ce sa zic… pana sa castigam cu petitia aceasta.. eu am platit 20 usd + 7% WAT (TVA) si nu imi pare rau, totul e ... just fine.
Sti care este problema cea mai mare? Faptul ca nu exista un iTunes Store unificat pe europa. Faptul ca posesorii de touch din ro nici macar nu au optiunea, ca tine, sa plateasca acel update
ce sa zic… pana sa castigam cu petitia aceasta.. eu am platit 20 usd + 7% WAT (TVA) si nu imi pare rau, totul e ... just fine.
Sti care este problema cea mai mare? Faptul ca nu exista un iTunes Store unificat pe europa. Faptul ca posesorii de touch din ro nici macar nu au optiunea, ca tine, sa plateasca acel update
Tipule? Eu sunt in Iasi! E adevarat am card emis in State si cont cu date ce imi permit cumpararea de pe iTunes din State.
Cu toate acestea, daca faci upgrade pentru iTunes 7.6, ajungi sa ai si optiunea de a plati doar ca neavand un cont pe care ei sa il considere valid… :((
Referitor la faptul ca nu ai optiunea sa platesti acel update… trebuie doar sa iti faci update la iTunes (7.6) si vei avea si optiunea de plata pentru update-ul Touch-ului. (ma refer specific la soft-ul downloadat de pe apple.com - nu stiu ce modificari se fac pentru magazinele Apple online pentru alte tari, iar in caz ca se fac… implicit si Itunes si Apple store se vor comporta in asa fel incat sa existe o congruenta.
Nenea…vezi ca fara card emis intr-una din tarile care au iTMS nu poti sa platesti in veci acel update, indiferent ce iTunes 7.6 ai matale.
Mai bine ati incepe sa va interesati daca se poate plati cu iTunes Gift Card.
Exact, e nevoie de card emis in tarile suportate de iTS. Nu inteleg de ce nu au facut ca si cu activarea wireless N care se platea la ei pe site. Si care era 2 USD doar. Probabil ca un iTunes 7.6.1 va accepta plata cu orice card si nu va procesa tranzactia prin iTS.
Stai linistit, se va face intotdeauna pe sistemul actual. Visele despre piata unica europeana de muzica sunt departe.
Daca n-ai cont iTMS in una din tarile acceptate, saluti mangiatori di frutti.
Dar un software update nu este muzica. Este… software… Cu muzica si filmele e altceva, sunt alte restrictii in functie de casele de discuri si alte alea. Un software update e un software update, ce treaba am eu cu EMI, WB sau Christina Aguilera cand vreau doar sa imi instalez niste aplicatii…
De ex daca updateul asta era gratis pentru iPod touch, acum era deja instalat si gata. Nu e problema ca nu suntem in iTS Europe si de asta nu avem voie sa instalam acest update, e problema stupida ca tb platit prin iTS, cand ar fi fost mult mai simplu sa se plateasca pe site.
Dar un software update nu este muzica. Este… software… Cu muzica si filmele e altceva, sunt alte restrictii in functie de casele de discuri si alte alea. Un software update e un software update, ce treaba am eu cu EMI, WB sau Christina Aguilera cand vreau doar sa imi instalez niste aplicatii…
De ex daca updateul asta era gratis pentru iPod touch, acum era deja instalat si gata. Nu e problema ca nu suntem in iTS Europe si de asta nu avem voie sa instalam acest update, e problema stupida ca tb platit prin iTS, cand ar fi fost mult mai simplu sa se plateasca pe site.
Ai dreptate, nu e vorba de o restrictie impusa de casa de discuri; este vorba de preturile mult mai mari pe care trebuie sa le platimnoi in Europa pentru produsele din State. Si nu ma refer in special la produsele Apple. Eu mi-am luat dn State Touch-ul de 16 Gb cu 399Usd + 30 Usd tva-ul iar in Romania acelasi produs e 1600 Ron. Pe site-ul Apple din Italia, acelasi produc e 399 Euro.
OK, deci merge cumparat de pe iTMS pachetul de aplicatii Touch folosind iTunes Gift Card. Am incercat azi si mi-a mers.
E nevoie de cont iTunes (eu mi-am facut US) prin metoda descrisa tot pe macuser.ro, cea care te lasa sa-ti creezi cont fara a introduce metoda de plata.
Dupa care, cumparat un Gift Card de 20 USD de pe ebay (cu plata prin Paypal), primit codul prin e-mail instantaneu, facut redeem in iTMS si merge sa cumperi de 20 USD aplicatiile Touch.
OK, deci merge cumparat de pe iTMS pachetul de aplicatii Touch folosind iTunes Gift Card. Am incercat azi si mi-a mers.
E nevoie de cont iTunes (eu mi-am facut US) prin metoda descrisa tot pe macuser.ro, cea care te lasa sa-ti creezi cont fara a introduce metoda de plata.
Dupa care, cumparat un Gift Card de 20 USD de pe ebay (cu plata prin Paypal), primit codul prin e-mail instantaneu, facut redeem in iTMS si merge sa cumperi de 20 USD aplicatiile Touch.
Da… e o solutie si asta!
Sunt multe chestii noi avand acest update. Pe langa cele 5 noi aplicatii, poti folosi doua “home screen-uri” pe care le poti umple cu tot felul de shortcut-uri, poti atasa si vedea versurile melodiilor, te poti conecta prin VPN la un alt computer… merita!
In orice caz, Maps merge din parti in Romania. Nu stie sa localizeze plus ca harta e la nivel de contur tara si un punct numit Bucuresti
Stocks merge dar utilitatea e nula pentru 99% din romani. Ramine Notes/Mail/Weather.