Audacity
Office 2008
iLife 08
Adium
Cyberduck
Final Cut Pro 2
Neo Office
Open Office
Mplayer - ( surclaseaza de departe alte softuri de vizualizare filme )
ffmpegx
Center Stage
Transmission
iTheatre
salut, dar ai avut ceva bani sa dai pe office 2008 si fcp..
eu nu am primit decat pantherul, tigerul si office 2004 cu laptopul, in rest nu mi-am permis (mai mult moral) sa folosesc decat freeware pentru mac, cateva utilitare, un pdf reader, un chm reader, VLC (mult mai bun decat mplayer), un macam, un firefox, chestii light..
QuickSilver - un fel de launcher dar totuși mult mai mult și extrem de rapid
Mozilla Firefox - Undo close tab păstrează history! Close-open firefox am toate unde le-am lăsat, cu tot cu history
Mail - merge muuuuuult mai repede decât Thunderbird
NeoOffice - e arhisuficient pentru mine, și legal
The GIMP - înlocuitor de fotoșop pentru toate utilizările obișnuite
JustLooking - pentru văzut la rând imaginile dintr-un folder (de ce naiba nu are preview opțiunea asta?), știe să facă și resize ca să nu stau nuștiucât după iphoto pentru a trimite o poză pe mail
VLC și MPlayer - pentru văzut filme pe care quicktime nu știe să le deschidă
TextWrangler - un fel de programmer’s file editor, sau un vi mult mai prietenos
Apache+PHP+PostgreSQL - cred că nu au nevoie de prezentare
Parallels - crează o mașină virtuală în care pot pune un windows pentru când e nevoie
Onyx - pentru gâdilat sistemul sub capotă
Audacity
Office 2008
iLife 08
Adium
Cyberduck
Final Cut Pro 2
Neo Office
Open Office
Mplayer - ( surclaseaza de departe alte softuri de vizualizare filme )
ffmpegx
Center Stage
Transmission
iTheatre
salut, dar ai avut ceva bani sa dai pe office 2008 si fcp..
eu nu am primit decat pantherul, tigerul si office 2004 cu laptopul, in rest nu mi-am permis (mai mult moral) sa folosesc decat freeware pentru mac, cateva utilitare, un pdf reader, un chm reader, VLC (mult mai bun decat mplayer), un macam, un firefox, chestii light..
Este un thread in care nu discutam licentele. Nu are legatura licenta cu softul. Poate omul are bani , poate a primit cadou o licenta in consecinta nu ne intereseaza licentele. Poti sa ai soft de mii de euro ca nu ne intereseaza (cel putin pe mine unul nu ma intereseaza ) ci doar ce folosesti si ptr ce . Sincer sa fiu si eu la serviciu folosesc multe programe freeware ( inclusiv OOffice ) insa in particular , sa nu-mi zica cineva de aici ca nu are si “alte” programe pe calculatorul de acasa ca nu il cred.
Nu, toată lumea de aici are software-ul legal. Și tu la fel. Și mai citește regulamentul forumului odată.
Am citit regulamentul forumului zice asa :
- postările se fac cât mai mult la subiectul thread-ului
Nu am rugat decat sa puna fiecare o lista cu ce softuri foloseste - Atat nimic mai mult. Nu am intrebat de licente sau altele.
Ceva de genul :
Intrebare : Ce aplicatii folositi?
Raspuns: Aplicatii folosite :
Open Office - suita de birou - procesare text , calcul tabelar .....
MS Office 2008 - suite de birou - procesare text , calcul tabelar , presentare , e-mail ....
iLife 08 - suita multimedia ptr mac - iPhoto , iMovie, iWeb ...
.
.
.
- sunt interzise postările care conțin informații false, vulgare, defăimătoare, discriminatorii din orice punct de vedere sau orice alt conținut considerat ilegal pe teritoriul României;
NU am intrebat daca aveti sau nu licenta sau NU.
Nu intereseaza pe nimeni daca am avut bani sa-mi iau softurile sau NU.
Este strict problema mea personala.
Raspundeti la subiect va rog , este atat de simplu. Nu o mai luati in balarii.
Am softul ala , ala si ala. Daca nu doriti sa expuneti ce softuri aveti va rog sa va abtineti , imbunatatiti raportul semnal - zgomot pe thread.
