5 din 6
5
Ce softuri folosiți pe MAC-ul vostru ? - POLL
  [ Ignoră ]   [ # 61 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BV
Macuser din: 03.09.06

Cred ca o pura lista nu e asa folositoare, ca descrierea programelor care nu sunt asa cunoscute. Citesc prin liste programe care probabil ca sunt f bune si le-as folosi, dar nestiind macar in mare pentru ce sunt…

Poate ar fi realizabila urmatoarea idee: Bazandu-ne pe listele publicate, sa se faca o lista de aplicatii pt mac (impreuna cu descriere si link ar fi excelent - vezi postul lui psergiu) si apoi fiecare poate sa bifeze ce foloseste si asa se pot face si statistici mult mai usor. Ce ziceti?

Semnătură 

Paralelipiped dreptunghic, aparent plastic, alb si lucios cu: butonase, suprafata luminoasa, crapatura gri cat diametrul unui CD

[ Ignoră ]   [ # 62 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.06.07

Mda, ideal ar fi sa se centralizeze cumva lista. Un articol pe wiki poate… Dar atunci am calca pe urmele unor site-uri specializate pe treaba asta si nu stiu daca are rost…

Semnătură 

MacBook Pro 2.4 GHz, 2 GB RAM, 200 GB HDD
iPhone 16 GB, FW 1.1.4 (BL 4.6 Neutered), FW 1.1.3 (BL 4.6) OTB

[ Ignoră ]   [ # 63 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile pai listele alea, sunt demult pe net…
pe categorii…
http://www.versiontracker.com/macosx/

[ Ignoră ]   [ # 64 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BV
Macuser din: 03.09.06

mh, da si nu… ma refeream mai degraba la o lista in care cineva scrie, dupa ce a testat 100 de programe in domeniu, el care il foloseste (de ex. VLC ca player de filme… cred ca multi sunt de acord ca e cam cea mai buna solutie pe mac).

Pe versiontracker ai doar ratings… dar cati oameni se intorc sa dea un rating… pe langa asta, rating 5 dat de 1 om e mult mai slab decat rating 4 dat de 100 oameni…

Semnătură 

Paralelipiped dreptunghic, aparent plastic, alb si lucios cu: butonase, suprafata luminoasa, crapatura gri cat diametrul unui CD

[ Ignoră ]   [ # 65 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

smile) hmmm…
tu de cite ori ai dat un rating la un soft folosit / incercat de tine?
nu cred ca are vreo relevanta o lista de acest fel - gasesti tot ce vrei sa stii in sectiunea potrivita a forumului

[ Ignoră ]   [ # 66 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pipera
Macuser din: 11.02.08

cu licentele cum este ?? intreb ca un viitor posibil posesor de mac. se gasesc programe? sincer sa fiu sunt dispus sa dau bani pentru fiecare program pe care as vrea sa-l folosesc, pentru ca-mi permit momentan sa fac o investitie in programe cu licenta!

[ Modificat: 23 Aprilie 2008 06:56 PM de Administrator ]
 Semnătură 

MacBookPro 4.1 Intel Core2Duo 2.4 GHz, 2GB RAM, 120 SSD
iPhone 3.0 8Gb
HTC One M8 - Android 5
Samsung Galaxy Note 10.1 N8000

[ Ignoră ]   [ # 67 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 17.02.08

programe se gasesc destule, nu asa multe ca cele pt windowz, dar in general calitatea softurilor de mac este mai ridicata. Eu unul nu prea am gasit junkuri sau programe care sa-mi afecteze neplacut sistemul.

Semnătură 

Macbook Pro 15”  &  iPhone 8Gb

[ Ignoră ]   [ # 68 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cum adica “se gasesc programe”? Normal ca se gasesc, noi cu ce crezi ca ne jucam? Depinde si de ce ai nevoie tu.
Baga un ochi pe la versiontracker.com, macupdate.com, google etc.

[ Ignoră ]   [ # 69 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

încerc să mă documentez cât de mult pot, şi ieri şi azi am umblat pe un MacBook, mi-a plăcut foarte tare, este extraordinar.
nu vreau să fiu prins in off-side pentru că mă enervez foarte repede când nu merge ceva sau nu ştiu să fac acel ceva…
oricum nu mă hazardez pentru că voi sunteţi aici şi pot primi ajutor, eu şi toţi userii care suntem începători în ale Măcăitului !

multumesc frumos altero, acum bag ochiu smile

Aperture sau Final Cut Express cum ar merge pe un MacBook?
mediu,bine,foarte bine,prost(merge greu se blochează)?

