dracia - 16 Ianuarie 2008 04:24 AM
Salut
Am un hdd de 60GB ramas de la un IBM luat pe firma. Am facut un upgrade si nu vreau sa il arunc pe asta. Oricum, cei de la IBM mi-au zis ca orice fac, sa pastrez intacta partitia IBM_preload de pe el, continand aici OS si toate softurile cu care a venit (licenta).
Vreau sa il pot folosi pe mac, pt Time Machine.
Cum fac eu acum sa copiez cumva identic continutul HDD-ului, a.i. cand voi avea nevoie, sa il pot pune inapoi si sa am totul identic, inclusiv partitiile?
Merci
Dacă pricep eu:
- ai avut un hdd de 60 gb pe care IBM a salvat, pe o partiție, Restore System (da, așa fac marile companii, în caz că uindăuzu pică)
- ai pus un disc de capacitate mai mare în leptopache
- hdd de 60 gb, pe care și Sys Restore, l-ai folosi ca backup, dar ai vrea, totuși, să salvezi partiția de sys restore (numai asta deduc)
Păi aici ai trei metode știute de mine:
- Fie cu Nero, în mediu uindăuz, faci backup la partiția cu pricina, pe care ai sys restore
- În MAC OS, folosești Disk Utility și dai Restore al acelei partiții pe altă partiție sau pe o imagine curată creată tot cu DU (suficient de mare cît să încapă, cred că aceste partiții de sys restore au ceva sub 10 GB, dar efectiv ocupă mai puțin, depinde de la caz la caz)
- CCC = Carbon Copy Cloner
În condițiile date, nu era mai cușer să pui noul disc într-o carcasă externă? Înțeleg că ai frămîntări interioare adînci cu acea partiție de sys restore, ți-e teamă că se pierde bunătate de uindăuz și nu ai cum să-l reinstalezi… Hai, dom’le, că nu e mare pierdere, dar, just, un backup nu strică.