1 din 2
1
EFI inlocuieste Bios-ul…
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: t0sh user
Macuser din: 31.07.07

Nu m-am putut abtine sa nu va aduc la cunostinta stirea ASTA wink
Vesti bune pentru…stiti voi pentru ce :p
Abia astept sa-mi cumpar una!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Abia acum? Credeam că PC-urile noi au demult EFI în loc de BIOS…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Tudor - 18 Ianuarie 2008 01:23 AM

Abia acum? Credeam că PC-urile noi au demult EFI în loc de BIOS…

Nu, nu au, iar implementarea EFI pe pisiuri va mai dura.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Cam o luna daca e ok ce se scrie in acel articol, oricum inginerii de la Abit se pare ca vor scoate una mai repede…
Ce ma enerveaza e faptul ca foloseste deja “invechitul” chipset P35, in loc de X38, include saracia aia de J-Micron(pana si Apple a renuntat sa-l mai foloseasca) si nu are support penru DDR3
Oricum viitorul arata bine…in sfarsit
BTW acel EFI arata promitator cu optiunile de overclock, cu ceva “Apple vanilla” adaugat in el se pot face multe… :D
Gata ca o iau iar pe aratura…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.05.06

Plăcile Intel aveau într-adevar (şi nu numai ele). Doar că erau blocate pe emulare de BIOS. Probabil că a trecut termenul specificat de parteneriatul cu Apple şi lasă la “liber” EFI. Însă parcă Vista şi gaşca nu ştiu EFI (?). Încă. Oricum aşteptaţi vremuri grele pentru Apple din cauza Hackintoşurilor fără hack-uri (EFI de la producător). Hm.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Vremuri grele?
Nu cred!
Tendintele sunt clare, cine vrea sa incerce OS X si nu-si permite sa-si cumpere un Mac, primul lucru pe care il face(ma numar si eu printre ei) baga un click pe WikiX86, se uita la ce merge…si aia cumpara…
O mare parte din “armata” de utilizatori de hackintosh se va muta pe aceste placi(cei care isi permit, first) si cand masa de utilizatori va atinge un prag “critic” Apple va scoate frumusel un OS X pentru ei, asta multumita hoardelor de developeri mocca, doar sunt maestri la scos bani din “orice”
Asa ca toata lume castiga, Apple haleste o buna halca din cota detinuta de PC-uri, cei care vor struto-camila made in China sunt multumiti si tot asa…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07

EFI a întârziat din cauza lâncezelii Microsoft. Ar fi putut apărea acum ani de zile. Totuși au existat câteva modele de PC cu EFI, Gateway fabricase unul.

Pentru mine e o veste foarte bună, asta înseamnă că în viitor pot upgrada placa grafică de la Mac Pro cu una de PC fără să mai trebuiască să o flash-uiesc.  cool smile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Kaminoreal - 18 Ianuarie 2008 02:51 AM

O mare parte din “armata” de utilizatori de hackintosh se va muta pe aceste placi(cei care isi permit, first) si cand masa de utilizatori va atinge un prag “critic” Apple va scoate frumusel un OS X pentru ei

Dom’le, mai lăsați visul ăsta la o parte, nu vă mai îmbătați cu apă rece. Câtă vreme Apple va produce computere, nu va vinde NICIODATĂ Mac OS X la liber. E la mintea cocoșului de mesteacăn, zău așa.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Tudor - 18 Ianuarie 2008 03:45 AM

Dom’le, mai lăsați visul ăsta la o parte, nu vă mai îmbătați cu apă rece. Câtă vreme Apple va produce computere, nu va vinde NICIODATĂ Mac OS X la liber. E la mintea cocoșului de mesteacăn, zău așa.

