retea wireless PC/MAC cu 2 routere
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 11.10.05

salut,

dati-mi si mie o mana de ajutor cu o mica problema:
la firma am o retea de pc-uri legate intr-o retea printr-un router pe cabluri. net included.

eu avand mac am luat un router wireless Xterasys XR-2408GU pentru a intra wireless cu PB-ul via airport.

baiatul meu de la IT a legat acest router pe cablul care intra initial in pb si prin care accesam reteaua si netul
eu am facut setarile de rigoare pe mac dar acum nu pot decat sa accesez reteaua si mailul local, adica am senzatia ca NU AM ACCES LA NET.
puteti sa imi dati un sfat, ceva? luati in considerare cunostintele mele relativ limitate intr-ale networkingului.

mersi
d.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

de ce nu pui cablu si la al tau? si pune baiatul tau de la it pe macul tau MS UAM si gata

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Pai tocmai asta era ideea, sa renunt la cablu si sa intru wireless cu PB-ul in retea si pe net. ma misc cu el prin firma: prezentari aleaalea si am nevoie de mobilitate.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

E destul de greu sa-ti dam sfaturi fara sa cunoastem topologia retelei de acolo. Cel mai bine ar fi ca “baiatul tau de la IT” sa faca configuratiile, dar - da-mi voie sa ghicesc: ti-a zis ca nu stie si nu se baga pe Mac, nu-i asa? smile

Daca vezi reteaua dar internetul nu, pot fi mai multe cauze: DNS-uri, proxy-uri, gateway-uri…

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dannos - 08 Februarie 2006 11:45 PM

salut,

dati-mi si mie o mana de ajutor cu o mica problema:
la firma am o retea de pc-uri legate intr-o retea printr-un router pe cabluri. net included.

eu avand mac am luat un router wireless Xterasys XR-2408GU pentru a intra wireless cu PB-ul via airport.

baiatul meu de la IT a legat acest router pe cablul care intra initial in pb si prin care accesam reteaua si netul
eu am facut setarile de rigoare pe mac dar acum nu pot decat sa accesez reteaua si mailul local, adica am senzatia ca NU AM ACCES LA NET.
puteti sa imi dati un sfat, ceva? luati in considerare cunostintele mele relativ limitate intr-ale networkingului.

mersi
d.

acel wireless base station trebuie configurat cu TOATE datele rețelei, inclusiv DNS, proxy, router și să aibă un IP (ca și cum ar fi un calculator oarecare al rețelei cu sîrmă)... dacă setările sînt COMPLETE (și corecte) va merge garantat. băiatu’ de la IT probabil nu a setat niciodată o rețea wl, mac sau pc, nu contează... după ce faci setările, îi ceri jumate din salariul pe luna februarie.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…