Sfat upgrade hdd in macbook
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

salut

vreau sa imi pun un hdd mai mare la macbook 1 model.
cine ma poate ajuta cu un sfat,un link,de unde a luat,cine a mai facut, cat l-a costat,etc

ms

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
dracia - 12 Ianuarie 2008 05:45 AM

salut

vreau sa imi pun un hdd mai mare la macbook 1 model.
cine ma poate ajuta cu un sfat,un link,de unde a luat,cine a mai facut, cat l-a costat,etc

ms

Ai oferte pe toate drumurile, inclusiv prin e-comerț, caută la dc-shop, e-mag, tronix, oktal, shopit etc. etc. Cel mai bun raport capacitate/preț este acum pt cele de 160 GB / 300-320 lei, la vreo 250 lei pt 120 GB, dar deja au apărut de 250 GB la circa 450 lei.
Dup-aia vezi producătorul. Reține că ai nevoie de conexiune S-ATA, nu ATA/IDE, ăsta e detaliu important. Bani să ai. Decide ce capacitate vrei, numără banii și apoi alege producătorul. Sînt diferențe mici între firme…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

aha, si instalarea ar tb sa fie usoara sau grea? care e cel mai bun raport calitate-pret. wd,toshiba,etc…sigur s-ata tb?

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti
Macuser din: 09.09.07

cel mai usor e sa dai un telefon la noumax; eu tocmai mi-am luat un mac mini de la ei, dar am vrut ca in locul hdd-ului la 5400 sa-mi monteze unul la 7200. a fost gata a doua zi.

Semnătură 

save a tree. eat a beaver!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

da, la noumax imi lua dintii pt un hdd mai mare…baieti buni, da scumpi.

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Instalarea o faci tu acasa daca il iei din comert. E simplu.
Mai intreaba si la dealerii apple ca eu am gasit un HDD oarecum SH (scos la cumparare, upgrade) la un pret foarte bun. Garantie 2 ani.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ce ins pret f bun? El era 5 mil si l-ai luat la 2? Ma int cu factura, cred ca la dc shop ar fi ok.
Am vazut ceva tutoriale de schimbat hdd de macbook, sper sa nu il fac varza

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
dracia - 12 Ianuarie 2008 06:39 AM

Ce ins pret f bun?

Eu l-am luat cu 323 lei si la emag acelasi era 483.

N-ai ce face praf, e foarte usor de schimbat. Eu am folosit doar un Victorinox, fara tutoriale. Si un patent pentru surubelele mici de la protectie. L-am scos si pus de vreo 10-15 ori ca primul primit avea un defect. Mi-a fost schimbat prompt cu altul. Tot 2 ani garantie. Damn, pana la urma am luat unul nou la pret de SH… hihi.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

mai e si http://www.pcgarage.ro
mie-mi recomandase cineva sa nu iau samsung.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dracia - 12 Ianuarie 2008 06:22 AM

aha, si instalarea ar tb sa fie usoara sau grea? care e cel mai bun raport calitate-pret. wd,toshiba,etc…sigur s-ata tb?

Te duci frumos la
http://www.powerbookmedic.com/
și descarci manualul care îți trebuie, citești atent și faci rost de șurubelnițele de care ai nevoie. E belea mare cu ibook-urile G3 din prima serie clamshell („capac de WC” în traducere românească), relativ belea cu PB de 12… în rest nu știu, că nu am desfăcut.
Înte timp, cauți un disc. Repet: discurile au cam același preț peste tot, indiferent de producător. Toate sînt bune, toate se pot strica (Tronix mi-a schimbat un disc de leptache după 4 luni, se bușise, asta e; era WD, ditamai firma).
Dacă nu te descurci, poate vine fi-meo, el mi-a schimbat și în PB de 12 inci, și în PB de 15 inci. Te pui bine cu el și face.
Dacă ai buzunarul corespunzător, ia de 250 GB, dacă nu…
Conexiunea ATA ori S-ATA (Serial ATA) e scrisă la About this Mac/More Info, zice acolo ce conexiune ai, dacă nu mă crezi. Tot ce se produce cam de un an jumate încoace e pe S-ATA.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

eu fix samsung am, l-am luat acum cateva luni cu putin peste 200lei. se schimba foarte usor. scoti bateria, desfaci surubelele, in partea stanga ai un fel de sertar, tragi de el, il scoti, desfaci alte surubele, scoti hdd din “carcasa”, bagi hdd-ul nou, pui surubelele, introduci “carcasa” si gata. cel mai nashpa a fost sa scot si sa pun surubelele acelei cleme, acelei bucati de metal care acopera memoriile si hdd-ul. ca sunt f mici si sunt intr-o pozitie imposibila!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Satu Mare
Macuser din: 21.03.07
mediaconvertor - 12 Ianuarie 2008 05:00 PM

... cel mai nashpa a fost sa scot si sa pun surubelele acelei cleme, acelei bucati de metal care acopera memoriile si hdd-ul. ca sunt f mici si sunt intr-o pozitie imposibila!

totul e de la surubelnita wink

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

hai ca hdd am luat, ma apuc de desfacut. va anunt ce piese mi-au ramas pe dinafara smile

[ Modificat: 13 Ianuarie 2008 01:38 AM de dracia ]
 Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Garantia Apple se termina daca schimbi HDD-ul? Ma gandeam sa il schimb dar ii las pe cei de la magazin sa faca asta. Ca la MBP nu e asa simplu.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

simplu, m-am descurcat. merci cattus. am de dat o bere

Semnătură 

There is no spoon