5. ruleaza ziphone.exe, cu parametri in linia de comanda in functie de bootloader:
- BL 3.9 ziphone /a /j
- BL 4.6 ziphone /a /j /u
6. opreste iPhone apasand simultan pe power + home, scoate-l din dock, apoi pune-l la loc in dock mentinand apasat home, pana intra in modul Recovery
7. acum ziphone va continua procedura. Asteapta pana cand rebooteaza
8. NUMAI Pt. BL. 3.9: va trebui sa utilizezi anySIM pentru deblocare, in modul Airplane activat:
- firmware 1.1.1: anySIM 1.1
- firmware 1.1.2: anySIM 1.2.1u
- firmware 1.1.3: anySIM 1.3
Succes !
Nota. De indata ce se confirma, o vom include in wiki multumiri lui mirceahr
[ Modificat: 12 Februarie 2008 05:22 PM de CosminB ]
Multumesc mirecahr . Chiar nu stiu ce sa fac , acum am 1.1.2 pe un iphone cu bootloader 3.9 si sint multumit de cum merge , dar ma gindem sa il fac 1.1.3 prin update din itunes apoi jailbreak si activare cu metoda lu zibri “ziphone” si dupa unlock cu anysim 1.3 . Dar poate e mai bine sa mai astept un pic ca auzeam si de un unlock pentru bootloader 3.9 gen IPSF de la geohot si poate apare si ceva gui pentru mac la ziphone . Tu ce zici , este ok acum 1.1.3 ?
Ce pot sa confirm pana acum este ca unlockul din ziphone nu este permanent (este bazat pe unlockul de 4.6 al lui Geohot care afirma ca este gen IPSF, deci permanent).
Am facut full restore la 1.1.2, am rulat ziphone -j -a -u . Restartat si e ok.
Apoi in iTunes am facut direct Update la 1.1.3, apoi am facut DECAT jailbreak si activare cu ziphone, adica ziphone -j -a. Dupa restart, basebandul a fost locked. A trebuit sa fac unlock cu ziphone -u ca sa deblochez modemul.
In schimb, metoda merge, asta e cel mai important Mai colectez feedbackuri vreo 2-3 zile, dupa care, daca e ok, intra la wiki
1.1.3 deblocat cu anysim 1.3 este foarte ok, merge bine nu ai probleme, acel unlock gen isf pt. bl 3.9 1.1.3 exista si poate aplica si de pe mac, dar de fiecare data cand restartezi telefonul sau scoti sim-ul se pierde semnalul si trebuie rulata o aplicatie numita signal.app; cine are bootloader 3.9 poate sa isi fara probleme update-ul si rulati anysim 1.3; un lucru ramane nerezolvat, problema cu sms-urile care nu sunt afisate in ordine, dar asta e buba de la imbecilii de la apple asa ca…si daca aplici template-ul pt. Ro pe care l-am scris iti recunoaste si nr. in format +40xxx
A aparut ziphone 1.1 (fix-uri si ierase pt. bl 3.9 ) si acum merge pe mac fara probleme (nu am testat inca, ca am altele de facut ) oricum mergea si inainte dar trebuie sa ii dai “chmod 777” si aici se blocau toti
Baiatu’ cu tutorialu’ ... ce faci dormi in post!?
WOW asta cand isi pune in minte ceva nici dracu’ nu il mai opreste… ma rog nu mai are telefon asta il opreste acum, dar asta e partea a 2a… si cand te gandesti ca pana acum 2 saptamani toata lumea vroia sa scape de bl 4.6, sa vezi ce vanzari o sa fie acum la iphone
In cazul in care nu intelegeti ce vrea el de fapt sa faca, e un bootloader customizat , ce nu mai are nevoie de activare si deblocare, indiferent de versiunea de soft, bine e aproape imposibil dar, macar pt. 1.1.3 & 1.1.2 e posibil.
In alta ordine de idei, va anunt cu durere in suflet ca unul dintre iphone-urile mele a trecut in lumea celor drepti… un moment de reculegere va rog…
Vestea buna e ca un bl 4.6 se poate downgrada via software acum, greu dar merge
A aparut ziphone 1.1 (fix-uri si ierase pt. bl 3.9 ) si acum merge pe mac fara probleme (nu am testat inca, ca am altele de facut ) oricum mergea si inainte dar trebuie sa ii dai “chmod 777” si aici se blocau toti
Baiatu’ cu tutorialu’ ... ce faci dormi in post!?
Lol….. mai si dorm, din cand in cand
Imi trebuie feedback de la mai multe persoane ca merge fara probleme deosebite. Feedbackul de la tine e bun pana acum si la mine a mers in general, dar au fost si cazuri unde a trebuit sa repet procedura de mai multe ori. Insa asta inseamna ca mai trebuie cizelari. La software. Sau la procedura.
WOW asta cand isi pune in minte ceva nici dracu’ nu il mai opreste… ma rog nu mai are telefon asta il opreste acum, dar asta e partea a 2a… si cand te gandesti ca pana acum 2 saptamani toata lumea vroia sa scape de bl 4.6, sa vezi ce vanzari o sa fie acum la iphone
In cazul in care nu intelegeti ce vrea el de fapt sa faca, e un bootloader customizat , ce nu mai are nevoie de activare si deblocare, indiferent de versiunea de soft, bine e aproape imposibil dar, macar pt. 1.1.3 & 1.1.2 e posibil.
In alta ordine de idei, va anunt cu durere in suflet ca unul dintre iphone-urile mele a trecut in lumea celor drepti… un moment de reculegere va rog…
Vestea buna e ca un bl 4.6 se poate downgrada via software acum, greu dar merge
1. Ce are iPhoneul ala al tau care s-a stricat?
2. Daca ar reusi sa faca astfel incat, prin acel bootloader customizat, sa nu mai fie nevoie de activare si deblocare, asta ar fi senzational ! Ipotetic, asta ar putea insemna ca nu mai trebuie decat sa inlocui (prin software) bootloaderul original al iPhone cu cel customizat de geohot si vei avea un iPhone activat si deblocat….. Sa o vedem si p-asta !
3. Daca bl se poate downgrada acum exclusiv software, inseamna ca pot sa arunc sculele de desfacut iPhone la gunoi ? Noooo, asteptam, vedem….
Pai e oarecum vina mea, am incurcat un fisier sau am gresit cand am scris ceva(una din cele doua) incercam sa ii fac downgrade-ul la bootloader
Am reusit pe altul pana la urma, dar asta e cand e tarziu dormi putin..accidente se intampla
Da poti arunca sculele
Ce vrea geohot e greu de realizat (dar nu imposibil) si mai ramane inca o problema, bootloader-ul e copyrighted.
Ce o sa faca el pana la urma probabil e sa il faca sa mearga pe 4.6 cu modem firmware 04.03 si sa fie rezisten la restore, mai mult nu cred sincer.