11 din 16
11
Activare si unlock pentru 1.1.3 OTB
  [ Ignoră ]   [ # 151 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Grotania, Bucuresti
Macuser din: 15.06.07

Bun, acum sa trag o concluzie la acest soft update: este un gunoi! o data metoda in sine (update de soft fara update de modem firmware) da peste cap rau de tot telefonul, si doi, update-ul in sine este praf.

Acum enumerez problemele care exista in update-ul de la apple.Toate cele ce urmeaza sunt bug-uri de la ei, nu au legatura cu telefoanele deblocate (desigur cei care au 1.1.3 jailbroken au si ei problemele astea, ca un bonus la problemele soft-update-ului) :

1. Pierderea semnalului gsm
2. SMS-urile nu sunt sortate cum trebuie ( user1: buna/user2: ce faci?/user1: bine el le arata asa: user1: buna/user1: bine/user2: ce faci?  ) [Problema a fost recunoscuta de apple, ei mint ca cica de vina este ora pe care o afiseaza reteaua: adica apple a mai descoperit o data roata si impreuna cu ea si ora exacta]
3. Mail-urile nu ajung la destinatar, dar nu afiseaza o eroare sau asa ceva si nici un outbox nu raman (problema asta de fapt este de la google se pare)
4.Pairing-ul cu castile bluetooth nu merge
5.Nu se mai aude nimic in casca telefonului
6.Incompatibilitati cu dock-ul dual (cel cu charger pt. headset-ul apple) (Dock Not Suppported sau ceva in genul asta zice)

Daca totusi vreti acest update pe telefon, aveti doua posibilitati: prima metoda lansata de Nate True si a doua varianta lansata de dev-team pt. care aveti doua optiuni prin terminal sau prin installer

Probleme intalnite : metoda lui Nate True

1. Preview-urile de 30sec din ITMS wifi nu se mai aud
2. Ringtone-urile standard nu se mai aud
3. Nu se pastreaza parolele la mail
4. Nu se pastreaza setarile la edge si cand incerci sa le introduci “te arunca” in home-screen
5. Locate me nu merge din Gmaps
In timpul instalarii telefonul da eroare la sfarsitul instalarii Main script execution error este ok, s-a facut update-ul da-ti restart si aveti 1.1.3 (de ce da eroare nu se stie)
S-a blocat instalarea update-ului si nu mai face nimic, il lasati asa aprox. 20-30 min. dupa ce observati ca e blocat, restart si daca intra in home-screen cu mesajul de intampinare “Arrange your homesrceen etc.” inseamna ca a mers, daca aveti cablul si sigla itunes, mai incercati o data.
Pt. locate me din gmaps, instalati aplicatia “locate me” o rulati si dupa aceea unora le merge din google, altora le merge numai daca folosesc locate me—>  pozitionare functioneaza numai din wi-fi (explicatia o gasiti mai jos)
Este posibil upgrade-ul si din 1.1.1 dar recomandat este din 1.1.2 sunt mai putine probleme se pare
Metoda dev-team

1. Telefonul nu mai sincronizeaza contacte, calendar, mail
2. Egde-ul nu pastreaza parolele (la fel ca mai sus)
3. Nu se mai leaga la wifi sau uita parolele
4. Nu se mai poate reseta telefonul (butonul sleep/wake + homescreen apasate 10sec aprox. reseteaza telefonul, dar dupa update nu mai face reset, in loc il pune in restore mode, si il mai poti scoate cu independence din starea asta)
5. Locate me nu merge din Gmaps
6. Crash-uri foarte dese ale springboard-ului
Pt. metoda asta, trebuie sa ai ultima versiune a aplicatiei installer(daca nu o ai nu mai merge dupa), la fel si bsdsubsystem
Este recomandata stergerea aplicatiilor in cazul update-ului si reinstalarea lor dupa (valabil si pt. metoda lui nate true) s-au gasit aplicatii care nu se mai putea sterge dupa.

In urma instalarii uneia dintre metode raman in urma aprox. 200mb pe telefon, pt. metoda lui nate true este un “remover” dar nu merge mereu, pt. dev-team nimic.
Telefonul nu mai recunoaste nr. in formatul +40 (posibil din cauza update-ului facut asa, posibil din cauza lui apple)
Suportul in aplicatia sms pt. numere alfa-numerice se pare nu mai merge
De ce sunt doua metode, si una mai proasta ca alta?Pt. in primul rand nu a mai stat nimeni sa “bibileasca” update-ul, s-a facut ceva ca sa fie, sunt zvonuri care spun ca prin martie se lanseaza un jailbreak adevarat ca de fapt ei asteapta SDK-ul (de fapt asteapta ziua de maine ca nu exista anysim pt. modem firmware 04_03_13_g), s-au certat intre ei “soarecii” si unul a lansat o metoda, altii alta metoda, cei de la dev team zic ca metoda lui Nate True strica “Nikita” (componentul software de verificat semnatura digitala a aplicatiilor), daca e adevarat sau, cine stie, si cui ii pasa de fapt pana la sdk mai e mult, si metode de jailbreak o sa tot apara
Probleme sunt convins ca mai sunt dar nu le stiu chiar pe toate sa le enumar.