Semnătură 

iPhone 3.0 8Gb
HTC One M8 - Android 5

[ Ignoră ]   [ # 70 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

aperture e ok. fce nu stiu ca nu am folosit

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 71 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 17.02.08
virus_luci - 24 Aprilie 2008 01:07 AM

Ar merge mediu, dar o mare problema ar fi ecranul de doar 13” care nu e de ajuns in cazul unor aplicatii precum Aperture sau Final Cut. Daca vrei sa-l folosesti pentru editare foto si video iti trebuie cu siguranta ceva mai puternic dpdv al procesorului si al placii video.

Semnătură 

Macbook Pro 15”  &  iPhone 8Gb

[ Ignoră ]   [ # 72 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

2,2 GHz, 2 gb ram ?
da asta e şi problema mea, ecranul de 13.2’‘, de aceea aş alege sony vaio

Semnătură 

iPhone 3.0 8Gb
HTC One M8 - Android 5

[ Ignoră ]   [ # 73 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Părerea mea e să le compari la lucru, abia după aia să iei o decizie!

[ Ignoră ]   [ # 74 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

eu zic sa iti bagi picioarele in ei bani si sa iti iei un Mac sa vezi cum este.

Daca nu te coafeaza il vinzi dupa o luna si ai pierdut cateva milioane (maxim 5) ... mare branza faci altele ca doar nu stai numa’ in milioanele alea, si cu siguranta ai aruncat (si vei mai arunca) mai multi bani pe berici, chefuri sau pescuit cu baietii decat pe “inchiriat de macuri”.
    In viata orice lucru are un cost, asa ca nu ar trebui sa te ingrijoreze prea mult asta, mai bine te-ai gandi sa faci acel cost sa fie cat mai mic pentru tine.
    Daca iti dai acum toti banii pe Vaio cu siguranta o sa te macine gandurile: “bai ce-i ala un mac?... ce tot canta aia pe forum si se umfla in pene cu macurile lor… or fi vrajite si chiar nu se blocheaza?... bai nu cred nimic pana nu-l testez asa cum stiu eu ”  ... dar mai tare o sa te roada seara in pat inainte de culcare, vesnica intrebare: “cum ar fi fost daca mi-as fi luat un Mac?... cum?”

... si parca vad ca ajungi sa-ti vinzi pc-ul mai in pierdere decat ai face-o cu macul, doar ca sa scapi de ganduri si intrebari, sa-ti stingi setea de curiozitate, sa te lamuresti tu singur care e mai bun pentru tine Mac sau PC (vezi mai sus costurile mici)
    Curiozitatea e in firea omului, e normala.  Fii baiat destept asumati eventuala pierdere si nu-ti mai f…te nervi aiurea cu atatea intrebari, ca nervii astia fac mai mult decat banii aia.

Sony Vaio stii deja cum este ... nimic nou ... “frumos pe afara putred pe dinauntru” sau mai bine “p-afara vopsit gardul inauntru ... Windows”. Da’ oare macu’ cum e ...e mai bun?

pe de alta parte de pe margine e simplu de vorbit sa “pierzi niste milioane” ... mai greu sunt de facut ... dar oricand poti incerca un second inainte sa iti iei un mac nou, ca pana la urma vorbim de sistemul de operare si apoi de hard.
P.S. ...si mai stiu de la un prieten macuser: “Nu-ti lua un tun sa tragi dupa ... vrabii”

[ Modificat: 24 Aprilie 2008 05:10 AM de silvestro2in1 ]
 Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 75 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05
virus_luci - 24 Aprilie 2008 01:07 AM

încerc să mă documentez cât de mult pot, şi ieri şi azi am umblat pe un MacBook, mi-a plăcut foarte tare, este extraordinar.
nu vreau să fiu prins in off-side pentru că mă enervez foarte repede când nu merge ceva sau nu ştiu să fac acel ceva…
oricum nu mă hazardez pentru că voi sunteţi aici şi pot primi ajutor, eu şi toţi userii care suntem începători în ale Măcăitului !

multumesc frumos altero, acum bag ochiu smile

Editare profesionala de imagine sau film nu se face pe un laptop. Aperture… da. Merge pe MacBook. FC… chiar si E mai bine nu. Nici macar Photoshop nu as pune pe un portabil, eventula Photoshop Elements, sau Graphic Converter daca nu ma descurc cu Aperture.

Daca un portabil ar fi la fel de eficient si puternic ca si un desktop, fii sigur ca s-ar renunta la desktopuri. Parerea mea.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

5 din 6
5