Ajutor cu un HDD - backup
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

Salut

Am un hdd de 60GB ramas de la un IBM luat pe firma. Am facut un upgrade si nu vreau sa il arunc pe asta. Oricum, cei de la IBM mi-au zis ca orice fac, sa pastrez intacta partitia IBM_preload de pe el, continand aici OS si toate softurile cu care a venit (licenta).
Vreau sa il pot folosi pe mac, pt Time Machine.

Cum fac eu acum sa copiez cumva identic continutul HDD-ului, a.i. cand voi avea nevoie, sa il pot pune inapoi si sa am totul identic, inclusiv partitiile?
Merci

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

cu carbon copy?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

tine minte si forma partiilor, si formatarea lor? eu pt time machine va tb sa il fac HSF…cand il voi pune inapoi ce ii fac

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dracia - 16 Ianuarie 2008 04:24 AM

Salut

Am un hdd de 60GB ramas de la un IBM luat pe firma. Am facut un upgrade si nu vreau sa il arunc pe asta. Oricum, cei de la IBM mi-au zis ca orice fac, sa pastrez intacta partitia IBM_preload de pe el, continand aici OS si toate softurile cu care a venit (licenta).
Vreau sa il pot folosi pe mac, pt Time Machine.

Cum fac eu acum sa copiez cumva identic continutul HDD-ului, a.i. cand voi avea nevoie, sa il pot pune inapoi si sa am totul identic, inclusiv partitiile?
Merci

Dacă pricep eu:
- ai avut un hdd de 60 gb pe care IBM a salvat, pe o partiție, Restore System (da, așa fac marile companii, în caz că uindăuzu pică)
- ai pus un disc de capacitate mai mare în leptopache
- hdd de 60 gb, pe care și Sys Restore, l-ai folosi ca backup, dar ai vrea, totuși, să salvezi partiția de sys restore (numai asta deduc)

Păi aici ai trei metode știute de mine:
- Fie cu Nero, în mediu uindăuz, faci backup la partiția cu pricina, pe care ai sys restore
- În MAC OS, folosești Disk Utility și dai Restore al acelei partiții pe altă partiție sau pe o imagine curată creată tot cu DU (suficient de mare cît să încapă, cred că aceste partiții de sys restore au ceva sub 10 GB, dar efectiv ocupă mai puțin, depinde de la caz la caz)
- CCC = Carbon Copy Cloner

În condițiile date, nu era mai cușer să pui noul disc într-o carcasă externă? Înțeleg că ai frămîntări interioare adînci cu acea partiție de sys restore, ți-e teamă că se pierde bunătate de uindăuz și nu ai cum să-l reinstalezi… Hai, dom’le, că nu e mare pierdere, dar, just, un backup nu strică.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cattus, e pus asta in carcasa externa. Asa i-a fost dat sa fie.
Tot ce ai scris e corect. Deci CCC le face exact cum tb, copiind tot hddul asa cum e.
Leptoacele sunt luate in leasing si la un mom dat vor fi date inapoi..tb sa fie exact cum le-am luat.
am copiat cu CC doar partitia de restore. va tine minte ca aceasta era si ea butabila oare?
It-stul si asa nu ma sufera, mai ales ca acum i-am bagat sefului in cap leptocu nou de la Mac smile

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dracia - 16 Ianuarie 2008 05:12 AM

Cattus, e pus asta in carcasa externa. Asa i-a fost dat sa fie.
Tot ce ai scris e corect. Deci CCC le face exact cum tb, copiind tot hddul asa cum e.
Leptoacele sunt luate in leasing si la un mom dat vor fi date inapoi..tb sa fie exact cum le-am luat.
am copiat cu CC doar partitia de restore. va tine minte ca aceasta era si ea butabila oare?
It-stul si asa nu ma sufera, mai ales ca acum i-am bagat sefului in cap leptocu nou de la Mac smile

Păi „restore” face copie oarbă, adică exact așa cum e originalul. Nu am probat asta cu windows, dar, chiar recent, am probat cu partiție de MAC OS tot cînd mi-am schimbat discul intern la PB. Da, DU face clonă boot-abilă, am clonat și partiția de Tiger, și de Leo și ambele au ieșit, evident, boot-abile!
Logic, și aia de windows trebuie să iasă la fel, nu?

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ok, dar in osx daca ai schimbat un hdd de 40 cu unul de 120 le-a copiat asa pur si simplu si ti l-a facut pe cel de 120 tot de 40 nu? chiar nu ma pricep. si eu vreau sa fac acest lucru si nu stiam cum sa fac.
merci

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

carbon copy e solutia cea mai simpla = iti copie doar fisierele nu schimba/mareste/micsoreaza hardul ... smile

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dracia - 16 Ianuarie 2008 07:11 AM

ok, dar in osx daca ai schimbat un hdd de 40 cu unul de 120 le-a copiat asa pur si simplu si ti l-a facut pe cel de 120 tot de 40 nu? chiar nu ma pricep. si eu vreau sa fac acest lucru si nu stiam cum sa fac.
merci

Dom’le, pașii sînt:
1. Iei hard nou, îl pui într-o carcasă sau în alt mac; îl partiționezi cum vrei, să spunem cu 3 partiții, una de Leo, una de Tiger și una cu de toate, las’ să fie acolo.
2. Clonezi partiția de Leo de pe discul vechi, aflat în mac, pe partiția de Leo de pe discul nou; faci la fel cu partiția de Tiger. Evident, partițiile nu trebuie să aibă aceeași mărime, doar să fie suficient spațiu ca să faci clonarea.
3. Scoți discul vechi din mac și pui discul nou; discul vechi îl pui în carcasă. Acum vei putea face boot în Leo sau în Tiger, ca și cu discul vechi.

Tu vrei să clonezi partiția de windows, e același lucru, cred, doar că trebuie să faci cumva să scoți discul din acel PC și să-l pui într-o carcasă (eu nu cunosc vreo metodă prin care un PC poate deveni disc extern, adică Target Mode).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

gata am inteles si l-am rezolvat. merci de ajutor

Semnătură 

There is no spoon