- să încercați să ajutați colegii de forum, nu să îi puneți în situații jenante pe cei care nu sunt atât de priceputi. Lumea vine aici și pentru ca să afle ceva nou. Dacă un user primește glume în loc de răspunsuri atunci când întreabă ceva “simplu”, cu siguranță nu va învăța ce înseamnă spiritul apple…
Asa cum am zis si la inceputul threadului nu vreau deca sa fie un thread util mai ales incepatorilor.
Daca nu este potrivit , ma repet , Rog Administratorii sa stearga threadul.
Pentru viitor , daca aveti ceva de spus la Obiect , adica o lista de programe folosite ok , daca nu va rog sa va abtineti de la comentarii iar daca vreti sa facem comentarii deschideti un alt thread.
Iti spun eu ceva la obiect. Ia si citeste matale urmatoarele capitole din forumul de fata:
- “Software pentru office si business”
- “Programe si utilitare diverse”
- “Design & Publishing”
Ce incearca sa-ti spuna psergiu e ca cineva care da bani pe software nu are nevoie sa-i faca ceilalti o lista de programe. Asta pentru ca la sumele respective nu-ti permiti sa te inseli; cind cumperi ceva esti sigur ca-ti trebuie acel program si nu altul, ca urmare intrebarea ta e un pic dubioasa in context.
Iti spun eu ceva la obiect. Ia si citeste matale urmatoarele capitole din forumul de fata:
- “Software pentru office si business”
- “Programe si utilitare diverse”
- “Design & Publishing”
Ce incearca sa-ti spuna psergiu e ca cineva care da bani pe software nu are nevoie sa-i faca ceilalti o lista de programe. Asta pentru ca la sumele respective nu-ti permiti sa te inseli; cind cumperi ceva esti sigur ca-ti trebuie acel program si nu altul, ca urmare intrebarea ta e un pic dubioasa in context.
Sincer , nu inteleg ce este atat de “dubios” iar lista nu m-am gandit sa o facem ptr mine ci pentru toata lumea.
Daca se cauta pe net gasesti tot felul de top 100 , 50 , 10 etc de aplicatii folosite pe mac dar ma gandeam pur si simplu la ceea ce foloseste userul din RO pe mac . Nu am nici un gand dubios sau ciudat.
Un user incepator daca ar citi acest topic ar face o mica statistica si anume ar vedea ce softuri se regasesc cel mai des pe sistemele altor utilizatori si in consecinta ar sti spre ce sa se indrepte.
Sigur , aici intra si gustul fiecaruia , daca unui user nu ii place CyberDuck si vrea Transmision este problema lui .
Pe multe Portaluri / Forumuri se fac statistici (pool-uri ) de genul ce soft folositi cel mai des : a. b , c , d si fiecare da votul sau.
Asta am vrut sa fie si aici doar ca nu sunt admin sa pun pool-uri si altele si am recurs la aceasta solutie.
Nu am dorit sa fie niciodata ceva ciudat cu threadul asta.
Anyway , me repet a treia oara , daca nu este OK stergeti topicul , pe bune acum.
Pentru unii user care vin abia acum pe forum iata doua linkuri cu topuri:
Scripta manent - nu se șterge nimic.
Dacă aveți într-adevăr software ilegal și vă lăudați cu asta aici, nu vă mirați când vă bate BSA-ul la ușă, forum-ul ăsta e citit de multă lume.
Asta am vrut să zic, inițiativa lui Aygun e bună - poate mai compilăm ceva pt wiki. Nu dați doar niște nume de programe acolo - și o scurtă descriere și un URL dacă programul e free.
Scripta manent - nu se șterge nimic.
Dacă aveți într-adevăr software ilegal și vă lăudați cu asta aici, nu vă mirați când vă bate BSA-ul la ușă, forum-ul ăsta e citit de multă lume.
Asta am vrut să zic, inițiativa lui Aygun e bună - poate mai compilăm ceva pt wiki. Nu dați doar niște nume de programe acolo - și o scurtă descriere și un URL dacă programul e free.
Mai ales cînd cei care citesc știu să citească și să caute. Sînt oameni specializați în asta.
Sau pentru ceva ușor: sqlite3, inclus cu MacOS (și folosit de pildă de Mail, Address Book și alte aplicații interne ale MacOS)
Mie sqlite mi s-a părut super OK pe win32 pentru diverse aplicații “single-user” sqlite3 la terminal sau man sqlite3
Io zic așa - dacă trebuie să instalati un OSX (specificati versiunea) de la zero, ce puneti pe el și ce customizări îi faceti. Spuneti si cu ce va ocupați și la ce folosiți mac-ul.