Crede-ma ca nu visez…insa sunt “la zi” cu miscarea hackintosh(imi place la nebunie plasturele de pe ochi) si pot,cred eu, “visa” la ce o sa urmeze…
Stiu ca este extrem de greu pentru cei “traditionali” Apple sa inghita o asemenea galusca, insa pasul a fost facut cu trecerea pe Intel(Apple ori trecea pe Intel ori faliment…)
Nici nu am spus vreodata ca va fi la liber…Apple nu are cum, cel putin in acest moment sau viitor apropiat, sa acopere varietatea de configuratii PC, este absolut hilar sa crezi asa ceva, insa…daca producatorii de mainboard-uri vor implementa EFI, se schimba problema….
Nu vreau sa intru in detalii pentru ca nu vreau sa starnesc o polemica fara de sfarsit….S-a mai inchis un subiect pe tema asta…
Si cum pentru Apple conteaza segmentul de piata si banii, doar ca a ajuns si sa inchirieze filme…, a lasat Leopard-ul pe locul 2 in defavoarea iphone(dovada ce subtire a fost 10.5.1 si nu mai zic de 10.5.2, btw a fost lansat un nou “beta” revin cu detalii dupa test…) nu m-a mira nimic…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mișcarea “hackintosh” n-are nici o legătură cu strategiile Apple, așa că n-ai ce concluzii să tragi de acolo. În ciuda a ceea ce credem noi, obiectivul principal al unei firme ca Apple nu este cota de piață, ci profitul. Apple vrea să facă bani. Deocamdată face bani cu lopata din vânzarea de hardware care arată bine. Crezi că o să facă bani dacă va vinde Mac OS X către oricine cu un PC? Ia să ridice mâna cei care au cumpărat Leopardul. Aaaa? Văd 5-6 în rândul din spate. Restul? Ați ajutat la creșterea cotei de piață... mulțumim, dar nu de asta are nevoie Apple. Apple vrea bani, profit. În secunda în care va ieși Mac OS X pe piață, pot să pun pariu că 70% - 80% dintre cei de pe forumul ăsta vor începe să-și facă planuri legate de un upgrade… către un PC. Eu voi fi unul dintre ei. Se mărește cota de piață Apple? Cu siguranță. Iese Apple în profit din treaba asta? Nu. Case closed.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Probabil ca ai dreptate…insa este doar o opinie…..
Nu pot gandi in numele Apple…departe de mine gandul asta…insa nici nu pot ignora Realitatea!
Si sunt ferm convins ca nici Apple nu o ignora…
Oricum asta este un subiect cel putin ...“steril”...cum am spus nu vreau sa lansez iar polemici inutile…
Doar am atras atentia asupra unei stiri…vom vedea ce iese…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Scuze dar daca ies placi de baza cu EFI programabil cine ii mai intreaba pe Apple daca scot sau nu MacOSX la “liber”? Tiger si Leo deja merg pe Hackintosh si nu cred ca Apple e incantata. S-au bagat pe platorma Intel, au sarit in arena! Parerea mea este ca au avut o intelegere pe perioada limitata cu Intel +/- Microsoft despre interdictia free-EFI si non-suport Vista ca sa apuce sa intre in ritmul pietii. Ceva cam ca la “licentele” pentru substantele active din industria medicamentelor (dupa perioada de protectie a licentei apar de voie de nevoie genericele mai ieftine decat produsul initial - insa de alta calitate).
Nu ar vrea Apple EFI liber in PC-uri dar asta e!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Mda se pare ca asta este un “cartof fierbinte” in lumea Apple…
Nu mai comentez nimic pana nu am date suplimentare…...

@Tudor Se pare ca nu ai citit ce am scris eu…in vechiul topic…am leopard cu licenta adus din state…din motive lesne de inteles(ce fac cu el este treaba mea)....si am specificat mai sus ca Apple este interesat pe langa cota de piata de profit…altfel nu ajungea sa inchirieze filme….
Punct si la acest subiect ca iar o luam pe aratura…
Deci stirea era ca bios va fi inlocuit de efi…cat de rappid si cat de bine vom vedea…si ce va urma….