Ce este acest “soft jailbreak 1.1.3”? Este un update la nivel de soft al sistemului de operare, partea hardware ramane neatinsa, din cauza asta, nu merge locate me din googlemaps (are de nevoie de un update la partea de radio a telefonului sa poata “turnurile gsm” ) si atunci cand merge foloseste doar wi-fi-ul, asta daca merge; suspectez ca suportul pt. nr. de telefon este dat peste cap tot din cauza asta.De fapt cam toate problemele se trag de aici, dar nu intru prea mult in detalii.
Noul firmware cu toate bug-urile pe care le are, si acum ma refer la cel oficial apple, da semne ca sistemul a evoluat un pic, are acum “partitii” pt. user, root si mobile (de ex), de unde si problema cu sincronizare in metoda dev-team, ar mai fi dar nu are rost sa le enumar acum

Daca merita facut sau nu? Daca iti place sa experimentezi da, merita; daca il faci atunci foloseste metoda lui nate true sunt mai putine bug-uri. Dar parerea mea este ca cel mai bine ramaneti la 1.1.2 daca nu sunteti amatori de teste, desi metoda lui nate true sincer este ok, merge bine, si raman doar bug-urile “oficiale” (nu este o regula poti avea sau nu problemele respective).

Aici este o lista cu surse pt. installer care eu le gasesc utile (valabil si pt. cei cu 1.1.2) :
sleepers.net/iphonerepo
http://www.sendowski.de/iphone/
installer.iClarified.com
rep.frenchiphone.com
modmyifone.com/installer.xml
i.unlock.no
s.apfelphone.net
(nu uitati face update la installer)
Sper ca ce am scris sa ajute lumea de pe aici sa ii si lamureasca un pic, daca am omis sau am gresit ceva va rog sa completati, si imi cer scuze pt. postul lung.

Am o rugaminte la un admin,  in primul rand daca se poate sa modifici titlul din activare si unlock pt. 1.1.3otb (?!?) in “Soft JailBreak 1.1.3” pt. ca exact asta e, nici macar un ugrade nu este, si daca se poate sa imi muti postul pe prima pagina a thread-ului ,poate ca e mai bine, si de asemenenea daca nu este prea mult, sa imi stergi toate posturile mele si sa il lasi doar pe asta

[ Modificat: 30 Ianuarie 2008 07:33 PM de mirceahr ]
 Semnătură 

I take no joy in this, but I see no other way.

[ Ignoră ]   [ # 152 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Ro
Macuser din: 31.10.07

@mirceahr aveam installerul updatat numai ca nu voia sa-mi faca instalarea BSD. Am reusit pana la urma cumva cu un proxy setat la o retea wi fi sa mearga mai repede… o duda de asta de pentru mine nu are nici un sens. Important este ca a functionat.
Problema cu SMS-urile am rezolvat-o intr-un fel mai elegant sau nu si anume am modificat toate numerele de telefon si le-am adaugat extensia +4 la inceput (noroc ca am numa 81). Pt cei care au mai multe recomant exportarea lor intr-un CSV deschiderea in xls si modificarea lor acolo (se face mult mai usor folosind functia concatenate)
In rest dupa cum spuneai si tu un update gunoi. In afara de 2 blinguri cu rearanjarea iconurilor si locate numa probleme. Recomand si eu celor care au 1.1.2 sa ramana acolo ca la 1.1.3 numa varzeturi se intampla. Cel mai enervant este si pentru mine pierderea semnalului si am observat ca in timpul convorbirii se intampla cel mai des.

“Metoda dev-team
1. Telefonul nu mai sincronizeaza contacte, calendar, mail”
Eu am facut prin metoda asta si mi-a sincronizat contactele. Mailul nu am incercat.
As mai adauga (ce experimentez eu si ma enerveaza de ma sui pe pereti) este blocarea installerului. Fie la download fie la installul propriu zis..
Cred ca e mai mult Karma cu 1.1.3. decat o certitudine.

Acum ma enervez ca tre sa fac back-up la telefon si sa-l readuc la 1.1.2 si din pacate nici timp sa ma tin de el nu am. Dezamagit total.

