Azi vad ca a aparut alaturi de iTunes 7.6 si update la firmware (v1.1).
Cum sint un baiat rabdator ii dau o sansa (pina miine cind am programare la magazin sa-l duc sa-l trimita la service).
Stie cineva ce e nou in firmwarele 1.1 pentru Classic 160G ?
Promiteam ca o sa continui povestirea cu o istorioara/intrebare despre Universal Dock.
La putin timp dupa ce am luat iPodul, profitind de un drum prin tari mai de soare pline unde sculele Apple sint de vinzare in mai toate magazinele de electronice am luat un Universal Dock.
Aici trebuie sa recunosc ca nu am fost prea atent. Calculele mele ziceau asa: ok, iau universalu asta pe care il tin acasa si las cablu usb venit cu iPodul la servici ca sa pot sa-l leg si acasa si la scoala
Da, ati inteles eroarea. Universal dock vine *FARA* cablu… Nu mi-am putut crede ochilor cind am deschis cutia ca la 50 de euro nu iti da si un cablu care pe ei clar in costa sub 1 euro. Vine foarte ingrijit, cu celofane multe care costa mai mult decit in cablu dar cablul… daca il vrei mata, mai scoti 20 de euro.
Alte nemultumiri despre universal dock:
1) butonul MENU de pe telecomanda nu are nici un efect (pur si simplu nu se intimpla absolut nimic cind apas pe el). In consecinta telecomanda nu prea poate fi folosita pentru ca daca ai intrat intr-un album nu mai poti iesi de acolo fara sa te deplasezi pina la iPod. E un defect (ar fi CULMEA sa mi se intimple chiar toate mie) sau asa functioneaza treaba? Nu am cum sa compar ca nu am decit un universal dock si de dus inapoi la magazin chiar ca e mai greu (avind in vedere ca e luat din Viena).
2) daca bagi cablu audio in universal dock, nu mai prea poti manevra cablul de date (nu ai cum sa apesi cu degetul pe butonul din dreptul cablului audio care elibereaza mufa de date). De ce as face asta? Ca sa iau cablul cu mine cind plec (fara sa iau si dock-ul).
3) iPod cu o husa pe el nu intra in universal dock decit fara plasticul de adaptare (husa de guma e si dea de firma si a costat 15 euro desi admit ca daca nu e apple… e gresala mea ca am luat-o fara sa incerc toate scenariile). Daca il infigi in dock fara plasticul de adaptare sta cam… in mufa aia subtirica: il atingi putin mai serios si s-a rupt mufa din dock.
4) daca mai dai banii si pe un cablu audio/video, atentie: nu poti folosi iPod-ul cu cablul AV decit functionind pe baterii. Nu exista (gresescu eu?) o solutie de conectare in care iPodul sa stea in dock, sa fie alimentat din calculator si sa folosesti cablul AV.
5) daca vrei sa asculti muzica la un ipod in universal dock si universal dock e conectat la calculator (ca sa nu mearga pe baterie), trebuie sa ejectezi iPodul din iTunes sau windows, altfel nu se poate folosi (sta pe “Connected” si nu accepta comenzi). Cred ca era rezonabil sa existe o combinatie de butoane pe iPod (gen reset) ca sa il treci in mod deconectat, sa nu trebuiasca clickuit in N locuri ca sa ii dai drumu sa cinte fiind conectat la calculator.
Una peste alta universal dock-ul chiar nu merite banii din punctul meu de vedere. Daca ar avea cablu usb (asa cum imi inchipuiam ca ar fi minimul de decenta pentru o solutie de conectivitate) si daca butonul MENU ar merge (sper ca asta e un defect ca altfel e chiar culmea designului minimal), poate ar face juma’ din pret (cu greu). Daca va tenteaza sa luati un universal dock… incercati-l, vedeti ce contine cutia, vedeti daca merge telecomanda si mai ales verificati daca ipodul cu husa pe care o folositi (daca folositi) intra in dock !
Stiu ca posturile astea negative supara multi fani… Imi pare rau - nu ma gindeam ca va fi cazul sa o patesc chiar eu citind si eu statistici pe net inainte de achizitii. Din pacate statisticile au un mare neajuns: nu spun NIMIC despre ce ti se va intimpla tie personal. Cum ziceam in titlul primului post, intreaga istorie e una personala asa ca statisticile cu greu pot sa ma consoleze.
Cred ca pe de alta parte e corect ca si istoriile negative sa poata fi spuse. Eu nu le-am citit (poate pentru ca or fi cenzurate pe forumurile de la apple?) si am cumparat. Acum imi pare rau. Sper ca altii sa aibe mai mult noroc - fie pentru ca vor lua o decizie de cumparare mai informata, fie pentru ca pur si simplu vor avea norocul sa nu li se intimple lor pocinogul.
Toate cele bune si promit sa va tin la curent cu relatia client-service