Quicksilver - e inima Mac-ului, pentru mine e indispensabil
MacJournal - journaling si blogging
iGTD - organizer pt GTD workflow
NetNewsWire - RSS reader, de cand e gratuit
Adium
Firefox
OmniPlan - planning
OmniOutliner - schitare rapida de idei atunci cand nu folosesc
MindManager - program de facut mind-mapuri
Zend Studio - pentru programare
CyberDuck - ftp
Pixelmator - editare imagini (luat de la MacHeist de curind, pina acum foloseam Gimp)
Snapz Pro X - capturi de ecran
ChaChing - management financiar (tot de la MacHeist de curind)
Google Earth
NeoOffice
Eu menționez doar câteva soafte pe care le folosesc și pentru care pentru care am un respect deosebit…
- Textmate: unul dintre cel mai tare editor de texte pentru programatori. Mac-only!
- Coda - “briceagul” ideal cu unelte pentru făcut situri.
- NetNewsWire: RSS-reader
- MarsEdit: unealtă pentru publicat articole pe situri sau blog-uri
- Yojimbo: locul în care-mi depozitez toate gândurile, ideile, articolele, serialurile programelor și orice-mi trece prin cap și nu vreau să se piardă.
- VLC: incontestabil, orice-ar zice oricine, este regele video playerelor pe Mac.
- Transmission: torente.
- Unison: când trackerele de torrente cad unul câte unul, acest program este ultima speranță!
- MacPar Deluxe + Split & Concat: cine folosește Unison și știe ce-i Usenet-ul, știe și ce fac aceste două programe.
- Transmit: FTP/SFTP/Webdav/iDisk/S3 simplu și eficient
- Speed Download: manager de download-uri
- Little Snitch: paznicul conexiunilor de internet outbound
- Fontexplorer X: manager de fonturi gratuit care m-a făcut să uit de Suitcase
wavepad - editor audio
xnjb - o tărăşenie cu care administrez pe mac mp3 playere gen creative zen
subsyncx and jubler - creare şi sincronizări de subtitrări (vezi wiki)
switch - conversii audio
hand-brake - conversii video
macam - conectare webcam
opera - browser
limewire, acquisition
xtorrent
Adium - pt rarele momente cînd fac și așa ceva
Bridge Baron, nu mai am timp să merg la club
CleanArchiver, pt soție, căreia i se pare complicat clic dreapta, apoi Compress sau Create Archive of…
Cyberduck - pt accesat fetepee
Flip4Mac, deh, asta-i viața, chiar dacă nu folosești Windows, tot acolo ajungi prin ușa din DOS
Fontforge (cere X11), ca să adaug ă ș și ț fonturilor care nu le au, nenorocitele
iCab, cred că în curînd abandonez Safari în favoarea taxiului pt internet
iCalamus, pt mine mai bun decît alte aplicații DTP, deoarece se joacă frumos cu diacriticele, precum Nisus
MainMenu, de regulă pt a face curățarea sistemului, cea mai simplă și mai bună aplicație din categoria „cînd vrei să-l enervezi pe iaru și zici că nu-ți place Onyx”
Mellel, fost preferat editor de text, un pic abandonat deoarece m-au trădat (în așteptări); adevărul este că editorul ideal de text ar fi o aplicație rapidă și stabilă ca Mellel cu însușirile din Nisus
Monolingual, ca să mai rad între 0,5 și 2 GB de fișiere de localizare de care nu am nevoie
NeoOffice, totdeauna ultima versiune - sper să ajungă office-ul standard și pe mac și pe win și pe linux
Nisus, editorul de text preferat, mă joc frumos cu diacriticele, chiar dacă vreau să pun 3-4 unul peste altul, să fie acolo; cu el am pus aplicațiile cum mi-a venit și tot cu el le-am reordonat alfabetic.
Preview, versiunea veche, din Panteră, ca să flipuiesc documente PDF, dacă tipografia cere
ResKnife sau RezillaBin, ca să recreez un dfont, după ce mă chinui cu Fontforge (vezi mai sus)
Scribus, în studiu, poate e mai bun decît iCalamus, deși nu pare
Taply, ca să ascult mp3 și m4a
Transmission - pt rarele momente cînd descarc torente
Unicode Checker, ca să știu ce cod unicode are caracterul δ sau ə sau ɘ
Unicode Font Info, ca să știu ce repertoriu are un font
VLC, cel mai tare, cred, la văzut filme, orice format
WeatherDock, ca să știu cum va fi vremea mîine sau poimîine
Foarte bun acest topic!