Multumiri mirceahr pentru postul edificator si destul de detaliat.

Semnătură 

Accidentele se întâmplă atunci când doi sau mai mulți oameni vor să pară deștepți simultan.

[ Ignoră ]   [ # 153 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Cu placere, dar am sa iti dau o veste proasta, back-up pe care il faci la telefon cu 1.1.3 instalat nu merge cu 1.1.2 (nu vreau sa spun prostii, dar parca asa tin minte, facut cam multe restore-uri si nu mai stiu, cu 1.1.1 sigur nu iti merge)
Chestia cu sync-ul din metoda dev-team poate au rezolvat-o, oricum puteai sa o faci si manual, dar era complicat, pt. cine are probleme la sync este un fix, dar am inteles ca unii au probleme dupa asta cu calendarul, se sincronizeaza tot mai putin evenimentele din calendar; oricum probleme intampinate nu urmeaza un pattern anume si atunci sunt fel si fel de erori
Daca ai schimbat in adressbook nr. cu +40, cand te suna cineva nu iti mai afiseaza numele lui, nu?iti arata numarul care suna doar; ii vezi numele numai in sms, parca asa stiu…oricum nu conteaza ca iti arata sau nu numele in sms atata timp cand sms-uri nu sunt in ordine smile
Eu incercasem sa modific template-urile pt. Ro. sa le pun aici, in timp ce il faceam am vazut ca o data facut imi crapa phone.app, cand te suna cineva recunostea nr. dar pica dupa, si cand am vazut in ce hal e update-ul am renuntat de tot.

[ Modificat: 30 Ianuarie 2008 09:21 PM de mirceahr ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 154 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 28.12.07

Daca ar apare 4 lucruri:
- oktoprep pt. 1.1.2 (pt. upgrade la 1.1.3)
- jailbreak pt. 1.1.3 similar cu cel pt. 1.1.2;
- downgrade (software) pt. baseband 4.03.13 (firmware 1.1.3) la 4.02.13 (firmware 1.1.2) - (necesar doar pt. 1.1.2 OTB);
- unlock software pt. 1.1.2 OTB BL. 4.6 (necesar doar pt. 1.1.2 OTB).

Doar asa putem upgrada in siguranta la 1.1.3 din iTunes (cu Shift+Upgrade) si am putea teoretic avea un 1.1.3 stabil si functional…

Dar se pare ca am glume in program, nu ? smile

[ Modificat: 30 Ianuarie 2008 09:38 PM de CosminB ]
 Semnătură 

Concluzia reprezinta momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti.

[ Ignoră ]   [ # 155 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dap ai glume, si daca ai avea un software downgrade pt. modem firmware, te intorci de unde ai plecat, pt. ca 50% din problemele care sunt cu acest update sunt cauzate si din cauza lipsei firmware-ului 04.03.13G (vezi lipsa locate me, nu stie sa faca diferenta dintre /user si /mobile si /root acolo unde e nevoie etc), oricum hack-erii au ramas in urma rau, ma rog pana cand iphone-ul o sa fie si in la noi in tare asta e situatia

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 156 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 08.11.07

haha deci nu mai facem upgrade la 1.1.3…..........:D
m.am linistit….

[ Ignoră ]   [ # 157 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/9378/#87043
smile

[ Ignoră ]   [ # 158 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

@dacu eu nu pot vorbi in numele altora, dar sa stii ca mie chiar imi place sa frec iphone-ul pe toate partile, si asa am invatat foarte multe, despre el, si unele chestii mi-au fost utile si in ceea ce priveste calculatorul ca am invatat sa folosesc lururi noi (habar nu am aveam ce e ala dynamic link sau cum sa editezi un .plist etc )

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 159 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

pai eu ce zic?
totdeauna e bine sa fie unul in fata, sa poti ‘copia’ de la el smile

[ Ignoră ]   [ # 160 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 08.11.07

simpatic de ironic dacu asta….wink

[ Ignoră ]   [ # 161 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 04.12.07

Felicitari pt review Mircea, este foarte detaliat !

