Cum instalez Windows pe iBook G4 - New user de Mac
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 15.01.08

Salut… Detin un iBook G4 & as vrea sa instalez Windows-ul pe el, resp. WinPro SP2 (sau chiar SP3) . CUM SA INSTALEZ Windows-ul ? Vreau o explicatie ca la copii (avand in vedere k nu am mai facut chestia asta niciodata & nu is chiar maestru in depanare soft) ........ Din cate am mai reusit sa citesc pe forum (in leg. cu subiectu) am inteles k mi-ar trebui un program (prin care sa pot salva - backup, driverele pt a le folosi ulterior pt Windows) , care nu mai e pe siteul celor de la apple or nu mai e gratis (ceva de genu) . Ideea e k nu stiu prea multe legat de asta & chiar as dori niste explicatii cat mai exacte & clare - doar dak se poate. Va rog frumos !

Multumesc !

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pe procesorul tau nu poti instala Windows nativ, ci doar emulat prin VirtualPC, pe care il gasesti la Microsoft. Insa merge aproape acceptabil numai pentru aplicatii mici si asta daca ai RAM cacalau. Pentru orice altceva, uită!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

e foarte simplu. am si eu un ibook g4. deci, pasul 1, apoi pasul 2 in care se lasa usor capacul pana auzi un “clinc”, se ia, de ex, un MacBook ca-n pasul 3 dar poti lua orice mac cu procesor intel, pe care poti sa pui Tiger sau Leopard si sa instalezi windows prin bootcamp sau parallels. asta este “the easy way” dar exista si “the hard way” in care instalezi pe iBook o aplicatie numita “Virtual PC” si apoi iti blestemi zilele incercand sa faci uindosul sa se miste cat de cat, astfel incat sa poti juca un solitaire in conditii decente! dar exista solitire si pt mac. deci,la ce-ti mai trebuie windows?

[ Modificat: 15 Ianuarie 2008 09:09 PM de Mediaconvertor ]
 Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
kokt24 - 15 Ianuarie 2008 08:49 PM

Salut… Detin un iBook G4 & as vrea sa instalez Windows-ul pe el, resp. WinPro SP2 (sau chiar SP3) . CUM SA INSTALEZ Windows-ul ? Vreau o explicatie ca la copii (avand in vedere k nu am mai facut chestia asta niciodata & nu is chiar maestru in depanare soft) ........ Din cate am mai reusit sa citesc pe forum (in leg. cu subiectu) am inteles k mi-ar trebui un program (prin care sa pot salva - backup, driverele pt a le folosi ulterior pt Windows) , care nu mai e pe siteul celor de la apple or nu mai e gratis (ceva de genu) . Ideea e k nu stiu prea multe legat de asta & chiar as dori niste explicatii cat mai exacte & clare - doar dak se poate. Va rog frumos !

Multumesc !

Ibook are procesor PowerPC, pe care Windows merge doar emulat în VirtualPC instalat în MAC OS și merge, evident, prost. Dacă ești Windows user sau și Windows user, atunci iei un mac din generațiile mai noi, cu procesor intel. Dacă ești numai sau preponderent uindăuz iuzăr, poate cea mai bună idee ar fi să vinzi acel iBook G4, pe bune. Nu are rost să te chinui, ori treci pe MAC OS, ca să fii un pic mai fericit, ori vinzi macul și iei un pisiu ieftin.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Plus “k” WinXP SP3 nu există deocamdată... e în teste, în stadiu beta și apare peste câteva luni.

Semnătură 

The Day Is My Enemy