Ca sa nu repet ce au mai scris altii, o sa incerc sa adaug ce folosesc eu in plus:
Aplicatii mocca: http://softbend.free.fr/himmelbar/screenshot.jpg
HimmelBar provides an icon in the menu bar to quickly access your installed applications by scanning standard locations such as local, user, network and developer applications. You can also add a custom location such as the Classic Applications folder, or any other folder of your hard disk that contains applications.DOWNLOAD
Google Notifier alerts you when you have new Gmail messages or upcoming events on your Google Calendar.DOWNLOAD
http://growl.info/img/growlicon.png
Growl is a global notifications system for the Mac OS X operating system. Applications can use Growl to display small notifications about events which the user deems important, in a consistent manner. This allows users to fully control their notifications, application developers to spend little time creating notifications, and Growl developers to concentrate on the usability of notifications.DOWNLOAD
http://www.titanium.free.fr/gfx/icons/OnyX-Leopard.png
OnyX is a multifunction utility (maintenance, optimization, and personalization).
It allows you to verify the Startup Disk and the structure of its System files, to run misc tasks of system maintenance, to configure some hidden parameters of the Finder, Dock, Dashboard, Exposé, Safari, Login window and of some of Apple’s own applications, to delete caches, to remove a certain number of files and folders that may become cumbersome and more.DOWNLOAD
Cred ca mai sunt dar au fost puse deja…
Alea cu bani ma mai gandesc daca le postez
Si acum din cele cu bani, sper doar sa nu fie considerate reclama, nu asta este intentia mea:
Imaginile sunt doar exemplificative, nu-mi apartin si nu am softurile respective instalate!
Asta pentru carcotasi si “spioni”!
http://www.likemac.ru/english/images/thumbnails/pic1.jpg
Pentru cei nostalgici, care au ceva regrete pentru wincommander, sau mai nou totalcommander, aici aveti o aplicatie mult mai buna decat xfolders, sper doar ca rusii sa o mai dezvolte(daca nu, dupa ce o sa mai invat un pic, am sa fac una), daca am avea ceva de gen tcpowerpack ar fi superb…. TRIAL
BTW urasc finder asa cum am boala pe explorer, chiar asa astia de ne fac SO-urile nu sunt in stare sa scoata ceva de gen?
http://www.orderedbytes.com/gfx/home/home_image_right.png
ControllerMate gives you the power to do more than ever with your HID controllers. Whether you want to modify the behavior of your keyboard or mouse, or add complex functions to your gaming devices, ControllerMate is the tool for you. TRIAL
http://1passwd.com/images/play_movie.png
Acest soft chiar il am instalat, am prins o licenta mocca, si de atunci il folosesc cu placere, foarte bun inlocuitor pentru roboform(win), stie sa importe din softuri de gen….si altele. TRIAL
http://i31.tinypic.com/dwrty0.jpg
CrossOver Mac allows you to install many popular Windows applications and games on your Intel OS X Mac.
Imi cer scuze pentru imaginea “deformata” insa am incercat doar sa arat ce poate crossover, imaginea nu-mi apartine, asa ca a trebuit sa o cosmetizez un pic…in asa fel incat sa nu contina nimic privat…
Revenind la CrossOver/torrente, am testat tot ce am gasit in materie de torrente(apps) pentru OS X, NU exista inca nici o aplicatie care sa se compare cu uTorrent-ul din win, asta este crud-ul adevar, si o RUSINE pentru OS X, singurul care se apropie cat de cat este Azureus, insa mananca resusre la greu(pentru cei care nu au disponibil) si cand o sa vedeti 10 -11 MB/S in Azureus eu ma impusc, am citit de mi-au sarit ochii tutoriale…etc, pur si simplu nu “poate” sa egaleze macar uTorrent, nu mai zic ca este scris in java…
Asa ca nu va ramane decat sa rulati uTorrent in emulator crossover…daca vreti viteza. TRIAL
Cam atat pentru “seara” asta, mai am ceva asi in maneca…dar…later.
[ Modificat: 01 Februarie 2008 11:59 AM de THe_KiNG ]
Revenind la CrossOver/torrente, am testat tot ce am gasit in materie de torrente(apps) pentru OS X, NU exista inca nici o aplicatie care sa se compare cu uTorrent-ul din win, asta este crud-ul adevar, si o RUSINE pentru OS X
Mie-mi merge foarte bine Transmission, nu văd cu ce m-ar ajuta în plus uTorrent.
Mie-mi merge foarte bine Transmission, nu văd cu ce m-ar ajuta în plus uTorrent.
Adevarat, este un proiect bun, insa cum sare de 5MB/S crapa, are inca muuuulte bube, e departe ca optiuni de azureus, etc.
Pacat ca uTorrent for mac este in standby de ceva vreme buna din lipsa de developeri :(
Cand am nevoie sa iau ceva rapid folosesc utorrent in crossover, in rest azureus, macar e stabil si nu crapa.