Am si eu o intrebare:
Mi-am achizitionat recent un Mac mini, si pentru ca nu am stat prea bine cu finantele… mi-am luat cu 256 DDR si 40GB HDD
Anyway… pentru creatie grafica folosesc Macromedia Fireworks si am ajuns la concluzia ca cei 256 DDR nu prea fac fata.
Am vazut undeva un tutorial despre schimbarea ram-ului pe Mac Mini, dar mi-e frica sa il desfac :D
Aveti vreo sugestie ?
PS: Am inteles ca se potriveste orice DDR normal
Uita-te la film de cateva ori cu sonorul dat tare
Cumpara un spacu sau 2
Ascute-le muchia
Rotunjeste un pic colturile sa nu sgazii mini-ul inauntru
Sa nu fi imbracat cu chestii care te incatci electrostatic
Pune mana pe calorifer sau alt fir impamantat sa te descarci
Spaclul trebuie sa intre cam 1.5-2 cm
Dupa ce ai transpirat, tremurat, blestemat si ai reusit sa il desfaci atinge gu degetul “dantela” de tabla de pe marginea minimac-ului sa nu ai diferenta de potential cu el
Memoria iese destul de greu datorita lipsei celei de-a doua “parghii” de la slotul de memorie. Ai rebdare
Atentie MARE cand bagi capacul la loc sa nu strambi tablele de ecranare din spatele mini-ului.
Si dupa aia - daca tot l-ai desfacut - poti sa ii pui si picioruse de inaltare asa cum am descris eu pe vechiul forum. Poate copiaza Tudor articolul ala la tips & tricks pe site-ul nou.
merci mult.
eu am deja un DDR de 512 la pc, pe care as vrea sa-l pun la Mac.
Nenorocitii… mi-au dat cd de Mac OS X “Panther”. Daca instalez Tiger-ul am sanse sa-l rulez cum trebuie cu 1,25GHz si 512 RAM ?
Du-te peste ei si cere-le discul cu Tiger - ar trebui sa t-il dea contra unei sume modice - daca nu - ameninta-i ca te plangi la Oficiul pt Drepturile Consumatorului deoarece Apple zice ca esti entitled la Tiger daca ai cumparac mac-ul peste o anumita data.
Merge Tiger-ul perfect pe un 1.25 cu 512Mb - eu asa am si e ok.
faza naspa este urmatoarea:
Mac gallery m-au pus sa astept 2 saptamani dupa modelul pe care il voiam.
M-am suparat si l-am comandat de pe emag.ro si m-am dus personal sa il ridic.
Am ramas surprins cand in cutie, in loc de Tiger si iLife am gasit
Panther si Mac OS 9… cui dracu ii trebuie OS 9 .. cand Tiger e asa frumos :D
Banuiesc ca E-Mag il avea de ceva timp in stoc… nu stiu ce sa zic… si n-am cum sa ii trag de urechi.
PS: L-am desfacut aseara si i-am pus 512 DDR… alta viata.
Se pare ca Dr. Me a efectuat cu succes operatia fara sa lase urme :D Multumesc pentru ajutor :D
Nu e nici vina e mag si nici a mea.
Pe site emag scrie clar Mac OS X TIGER !
Cutia era sigilata. Chiar daca ma uitam in interior si vedeam pe ambalajul Mac ului “Panther installed… or whatever” Tot nu aveam ce sa le fac celor de la EMAG… nu e vina lor.
In orice caz… ce mai conteaza. Luni o sa instalez 10.4 :D
dar upgrade nu se poate face la 10.4? si eu sunt cam pe acolo.
nu stiu ce inseamna exact de pe pagina noumax - Fulfillment/Up to Date - 25 EUR
o fi pretul upgrade-ului?