Am si eu cateva comentarii , le fac inline.

mirceahr wrote:

Acum enumerez problemele care exista in update-ul de la apple.Toate cele ce urmeaza sunt bug-uri de la ei, nu au legatura cu telefoanele deblocate (desigur cei care au 1.1.3 jailbroken au si ei problemele astea, ca un bonus la problemele soft-update-ului) :

1. Pierderea semnalului gsm - n-am remarcat aceasta problema
2. SMS-urile nu sunt sortate cum trebuie - inca nu stiu
3. Mail-urile nu ajung la destinatar, dar nu afiseaza o eroare sau asa ceva si nici un outbox nu raman (problema asta de fapt este de la google se pare) - din ce-am trimis mi-au ajuns la destinatar, dar nu le face copie in Sent
4.Pairing-ul cu castile bluetooth nu merge - mie imi merge bine pe bluetooth de farbica de pe masina din fabrica si n-a fost nevoie iar de pairing dupa update
5.Nu se mai aude nimic in casca telefonului - nu stiu
6.Incompatibilitati cu dock-ul dual (cel cu charger pt. headset-ul apple) (Dock Not Suppported sau ceva in genul asta zice) - n-am remarcat asta

(...)
Legat de metoda lui Nate True, am cateva comentarii :

1. Preview-urile de 30sec din ITMS wifi nu se mai aud -  mie imi merg preview-urile din iTunes (sau n-am inteles eu corect problema ?)
2. Ringtone-urile standard nu se mai aud - mie imi merg si acestea
3. Nu se pastreaza parolele la mail - exista fix-ul in Installer, asa ca n-am problema asta
4. Nu se pastreaza setarile la edge si cand incerci sa le introduci “te arunca” in home-screen - la fel exista fix
5. Locate me nu merge din Gmaps - merge in schimb aplicatia Locateme cum bine ai precizat
In timpul instalarii telefonul da eroare la sfarsitul instalarii Main script execution error este ok, s-a facut update-ul da-ti restart si aveti 1.1.3 (de ce da eroare nu se stie) - da am intalnit-o si eu, dar a mers updateul in cele din urma

[ Modificat: 31 Ianuarie 2008 06:16 AM de dinoc ]
 Semnătură 

Iphone 4,  IOS 4.2.1   (din fabrica IOS4.1 , modem firmware 03.10.01)

[ Ignoră ]   [ # 162 ]
RankRankRank
Member
Din: 

BREAKING NEWS !!!

Nici nu au aparut bine pe piata telefoanele cu firmware 1.1.3 preinstalat (aka 1.1.3 OTB) şi baietii destepti TA_mobile, Imth si altii au si reusit deja sa le deblocheze !!!

Stirea este deja stick pe hackint0sh:
http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=26890

Metoda este tot una hardware si nu este inca publica. Se pare ca presupune printre altele desfacerea unui cip si remontarea lui pe pozitie ....
Ce sa mai zicem noi, cei care apreciam ca razuitul traseului este dificil ? smile

Sunt foarte curios sa vad in ce consta metoda, dupa ce va fi facuta publica. Dar exista surse care spun ca nu va fi publica prea curand, deoarece ta_mobile ar avea un business din deblocari hardware. Dar, sa fim seriosi, daca intr-adevar trebuie dezlipit si apoi lipit la loc un cip, nu stiu daca sunt prea multi care vor face asta: trebuie scula speciala.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 163 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Toti “sobolanii” astia au cate o afacere, unu le deblocheaza hardware, altu’ vinde pe ebay 1.1.3 jailbroken (metoda adevarata nu gunoiul asta soft) de ce crezi ca nu este o solutie software nici pana acum pt. 1.1.2 otb?
Iti zic cel mai bine, si mai practic parerea mea este ca un *sim merita toti banii…nu desfaci nimic nu rulezi nimic..cel mai bun….vorba’ aia’ : Dai un ban dar stai in fata!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 164 ]
RankRankRank
Member
Din: 
mirceahr - 01 Februarie 2008 07:01 PM

Toti “sobolanii” astia au cate o afacere, unu le deblocheaza hardware, altu’ vinde pe ebay 1.1.3 jailbroken (metoda adevarata nu gunoiul asta soft) de ce crezi ca nu este o solutie software nici pana acum pt. 1.1.2 otb?
Iti zic cel mai bine, si mai practic parerea mea este ca un *sim merita toti banii…nu desfaci nimic nu rulezi nimic..cel mai bun….vorba’ aia’ : Dai un ban dar stai in fata!

ai dreptate, dar se pare ca solutiile xSIM au si ele dezavantaje, de ex. maresc consumul de curent etc.

Insa, in ceea ce priveste metoda hardware pt. 1.1.2 OTB - cu bootloader testpoint downgrade - asta e buna si functioneaza perfect. E testata de mine deja pe 4 iPhone si a mers 100%.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 165 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da asa este, dar solutile anysim, sunt instabile, pierd semnal, etc (in cazul unora, altora le merge iphone-ul foarte bine)
La fel si cum *sim-urile unora le consuma mai mult, unora le mai scade semnalul, se blocheaza, etc (la fel altore le merge iphone-ul perfect)
Eu nu am avut probleme cu anysim-ul asa cum cineva pe care stiu nu are probleme *sim.

Semnătură 

11 din 16
11