[ Modificat: 18 Ianuarie 2008 07:23 AM de THe_KiNG ]

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Kaminoreal - 18 Ianuarie 2008 06:57 AM

Probabil ca ai dreptate…insa este doar o opinie…..
Nu pot gandi in numele Apple…departe de mine gandul asta…insa nici nu pot ignora Realitatea!
Si sunt ferm convins ca nici Apple nu o ignora…
Oricum asta este un subiect cel putin ...“steril”...cum am spus nu vreau sa lansez iar polemici inutile…
Doar am atras atentia asupra unei stiri…vom vedea ce iese…

În viitorul previzibil, nu cred că Apple își va schimba strategia. Trecerea la intel a pus o problemă de identitate, anterior inexistentă, cînd producea calculatoare cu procesoare dedicate. Imediat au început hackerii să pună MAC OS X pe PC-uri. Nu cred că Apple intenționează să ușureze acest drum, deși multora li se pare ciudat acest comportament. Nu este, este absolut logic: Apple și-a produs softul mulat pe propriul său hard, ceea ce i-a permis să controleze mult mai bine configurațiile posibile și stabilitatea sistemului. Da, e un procent relativ mic din piața mondială, dar semnificativ pe piețele de bază, SUA, Canada, Japonia, cîteva țări din UE „veche”.
Tot ce-mi pot imagina ar fi să mai facă o dată ceea ce a mai făcut: să încheie un acord cu alt mare producător, să zicem cu Sony, și să vezi Vaio cu MAC OS X preinstalat. Vă spuneam că la mine la facultate încă merge un superb Umax clon Apple de prin 1991.
Sigur, dacă EFI se va extinde curînd și la PC-uri, atunci vom avea un fenomen pe care Apple îl știe: vor fi tot mai mulți care să tenteze MAC OS X pe PC-uri de duzină, sistemul se va comprota prost, în bună parte, cu concluzia că MAC OS X este un c…, „ce tot laudă lumea dom’le sistemu ăsta, nu vedeți ce prost merge?”. Am mai vorbit aici despre „recenzii”, cum ar fi cea la MB Air, scrise de flăcăi care nu au ținut în brațe un mac în viața lor, dar scriu cu seninătate cît de prost este. Vă dați sema cu cît chef vor scrie despre MAC OS X care rulează execrabil pe un PC de duzină. Singurul mod de a scăpa de o asemenea perspectivă ar fi revenirea la un procesor dedicat, indiferent dacă ăla va fi G6 sau altul. După cît se pare, nu prea e nimeni care să-l producă.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
beosro - 18 Ianuarie 2008 07:09 AM

Scuze dar daca ies placi de baza cu EFI programabil cine ii mai intreaba pe Apple daca scot sau nu MacOSX la “liber”?

Nu știu ce trebuie făcut pentru ca OS X să funcționeze pe un PC, așa că lămuriți-mă: lipsa EFI-ului ăsta era singurul obstacol în calea unei instalări ușoare pe PC? Vreți să spuneți că pe un PC cu EFI, Mac OS X va putea fi instalat fără nici un crack? Va merge direct, scos din cutie? Sau se va rescrie EFI-ul?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Tudor - 18 Ianuarie 2008 03:37 PM
beosro - 18 Ianuarie 2008 07:09 AM

Scuze dar daca ies placi de baza cu EFI programabil cine ii mai intreaba pe Apple daca scot sau nu MacOSX la “liber”?

Nu știu ce trebuie făcut pentru ca OS X să funcționeze pe un PC, așa că lămuriți-mă: lipsa EFI-ului ăsta era singurul obstacol în calea unei instalări ușoare pe PC? Vreți să spuneți că pe un PC cu EFI, Mac OS X va putea fi instalat fără nici un crack? Va merge direct, scos din cutie? Sau se va rescrie EFI-ul?

E principalul obstacol pentru instalarea OSX86 pe PC-uri. Restul de hardware se poate alege/modifica simplu pentru a corespunde driverelor existente in MacOSX “original”.
Mai mult cred ca nu ar fi nici elegant nici sanatos de comentat pe acest forum.

1 din 2
1