iPhone 2G
mac mini 2009
PowerMac G4
iPhone 4
iPad2

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: 
ultratrail - 21 Februarie 2008 01:21 AM

Mi-am facut curaj si am reusit aseara upgrade+unlock la 1.1.2.
Foarte utile screen-shoturile de la hackintosh.
Deja am remarcat astazi ca indicatorul de semnal gsm este mai stabil.
Inca o data multumiri.

Bravo. Cu placere smile
1.1.2 ramane in continuare cea mai stabila versiune. Totusi un iPhone de-al meu merge foarte bine pe 1.1.3 de vreo saptamana… singura problema importanta a fost ca nu mergea Terminal (imi cerea username si password - si cele vechi aparent nu mergeau) si OpenSSH si iPhoneBrowser etc…. Dar a fost o rezolvare si pentru asta si dupa aceea totul a fost ok.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 17.02.08

Si eu am un 113, de la 111 si sunt f multumit de el deocamdata!Sper sa nu imi dea motive sa ma intorc la 112! smile

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 13.09.07

cum ai rezolvat cu iphonebrowser?