Bun, acum sa trag o concluzie la acest soft update: este un gunoi! o data metoda in sine (update de soft fara update de modem firmware) da peste cap rau de tot telefonul, si doi, update-ul in sine este praf.
Acum enumerez problemele care exista in update-ul de la apple.Toate cele ce urmeaza sunt bug-uri de la ei, nu au legatura cu telefoanele deblocate (desigur cei care au 1.1.3 jailbroken au si ei problemele astea, ca un bonus la problemele soft-update-ului) :
1. Pierderea semnalului gsm
2. SMS-urile nu sunt sortate cum trebuie ( user1: buna/user2: ce faci?/user1: bine el le arata asa: user1: buna/user1: bine/user2: ce faci? ) [Problema a fost recunoscuta de apple, ei mint ca cica de vina este ora pe care o afiseaza reteaua: adica apple a mai descoperit o data roata si impreuna cu ea si ora exacta]
3. Mail-urile nu ajung la destinatar, dar nu afiseaza o eroare sau asa ceva si nici un outbox nu raman (problema asta de fapt este de la google se pare)
4.Pairing-ul cu castile bluetooth nu merge
5.Nu se mai aude nimic in casca telefonului
6.Incompatibilitati cu dock-ul dual (cel cu charger pt. headset-ul apple) (Dock Not Suppported sau ceva in genul asta zice)
Daca totusi vreti acest update pe telefon, aveti doua posibilitati: prima metoda lansata de Nate True si a doua varianta lansata de dev-team pt. care aveti doua optiuni prin terminal sau prin installer
Probleme intalnite : metoda lui Nate True
1. Preview-urile de 30sec din ITMS wifi nu se mai aud
2. Ringtone-urile standard nu se mai aud
3. Nu se pastreaza parolele la mail
4. Nu se pastreaza setarile la edge si cand incerci sa le introduci “te arunca” in home-screen
5. Locate me nu merge din Gmaps
In timpul instalarii telefonul da eroare la sfarsitul instalarii Main script execution error este ok, s-a facut update-ul da-ti restart si aveti 1.1.3 (de ce da eroare nu se stie)
S-a blocat instalarea update-ului si nu mai face nimic, il lasati asa aprox. 20-30 min. dupa ce observati ca e blocat, restart si daca intra in home-screen cu mesajul de intampinare “Arrange your homesrceen etc.” inseamna ca a mers, daca aveti cablul si sigla itunes, mai incercati o data.
Pt. locate me din gmaps, instalati aplicatia “locate me” o rulati si dupa aceea unora le merge din google, altora le merge numai daca folosesc locate me—> pozitionare functioneaza numai din wi-fi (explicatia o gasiti mai jos)
Este posibil upgrade-ul si din 1.1.1 dar recomandat este din 1.1.2 sunt mai putine probleme se pare
Metoda dev-team
1. Telefonul nu mai sincronizeaza contacte, calendar, mail
2. Egde-ul nu pastreaza parolele (la fel ca mai sus)
3. Nu se mai leaga la wifi sau uita parolele
4. Nu se mai poate reseta telefonul (butonul sleep/wake + homescreen apasate 10sec aprox. reseteaza telefonul, dar dupa update nu mai face reset, in loc il pune in restore mode, si il mai poti scoate cu independence din starea asta)
5. Locate me nu merge din Gmaps
6. Crash-uri foarte dese ale springboard-ului
Pt. metoda asta, trebuie sa ai ultima versiune a aplicatiei installer(daca nu o ai nu mai merge dupa), la fel si bsdsubsystem
Este recomandata stergerea aplicatiilor in cazul update-ului si reinstalarea lor dupa (valabil si pt. metoda lui nate true) s-au gasit aplicatii care nu se mai putea sterge dupa.
In urma instalarii uneia dintre metode raman in urma aprox. 200mb pe telefon, pt. metoda lui nate true este un “remover” dar nu merge mereu, pt. dev-team nimic.
Telefonul nu mai recunoaste nr. in formatul +40 (posibil din cauza update-ului facut asa, posibil din cauza lui apple)
Suportul in aplicatia sms pt. numere alfa-numerice se pare nu mai merge
De ce sunt doua metode, si una mai proasta ca alta?Pt. in primul rand nu a mai stat nimeni sa “bibileasca” update-ul, s-a facut ceva ca sa fie, sunt zvonuri care spun ca prin martie se lanseaza un jailbreak adevarat ca de fapt ei asteapta SDK-ul (de fapt asteapta ziua de maine ca nu exista anysim pt. modem firmware 04_03_13_g), s-au certat intre ei “soarecii” si unul a lansat o metoda, altii alta metoda, cei de la dev team zic ca metoda lui Nate True strica “Nikita” (componentul software de verificat semnatura digitala a aplicatiilor), daca e adevarat sau, cine stie, si cui ii pasa de fapt pana la sdk mai e mult, si metode de jailbreak o sa tot apara
Probleme sunt convins ca mai sunt dar nu le stiu chiar pe toate sa le enumar.
Ce este acest “soft jailbreak 1.1.3”? Este un update la nivel de soft al sistemului de operare, partea hardware ramane neatinsa, din cauza asta, nu merge locate me din googlemaps (are de nevoie de un update la partea de radio a telefonului sa poata “turnurile gsm” ) si atunci cand merge foloseste doar wi-fi-ul, asta daca merge; suspectez ca suportul pt. nr. de telefon este dat peste cap tot din cauza asta.De fapt cam toate problemele se trag de aici, dar nu intru prea mult in detalii.
Noul firmware cu toate bug-urile pe care le are, si acum ma refer la cel oficial apple, da semne ca sistemul a evoluat un pic, are acum “partitii” pt. user, root si mobile (de ex), de unde si problema cu sincronizare in metoda dev-team, ar mai fi dar nu are rost sa le enumar acum
Daca merita facut sau nu? Daca iti place sa experimentezi da, merita; daca il faci atunci foloseste metoda lui nate true sunt mai putine bug-uri. Dar parerea mea este ca cel mai bine ramaneti la 1.1.2 daca nu sunteti amatori de teste, desi metoda lui nate true sincer este ok, merge bine, si raman doar bug-urile “oficiale” (nu este o regula poti avea sau nu problemele respective).
Aici este o lista cu surse pt. installer care eu le gasesc utile (valabil si pt. cei cu 1.1.2) :
sleepers.net/iphonerepo
http://www.sendowski.de/iphone/
installer.iClarified.com
rep.frenchiphone.com
modmyifone.com/installer.xml
i.unlock.no
s.apfelphone.net
(nu uitati face update la installer)
Sper ca ce am scris sa ajute lumea de pe aici sa ii si lamureasca un pic, daca am omis sau am gresit ceva va rog sa completati, si imi cer scuze pt. postul lung.
Am o rugaminte la un admin, in primul rand daca se poate sa modifici titlul din activare si unlock pt. 1.1.3otb (?!?) in “Soft JailBreak 1.1.3” pt. ca exact asta e, nici macar un ugrade nu este, si daca se poate sa imi muti postul pe prima pagina a thread-ului ,poate ca e mai bine, si de asemenenea daca nu este prea mult, sa imi stergi toate posturile mele si sa il lasi doar pe asta