Dupa care, cumparat un Gift Card de 20 USD de pe ebay (cu plata prin Paypal), primit codul prin e-mail instantaneu, facut redeem in iTMS si merge sa cumperi de 20 USD aplicatiile Touch.
Beton ideea cu eBay-ul. Și am mai găsit și acest site: http://ituneshop.net/
Deci ne-am integrat în iTunes Store USA, care va să zică...
Merge si fara site-urile respective.
N-am incercat, dar omul care mi-a vindut primul Gift Card mi-a zis ca daca te duci si dai Redeem in iTMS US fara sa fii logat iti da optiunea sa creezi cont fara card de credit.
Singurul punct negativ e ca acele purchaseuri devin legate de contul iTMS folosit pentru a le cumpara. Daca vreodata apare iTMS si la noi (da-r-ar Steve), nu stiu cum se pot transfera purchase-urile de pe un cont pe altul.
[ Modificat: 24 Ianuarie 2008 12:30 AM de dtancu ]
Ce e interesant la acel site este ca pretul este fix cel de incarcare, fara comision.
De asemenea am aflat ca unele state percep taxe pe continutul digital iar preturile in iTunes Store sunt in functie de adresa aleasa. Eu am pus Alaska fara sa stiu dar nu au taxe la fel si California.
Ce e interesant la acel site este ca pretul este fix cel de incarcare, fara comision.
De asemenea am aflat ca unele state percep taxe pe continutul digital iar preturile in iTunes Store sunt in functie de adresa aleasa. Eu am pus Alaska fara sa stiu dar nu au taxe la fel si California.
Nu stiu de unde ideea aceasta ca preturile difera pe ITMS in functie de zona, toata America de Nord are aceleasi tarife.
Iar comisionul acela de care zici tu este de fapt TVA-ul de la noi (taxa pe care ei nu o percep - este pret standard). In State, toate preturile la orice produs, chiar si cele din “magazinele de cartier” sunt afisate fara WAT (Tva).
Edit: Iar comisionul de care zic este chiar un… comision. Ce crezi ca omul ala cumpara gift cardul si mi-l da mie la acelasi pret. Ar fi fost frumos din partea lui. Sales tax este in jur de 10% iar eu am platit pe un gift card de 25$, 29.95$. Do the math.
[ Modificat: 24 Ianuarie 2008 02:30 AM de gorrocs ]
Edit: Iar comisionul de care zic este chiar un… comision. Ce crezi ca omul ala cumpara gift cardul si mi-l da mie la acelasi pret. Ar fi fost frumos din partea lui. Sales tax este in jur de 10% iar eu am platit pe un gift card de 25$, 29.95$. Do the math.
Do the math? Pai fa-l tu tinere… 4,95 usd cu siguranta nu e doar 10% din 25 usd. Nu stiu cine este “omul ala” de la care cumperi tu Gift Card-uri. Tot ce am zis este ca tot ce cumperi de pe iTunes USA are acelasi pret, indiferent de Statul in care locuiesti. Cumpar foarte des de pe iTunes si sunt in cunostinta de cauza; am fost in State si am amici pe toata intinderea Americii de Nord… preturile sunt acelasi indiferent de Stat iar taxele de care zici (conform articoului de la tine) sunt o propunere, nimic cert.
Ce pot eu sa-ti spun sigur e ca pe mine aplicatiile de Touch in loc sa ma coste 19,99 USD m-au costat 21,66 USD. Mi-a si zis la un moment dat inainte sa cumpar ca se aplica o taxa dar nu-mi aduc aminte de care. Si am la adresa pus NY.
Nu stiu de ce ti s-a luat taxa. Prin ce ai platit? (prin ce modalitate?) ma refer cu cardul de credit / de debit / paypal / gift card
Eu am platit intotdeauna cu cardul si nu mi s-a aplicat pe ITMS nicio taxa.
Vezi poza atasata!
“A CNET News.com analysis shows that 15 states and the District of Columbia now tax downloads of music, movies and electronic books. ” E vorba de un articol din 13 Aprilie 2006.
Mai exact conteaza ADRESA cu care te inregistrezi pentru iTunes Store. Adresa ta fiind din Georgia -GA unde nu se plateste nicio taxa normal ca ala a fost pretul.
Intre timp cred ca a mai evoluat situatia gorrocs, fiindca eu am adresa de NY si dupa graficul ala ar fi trebuit sa nu-mi ia taxa.
Oricum, s-a rezolvat. M-am mutat in Alpharetta, linga Andrei, casa din dreapta cred
[ Modificat: 24 Ianuarie 2008 03:28 AM de dtancu ]
Acum am remarcat plimbandu-ma prin magazinele europene online ca iPod touch a primit o reducere de pret odata cu noul soft. Deci touch 8GB - 279EUR, touch 16GB - 369EUR probabil ca o sa se simta si la noi mai prin primavara asa.
E vorba doar de cele care se aflau în stoc la momentul anunțării aplicațiilor suplimentare. Pentru că nu au preinstalate aplicațiile si oamenii trebuie să le ia separat, au redus prețul corespunzător.
Noile iPod-uri vor veni cu aplicațiile preinstalate și fără nici o reducere.