1 din 2
1
Mac OS X e destept :)
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

I-am dat drumul aseara la o codare DivX pentru un film de vreo 2 ore, dar m-a luat somnul mai repede decat credeam. Daca era ceva important as fi putut sa las Power Macul sa mearga peste noapte, ca e silentios, manca-l-ar mama, chiar si cand lucreaza la greu. Dar n-am avut chef, asa ca l-am pus pe sleep.
Dimineata i-am dat drumul si codarea a continuat frumos de unde ramasese, s-a terminat si filmul nu are nici o problema.

Nu stiu, poate voi stiati asta, poate ca si Windows-ul face la fel, dar mie mi s-a parut o chestie misto.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

eu cu download am facut asa :D

In schimb… cand am facut reinstall.. m-a luat somnul fara sa apuc sa termine… si cand m-a intrebat ce sa faca cu partitia a doua dormeam si a luat singur decizia sa o stearga :D
Asadar… calculatoarele sunt ca si masinile.. nu e bine sa lucrezi cu ele sau in preajma lor in stare de ebrietate sau de oboseala avansata smile

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
AlexBuga - 08 Februarie 2006 07:21 PM

cand am facut reinstall.. m-a luat somnul fara sa apuc sa termine… si cand m-a intrebat ce sa faca cu partitia a doua dormeam si a luat singur decizia sa o stearga :D
Asadar… calculatoarele sunt ca si masinile.. nu e bine sa lucrezi cu ele sau in preajma lor in stare de ebrietate sau de oboseala avansata smile

Ahaaa, deci asa ai patit tu chestia aia urata cu partitia stearsa! Imi aduc aminte, ma intrebam cum naiba de ti-a sters sistemul partitia fara sa te intrebe. El te-a intrebat, dar tu dormeai, asa ca s-o fi plictisit sa te astepte si a luat el decizia.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

Sa mai spuna cineva ca nu au personalitate grin

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 14.10.05

...poate imi spuneti si mie cu ce ati codat DivX?

Semnătură 

NUMAI MAC !!! Sa-si manance altii nervii cu windows! tongue rolleye tongue rolleye

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

Cu iMovie. Mai poti si cu QuickTime, si cu Toast 7, si cu DivX Converter.
Bine-inteles, mai intai instalezi DivX-ul (cu exceptia lui Toast, care il are incorporat)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 
AlexBuga - 08 Februarie 2006 07:21 PM

eu cu download am facut asa :D

si eu care credeam ca sunt ca si femeile… te lasa cand te astepti mai putin

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiești
Macuser din: 08.11.05

Hai să vă dau și eu un exemplu de produs realizat de oameni deștepți, și ce înseamnă grija pentru detaliu.

Se dă programul Mail. Un program care nu are cine știe ce mari pretenții de aplicație revoluționară, treaba lui e să primească și să stocheze mesaje. Boon. Se dă caseta aia din dreapta sus, cu lista mesajelor dintr-un mailbox. Boooon. E, lista aia are niște capete de tabel, care pot fi activate/dezactivate după dorință (cele pe care se dă click când se dorește ordinea de sortare). Boooooon.

M-am apucat să le redimensionez, că nu încăpeau cum trebuie, și iată atenția pentru detaliu:

- “Attachments” afișează când este redus la dimensiunea minimă o agrafă de birou, pentru a indica faptul că mesajul are atașate fișiere. Dacă e mărit, va arăta și numărul de fișiere atașate.
- “From” și “Subject” afișează textul normal, cu spațiu alb în dreapta, atunci când sunt prea mari; atunci când sunt prea mici, trunchiază textul și afișează “...”. Nimic nou aici. E, dar undeva între “prea mare” și “prea mic” există o zonă în care ajustează în timp real kerningul caracterelor pentru a se potrivi dimensiunii de coloană ! N-are rost să pun screenshoturi, trebuie să încercați pe propria piele
- “Date Received”, când e complet extins, afișează data și ora în format “7 February 2006, 12:34”. Dacă se îngustează coloana, foarte frumos din partea lui Mail să afișeze data în formatul “07.02.2006 15:34”. Dacă se îngustează și mai mult, nu mai afișează ora. Serios, încercați doar, să vedeți ce elegant se ajustează smile

Adăugând la asta și faptul că Unicode merge perfect, Mail știe să arate foarte elegant pozele dintr-un mail primit (le ajustează la dimensiunea ferestrei proprii, unul după altul, sau face slideshow), și faptul c-am avut de tastat ceva text cu accente și-am văzut ce frumos se introduc literele cu accent (apeși paranteză dreaptă stânga și apare ^ subliniat cu galben, după care tastezi e și obții: ê, mi s-a părut foarte simplu și intuitiv) ... OS X e “ză best” !

Semnătură 

to the aiiirpoooort…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

uitati aici detaliu la stuffit.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Haha treaba aia cu stuffit am patit-o si eu. LOL
Treaba cu modificarea spatiului intre litere (e vorba de tracking, nu kerning) atunci cand o coloana se ingusteaza, exista si in OS 9, unde se poate vedea in mai toate aplicatiile, inclusiv in Finder. Am ramas cu gura cascata cand am vazut asta acum ceva ani. Este exemplul perfect de atentie la detalii pe care Windows-ul nici macar nu a mirosit-o vreodata…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ha? fara detaliu win zici? pai ei au bluescreen in loc de negru. eu zic ca asta e un detaliu.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Blue-screen nu e detaliu.
Core-ul Win NT 3 a fost scris de o echipa de programatori de la DEC - care inainte lucreasera la VMS pe masini Alpha. Win NT 3 a fost scris pe Alpha si portat pe i386. Pe masinile Alpha, biosul SRM scrie mesajele de boot & kernel cu alb pe fond albastru. Un mesaj de eroare al systemului va putea fi astfel diferentiat de textul normal de pe ecran (alb pe negru). Deci ... este un “Backwards Compatibility” care nu trebuia sa existe smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
VAXXi - 09 Februarie 2006 09:02 AM

Se dă programul Mail.

Si mie imi place mult de Mail. Vazusem chestia cu “flexibilitatea” textului (nu stiam ca ii spune tracking), ca si eu imi redimensionez coloanele ca sa-mi fie bine.
Ce nu-mi placea era ca nu numara, in bulinuta aia rosie din Dock, decat mesajele necitite din Inbox. Dar s-a rezolvat cu MailEnhancer, asa ca intradevar acum rulzzz!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

altero, nu cred ca este asa de important cate mesaje arata, daca vrei sa te si anunte, faci o regula si ai optiunea sa ii dai bounce in dock pt persoana respectiva…ceea ce e cool!

altceva ce mi-a placut este ca daca dai mar+i iti arata mailurile de pe serverul pop (in cazul in care ai un cont pop), numarul, marimea ocupata de fiecare fisier in parte/all si le poti sterge in cazul in care ai nevoie de spatiu pe server sau pur si simplu este prea plin. super!

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

uite ca mai da si rateuri, eu nu mai am iPhoto.
ce trebuie sa fac ca sa-l anunt?

cat de tare poate sa fie print creenul de pe mac.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Vin si eu cu un exemplu din iTunes:
Airtunes stie sa cante in combina, stie in calculator, dar stie si in ambele! Ce poate fi mai potrivit cand vrei sa-ti bucuri iubita ce invata in camera cealalta cu putin Pink Martini? iTunes stie ca impreuna te bucuri mai mult de muzica, desi te separa 2 usi si o interdictie de a deranja!!  LOL

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

1 din 2
1