Ma gandeam ca ar fi bine sa facem un topic cu softurile folosite de fiecare dintre noi pe MAC si explicatiile de rigoare.Adica , la ce e bun ? Ce probleme a intampinat la instalare ? ....
Nu de alta dar poate va fi util ptr viitorii incepatori si nu numai sa stie de ce sa se fereasca si ce sa foloseasca / cumpere .
Daca topicul ia avant pionieresc poate il fac Adminii Sticky.
Stiu ca e in wiki ceva cu softuri insa se poate mai mult de atat.( parerea mea ).
Multumesc
Aygun
[ Modificat: 01 Februarie 2008 04:14 PM de Administrator ]
Urmaresc posturile tale de cateva zile… Esti simpatic Dar, iti faci prea multe probleme…
Fiecare foloseste softurile de care are nevoie, potrivit “muncii” lui.
De exemplu, eu sunt student la jurnalism si lucrez pe niste proiecte ce tin de comunicare.
Prin urmare, sunt fan iwork. Folosesc keynote pentru prezentari si pages pentru procesare de text.
In rest, adium, itunes, shakespper (p2p) si mai bag un civilization 3 din cand in cand.
CS3, Adium, Thunderbird, Mozilla, VLC, iTunes si restul de ce mai am nevoie.
Apropo da tu la ce-ti folosesti computerul sau esti numa curios de ce softuri folosim noi?
Ma gandeam ca ar fi bine sa facem un topic cu softurile folosite de fiecare dintre noi pe MAC si explicatiile de rigoare.Adica , la ce e bun ? Ce probleme a intampinat la instalare ? ....
Nu de alta dar poate va fi util ptr viitorii incepatori si nu numai sa stie de ce sa se fereasca si ce sa foloseasca / cumpere .
Daca topicul ia avant pionieresc poate il fac Adminii Sticky.
Stiu ca e in wiki ceva cu softuri insa se poate mai mult de atat.( parerea mea ).
Multumesc
Aygun
Ei, nu așa afli ce și cum ci prin butonare și tatonare! Este legea eternă a soft-ului. Te plimbi pe versiontracker.com și/sau pe macupdate.com, descarci, clic, rulezi, închizi. Și tot așa de sute și de mii de ori!
Adobe Acrobat 8 Professional—editare/vizualizare documente PDF
Adobe After Effects 7.0—postproductie video
Adobe Dreamweaver CS3—editor programare web
Adobe Fireworks CS3—program grafica pentru web si nu numai
Adobe Flash CS3—edtor aplicatii Flash
Adobe Illustrator CS3—program ilustratie vectoriala
Adobe InDesign CS3—program paginare
Adobe Lightroom—organizare foto si editare similar cu Aperture
Art Directors Toolkit—utilitar grafic pentru culori. dimensiuni documente etc
Corel Painter X—aplicatie desen bitmap
Final Cut Pro—editare video
FontLab Studio—editor fonturi
GraphicConverter—conversie fisiere grafice si functie avansata de Batch
Mac ImageRecall—salveaza fisiere sterse de pe carduri de memorie
Microsoft Office 2008—pachetul office pentru mac
OmniGraffle Professional—grafice si charturi
OpenBase—Baza de date cu GUI pentru Forms
Parallels—masina virtuala pentru a rula alte sisteme de operare pe OSX
Poser 6—program 3d modelare oameni
Remote Desktop Connection—conectare la sistem remote desktop windows de MAC
Toast 8 Titanium—pentru masterizare de CD-uri si DVD-uri
VueScan—aplicatie de scan care suporta diferite modele de scanere
Mplayer—player video
VisualHub—converter de fisiere video
Adium—multiprotocol messenger
aMule—aplicatie transfer fisiere P2P
CocoaMySQL—editor visual baza de date Mysql
Coda—editor cod, cu suport ftp si ssh
ShakesPeer—client compatibil DC++
SSH Tunnel Manager—management de tunneling ssh
Skype—messenger cu video si sunet
Transmit—client ftp
Transmission—client pentru Torrent
Wireshark—managemet retea
RealPlayer—player video
Linotype FontExplorer X—managemet de fonturi
UnRarX—dezarhivare pentru fisiere .RAR
FontDoctor X for Macintosh—rezolva probleme cu fonturi pe mac
Eye-One Match 3—management de culaore si calibrare (necesita hardware)
DVDBackup 1.3—backup de DVD-uri video
Io am iWork ‘08 da’ n-am inca Macul. Se pune ? Muahahaaaa!!
Hai sa ne luam la mistouri !!! Tipic forumurilor din Romania !!! Aceeasi treaba este si pe rlug si pe linux.rosi pe altele , omul pune o intrebare la modul serios si o luam in balarii.
Eu am asa :
Audacity
Office 2008
iLife 08
Adium
Cyberduck
Final Cut Pro 2
Neo Office
Open Office
Mplayer - ( surclaseaza de departe alte softuri de vizualizare filme )
ffmpegx
Center Stage
Transmission
iTheatre
si cam atat
Inca nu stiu ce sa pun ca server web( apache , php si mysql ) findu-mi necesare la dezvoltarea de CMS-uri.
Ar fi bine sa nu o mai luam pe aratura , ma gandeam ca macar comunitatea utilizatorilor de mac este mai serioasa dar bag seama ca m-am inselat.
Nu am intrebat daca aveti sau nu licente si daca folositi soft free sau OS.
Pur si simplu se dorea un topic cu ce programe aveti si folositi uzual.
Cind o sa stai mai mult pe forumul asta si o sa citesti mai des ce s-a scris in ultimele luni vei intelege ca nu era nici un misto.
Haz de necaz, poate. Nimic altceva.
Trecind peste asta, vorba lui Caragiale: threadul e stupid.
[ Modificat: 20 Ianuarie 2008 04:56 AM de dtancu ]
Cind o sa stai mai mult pe forumul asta si o sa citesti mai des ce s-a scris in ultimele luni vei intelege ca nu era nici un misto.
Haz de necaz, poate. Nimic altceva.
Trecind peste asta, vorba lui Caragiale: threadul e stupid.
Ok !
Atunci rog un Admin sa dea erase la thread.
Ma gandem ca se poate face o lista cu ce softuri sunt mai folosite si la ce sunt folosite astfel incat un user incepator sa nu-si faca franjuri sistemul tot cautand softuri.Oricat ai vrea , pui softul si il dai jos raman reziduri pe sistem.
Lista fiind din partea unor user avansati in ale MAC-urilor ar fi de mare ajutor unui incepator.
Unii isi iau MAC pentru postprocesare video , unii ptr audio , altii de amorul artei insa daca esti incepator tare bine prinde o lista cu softurile de pe MAC.
Vezi ce foloseste lumea , care sunt cel mai des folosite si iti faci o parere.Nu te apuci sa pui la nimereala ca asa crezi tu ptr ca te poti trezi cu sistemul facut terci.
Nu sa vrut un thread stupid ci unul util.
Ca proaspat user de MAC am fost sfatuit la randul meu de alti useri de mac ce sa pun pe system si ce nu.Un exemplu minor este Cyberduck , clientul de ftp care se pare ca are un bug la conectarea pe mai multe servere.Informatia mi-a fost data de un forumist de aici dar a fost utila.
Ma gandeam ca o lista cu soaftele de sistemul fiecaruia nu strica .