Noul procesor de la IBM, denumit Power6, va fi anuntat saptamana viitoare, si va aparea pe piata in 2007. Cei de la IBM sustin ca va fi o revolutie in domeniu, si ca au obtinut in laborator frecvente de 6 GHz…
Noroc cu Universal Binaries, ca Apple se poate intoarce oricand la PPC daca o fi nevoie.
super tare frate, in sfarsit o veste buna, ca nu ma incalzea asa mult ca s-a dat la vanzare ipod nano de 1gb, acum ramane sa vedem daca apple va continua planul de a implementa procesoarele intel in toate produsele lor pana la sfarsitul anului, insa mie mi-e tare teama ca aceasta lansare nu va afecta planurile deja facute, deoarece banuiesc ca intre apple si intel e un contract foarte mare. Sper ca Steave sa nu gandeasca doar cu portofelul si sa faca decizia cea mai buna pentru end-useri
Asta da rasturnare de situatie…daca asa se va intampla…vorba lor “It will cause a lot of companies to go back to the drawing board,” // desi o astfel de performanta tehnologica nu se obtine chiar peste noapte…oare sa nu fi existat discutii pe tema acestui procesor intre IBM si Apple. Bine, se poate pleca si de la premiza ca in perioada respectiva IBM nu era sigur daca va reusi, iar Apple nu a mai vrut sa astepte. Chiar sunt curios ce consecinte o sa aduca acest procesor cand el va exista pe piata.
Si apropo va dati seama ce ar insemna pentru sistemele mac care in ultima perioada a fost net inferioare ca fregvente de procesor pc-urilor trecerea la aceste procuri. Ar fii o lovitura de teatru care sunt sigur ca s-ar simtii si la vanzari, doar ca e o preblema cu 2 taisuri, apple risca sa para ca o companie indecisa si reafirm ca ma tem ca nu o sa poata sa iasa din contractul cu intel
Amuzant, apple se orienteaza spre intel si incepe o relatie care probabil va fii de lunga durata si Bill Gates incepe sa colaboreze cu IBM la procesoare (xbox360 care are proc ibm triple core), interesant scimbul intri cei 2 TITANI ai IT-ului, si sunt in privinta asta chiar fericit.
Noul procesor de la IBM, denumit Power6, va fi anuntat saptamana viitoare, si va aparea pe piata in 2007. Cei de la IBM sustin ca va fi o revolutie in domeniu, si ca au obtinut in laborator frecvente de 6 GHz…
Noroc cu Universal Binaries, ca Apple se poate intoarce oricand la PPC daca o fi nevoie.
Asta îmi confirmă bănuiala, pusă pe site acum ceva timp, că oricînd Apple este pregătit să continue seria PPC dacă IBM și/sau Motorola vin cu ceva nou și mai rapid decît Intel sau AMD. Dacă se confirmă ceea ce pregătește IBM…
Apropo mi se pare ca IBM doar incearca sa nu sufere o pierdere de imagine prea mare prin faptul ca spune ca e mai bine sa termine colaborarea cu apple, mai ales din moment ce vanzarile apple au crescut asa mult si continua sa creasca (e exact cum ar spune un politician care a pierdut cursa prezidentiala ca e mai bine ca nu a iesit presedinte ca nu ar fi mai avut timp sa-si plimbe cainele
crede-ma, ibm e atat de mare incat pierderea apple i-a durut in cot. Contractul cu apple aducea un venit minuscul si le punea pe cap un client care pentru banii pe care ii platea era muult prea pretentio.s normal ca se bucura ca au scapat de ei. n-are nici o treaba cu imaginea. majoritatea celor care au auzit de apple, au auzit din cauza ipodului si nu din cauza macului, iar din cei care au auzit de mac, putini sunt cei care fac diferenta intre PPC si x86, si chiar si mai putini stiu ca procesoarele vechi veneau de la IBM iar ca astea noi vin de la intel.
DUDE!
Sa nu o luam prea rpd de-a buna! Voi chiar credeti ca nenea Jobs face prosti d-astea? Azi trece pe Intel, maine iar se intoarce la IBM si peste o sapt trece la AMD? Chiar credeti ca nu exista ‘lupte’ intre cei trei? ca nu stau tooti la nenea Jobs la usa si fac: C’mon mister Jobs, look, we’ve made a 10,(939…) GHz procesesor, won’t you put our’s procesors into the great MAC? Ca nenea Jobs se arunca fara sa stie ce face? Timp de 20 si de ani a facut bine ce a facut… si nu cred ca ar da-o asa usor in bara. Credeti ca nu iar fi zis lui ce planuiesc (IBM), mai ales cand au auzit (chestie… oarecum veche) ca o sa treaca pe Intel? Credeti ca nu le-a, si le mai, tzatzaie curu si acum ca vor fi/au fost ‘aruncati’ de apple?
Cinstit, nu-mi fac probleme! Iar chestia ca vor anunta power6 (stiam de G6, asa am auzit! nu ma luati la shuturi!) cu 4-4.5GHz (nu chiar 6GHz, ca veni vorba… mi se pare PREA mult pt zilele noastre… chiar exagerat, ce naiba ajungem in 2010 la 20GHz in stilul asta) se stia de prin decembrie, dar se auzea ca il vor scoate pana il oct anul asta!
si sa nu uitam cate ceva!!! CONSUM ; CALDURA DEGAJATA si, ceva pt care a trecut Apple pe Intel, PERFORMANTA/WATT
deci? cand o sa vedem PowerBook G6 @ 5.2GHz?
LE: man! cand m-am apucat de scris povesti p-aici, erau doar 3 posturi
la faza cu the great MAC am cam luat-o pe campii, recunosc
Mhh, let’s wait and see.
De la 2,7 la 4-5 GHz mi se pare un salt cam mare. Nu zic ca nu o sa fie asa, dar cu ce pret? Racire cu schimbare de faza (frigider)? Zgomot? Consum? Stiti cat are sursa de la Quad? 1.000 W !!! Daca o scula cu Power6 o sa aiba nevoie de 2000 W, si o sa faca ca avionu’, thank-you-but-no-thank-you.
Sunt convins ca IBM are capacitate sa scoata procesoare puternice si revolutionare, cum e Cell-ul, dar computerele personale (incluzand aici si Macurile) depind de mult mai multi factori.
Steve a zis ca Intelul o sa le dea procesoare pentru “the next decade”. Eu cred ca asa o sa fie, si nu o sa fie rau.
... iar a doua întrebare care îmi vine în minte: pentru cine face IBM procesoarele astea? Dacă Apple trece INTEGRAL pe intel, ALTCINEVA le va folosi, altfel nu văd de ce s-ar chinui IBM să le producă. Cine le va folosi? Poate Apple are de gînd să vîndă licența de pc-uri ppc altcuiva. A mai făcut asta la începutul anilor ’90 cu ultima serie 67k, iar Umax a produs chiar clon-uri mac drăguțe. Unul încă funcționează la noi la facultate, avînd cel puțin 12 ani de uz cîndva intens (acum e folosit mai rar, de o colegă de la rusă).