O problema de conectare – nasoala!
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Am o problema – cum am si spus in topic.
Sint pe un OS X 10.4.4 si nu mai pot sa ma conectez la doua macuri cu sistemul 9.2.2.
In acelasi timp, al treilea (un imac g3 bula) poate fi accesat. Am incercat pe toate partile si nimic. Cica acest(e) server(e) nu poate (nu pot) fi accesate in acest protocol. Ma scarpin in cap si nu-i dau de cap!
Are cineva o idee?

Fișiere atașate
Picture 1.pdf  (Dimensiune Fişier 16 - Downloads: 36)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

m-am lovit si eu de problema asta…. din fericire, in reteaua mea era instalat timbuktu- cu el am rezolvat schimbul de fisiere

uite pe-aici ce zic oamenii: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106461

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

In OS 9, la Sharing, exista o optiune prin care se activeaza AFP prin TCP/IP; nu mai tin minte exact cum se numeste, dar e un checkbox in panoul de Sharing. Prin activarea AFP over TCP/IP ar trebui sa mearga. La mine a mers.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
iaru - 07 Februarie 2006 11:55 PM

Am o problema – cum am si spus in topic.
Sint pe un OS X 10.4.4 si nu mai pot sa ma conectez la doua macuri cu sistemul 9.2.2.
In acelasi timp, al treilea (un imac g3 bula) poate fi accesat. Am incercat pe toate partile si nimic. Cica acest(e) server(e) nu poate (nu pot) fi accesate in acest protocol. Ma scarpin in cap si nu-i dau de cap!
Are cineva o idee?

adică a mers, pînă ieri, și azi nu mai merge?!din secvența „nu mai pot sa ma conectez” eu asta înțeleg…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, domnilor! Pina mai ieri intram unde voia muschiul meu. Ei bine, de azi nu mai pot! Ce e mai nasol e ca trebuia sa intru ca sa pot urmari linste linkuri de Quark. Stai si fa collect in 9! Depune-le pe server. Un car de nervi. Apropos! Am instalat Share point (dar, pina azi, nici o problema)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 08 Februarie 2006 12:24 AM

In OS 9, la Sharing, exista o optiune prin care se activeaza AFP prin TCP/IP; nu mai tin minte exact cum se numeste, dar e un checkbox in panoul de Sharing. Prin activarea AFP over TCP/IP ar trebui sa mearga. La mine a mers.

Tudore, cred ca esti mare! Tocmai stersesem preferintele sistemului 9 de pe calculatorul in chestiune! Ca sa vezi ce inseamna sa nu mai bibilesti la sistemul 9 (si asta se intimpla de trei ani)! Dar… hm. Prin optiunea asta asigur conectivitate in sau out? Adica: de pe calculatorul cu OS 9 vad X-ul. Invers nu vaz!
O sa controlez miine: cred ca e in Chooser, nu in sharing.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
iaru - 08 Februarie 2006 03:28 AM

Da, domnilor! Pina mai ieri intram unde voia muschiul meu. Ei bine, de azi nu mai pot! Ce e mai nasol e ca trebuia sa intru ca sa pot urmari linste linkuri de Quark. Stai si fa collect in 9! Depune-le pe server. Un car de nervi. Apropos! Am instalat Share point (dar, pina azi, nici o problema)

apăi stimabile bag sama că s-a desetat ceva și trebuie revenit la situațiunea de dinainte… pînă mai an lucram și pe classic, acuma ne-am înecat adînc în pantere și în tigri, fir-ar să fie…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Optiunea aia te lasa sa vezi OS9 de pe X. iBook-ul meu cu OS 9 este momentan mort, asa ca am gasit un screenshot pe net care arata acea setare din File Sharing panel: Enable File Sharing clients to connect over TCP/IP

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mîine, adica azi am sa verific. Multumesc tuturor. Cum s-ar spune, sistemele nu-s ca mersul pe bicicleta. Se uita. (La cine mama nai bii se uita?)
Azi, adica fostul mîine, am verificat si asa era.
Multumesc de sfat bun.
Cred ca topicul e numai bun de inchis.

‹‹ Panther nu s-a inteles cu ONYX      Finder ››