In arhiva este un fisier zibri.dat. Cam maricel - 33 MB….. hm…. sa nu fie iar vreo metoda de jailbreak prin patch cu diferenta intre 1.1.3 unlocked si 1.1.3 locked…
Mircea, da si tu un feedback daca a mers si cum e, n-am nici un BL 4.6 la indemana azi sa incerc :(
[ Modificat: 12 Februarie 2008 12:35 AM de CosminB ]
Eu va zic, dar pana diseara in jur de 8 nu am cum, ca nu sunt acs, e foarte ciudat acel .bat am vazut si eu ca e maricel, eu sunt curios de altceva, cum se face unlock-ul, ca daca nu este o metoda patchuita a unlock-ului lui geohot, atunci nu prea are nici un rost acest ziphone, decat ca poti schimba imei-ul, lucru ce se poate dovedi util in viitor;
Am aflat 2 lucruri, in primul rand jailbreak-ul este cel adevarat se pare, dar in urma deblocarii modem firmware-ului 04.03 ramai cu 04.02(modem firmware-ul de la 1.1.2) deci mare lucru nu e, ca tot nu ai un 1.1.3 complet, si doi cica pe mac nu prea merge, a incercat cineva si in terminal ii zice ca fisierul .bat nu se poate citi (??)
Am aflat 2 lucruri, in primul rand jailbreak-ul este cel adevarat se pare, dar in urma deblocarii modem firmware-ului 04.03 ramai cu 04.02(modem firmware-ul de la 1.1.2) deci mare lucru nu e, ca tot nu ai un 1.1.3 complet, si doi cica pe mac nu prea merge, a incercat cineva si in terminal ii zice ca fisierul .bat nu se poate citi (??)
au aparut deja primele confirmari ca metoda de jailbreak merge pe 1.1.2 OTB si 1.1.3 OTB.
Daca se va dovedi complet functionala si stabila in decurs de cateva zile, cred ca o voi include in wiki
Bun, m-am lamurit, mai ramane practica doar : cine are bootloader 3.9 pote sa faca update-ul direct prin itunes, face jailbreak-ul cu ziphone, si ruleaza anysim 1.3 si gata.
Cine are bootloader 4.6, poate sa faca acelasi lucru, dar atunci cand deblocati, modem firmware-ul revine la 04.02(ce inseamna asta? google maps locate me nu o sa mearga, si cam atat din cat stiu eu, in rest totul e ok)
De asta, zihpone deblocheaza doar telefoanele cu bl 4.6, restul ce au bl 3.9 au toate anysim
Pt. bl 3.9 doar, cica merge ok, nu recunoaste nr. de telefon cu +40 (este pe forum deja solutia am scris=o eu) sms-urile nu sunt in ordine (am o solutie si pt. asta dar nu este ceva universal valabil nu stiu de ce) cel mai bine asteapta si tu sa ajung eu acs sa le fac eu, asa macar iti pot spune ceva sigur… ce iti spun acum, mi-a zis cineva care stie cat de cat despre iphone-uri
cum credeti ca ar trebui procedat, pt. un iphone 1.1.2:
- cu Shift + Update in iTunes, apoi ziphone ?
sau
- cu Shift + Restore in iTunes, apoi ziphone ?
Bun in cateva cuvinte, update de la 1.1.2 otb bl 4.6 prin itunes, folosit ziphone pe mac os la sfarsit; totul merge ok, mai putin google maps, nu am apucat sa ma uit prea mult la el
Pe mac nu merge din cauza permisiunilor;
Cosmin, eu am facut update direct
Sunt deja confuz , ce-i diferit la metoda “Ziphone” fata de metoda lui Geohot ? Nu fac ambele acelasi lucru ?
Ca si metoda de unlock, DA, amandoua fac unlock - cu metoda lui Geohot, insa DOAR pentru bootloader 4.6. In plus, ziphone ar face si jailbreak si activate pentru orice versiune de iPhone
Bun in cateva cuvinte, update de la 1.1.2 otb bl 4.6 prin itunes, folosit ziphone pe mac os la sfarsit; totul merge ok, mai putin google maps, nu am apucat sa ma uit prea mult la el
Pe mac nu merge din cauza permisiunilor;
Cosmin, eu am facut update direct
cat a durat la tine efectiv ???
eu am facut update in iTunes si dupa rebootare iPhone imi apara fereastra de Slide for emergency !
[ Modificat: 12 Februarie 2008 03:45 AM de CosminB ]
A mers intr-un final si pe acel iphone 1.1.2 cu BL 3.9
Se pare ca trebuie ca, dupa ce iphone se opreste apasand simultan pe power + home, trebuie scos din dock, apoi pus la loc in dock mentinand apasat home, pana intra in modul Recovery…
In prealabil trebuie rulat ziphone.exe, cu parametri in linia de comanda in functie de bootloader:
- BL 3.9 ziphone /a /j
- BL 4.6 ziphone /a /j /u
In final, in cazul BL 3.9, trebuie instalat anySim 1.3 si rulat in modul Airplane activat. Daca BL 3.9 a fost deblocat deja cu IPSF atunci modemul cred ca va ramane deblocat in continuare - nu rula anySim in aceasta situatie.