2 din 3
2
IBM va lansa un nou procesor super-performant
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

“crede-ma, ibm e atat de mare incat pierderea apple i-a durut in cot”

nu cred, nu am auzit pe nimeni pana acum sa se planga pecum ca are clientela. plus de asta nu ar fi putut sa spuna niciodata ca Apple este o pierdere pt ei pt ca nu le-ar face bine la imagine asta fiind un aspect.

altero: de ce ti se pare mare trecerea de la 2.7 la 4-5? eu as considera mare daca ar putea trece acum pe undeva pe la 10…  si la urma urmei de ce crezi ca va fi mai zgomotos?
poate va avea nevoie chiar de mai putina racire decat ce exista acum…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 09 Februarie 2006 03:24 PM
Tudor - 09 Februarie 2006 02:08 AM

Noul procesor de la IBM, denumit Power6, va fi anuntat saptamana viitoare, si va aparea pe piata in 2007. Cei de la IBM sustin ca va fi o revolutie in domeniu, si ca au obtinut in laborator frecvente de 6 GHz…  ohh
Noroc cu Universal Binaries, ca Apple se poate intoarce oricand la PPC daca o fi nevoie.

http://news.ft.com/cms/s/c41f2d94-973c-11da-82b7-0000779e2340.html

... iar a doua întrebare care îmi vine în minte: pentru cine face IBM procesoarele astea? Dacă Apple trece INTEGRAL pe intel, ALTCINEVA le va folosi, altfel nu văd de ce s-ar chinui IBM să le producă. Cine le va folosi? Poate Apple are de gînd să vîndă licența de pc-uri ppc altcuiva. A mai făcut asta la începutul anilor ’90 cu ultima serie 67k, iar Umax a produs chiar clon-uri mac drăguțe. Unul încă funcționează la noi la facultate, avînd cel puțin 12 ani de uz cîndva intens (acum e folosit mai rar, de o colegă de la rusă).

diverse motive. poate ca au prea multi bani si timp la dispozitie sa faca procurile astea, intel sunt bagati si pe piata microstift si apple acum, de ce nu ar face ei ceva sa fie superiori si cautati? pur si simplu…

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
szhoul - 09 Februarie 2006 03:27 PM

altero: de ce ti se pare mare trecerea de la 2.7 la 4-5? eu as considera mare daca ar putea trece acum pe undeva pe la 10…  si la urma urmei de ce crezi ca va fi mai zgomotos?
poate va avea nevoie chiar de mai putina racire decat ce exista acum…

Parca in 2003, pe la inceput, a aparut primul G5? Avea 1,8 GHz. Dupa aproape 3 ani au ajuns la 2,7.
Alt motiv: Intel, care sunt (erau) obsedati de cursa gigahertzilor, au ajuns la 3,8 (sau 4,5 pt overclockare). Au resurse si dorinta sa treaca de pragul de 4 GHz, dar nu au facut-o. Si asta din cauza caldurii. Pt ca, chiar si la tehnologia cea mai avansata, cea de 65 nm, la frecventa asta iti trebuie frigider.

Nu cred nimic, am zis ca daca… Cel mai bine e sa asteptam, sa vedem ce si cum. Poate ca o sa fie procesoare din alea speciale pentru servere sau supercomputere, adica care nu or sa vada PC/Mac in viata lor.

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

oamenii fac totul nu masinile. daca ibm a pus mana pe un om care face cat tot intelul, ibm vei vedea pe toti peretii pt ca vor fi in top.
nu mi-a placut nici fizica si nici chimia (poate un pic fizica) dar tot in jurul lor te invarti si aici, poate au descoperit ceva care le-a scapat la toti?

cum am zis, este nevoie de 1 minte sclipitoare…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

anunturile astea se fac pentru publicitate, pentru actionari, pentru bursa… nu pentru useri / userii o sa cumpere ce au nevoie, atunci cind au nevoie

parca o sa astept eu 2 ani, sa-mi cumpar ce? cind o sa apara ceva mai bun, de care o sa am nevoie atunci, o sa vad wink

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BUCURESTI
Macuser din: 24.01.06

Suntem intro continua dezvoltare .

Parca de pe acum il aud pe nepotelul meu cum o sa ma intrebe peste 50 de ani.
TATAIE cei ala gigahert caci noi la scoala am auzit decit de teraherti.

Semnătură 

Traiasca powerbookul meu si jucariile tuturor macuserilor

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.12.05
abredross - 09 Februarie 2006 03:38 AM

crede-ma, ibm e atat de mare incat pierderea apple i-a durut in cot. Contractul cu apple aducea un venit minuscul si le punea pe cap un client care pentru banii pe care ii platea era muult prea pretentio.s normal ca se bucura ca au scapat de ei. n-are nici o treaba cu imaginea. majoritatea celor care au auzit de apple, au auzit din cauza ipodului si nu din cauza macului.

Daaaa. Cum sa nu Ibm firma importanta Apple nu, mai ales ca in state unde e ibm-ul nu stie nimeni de apple, doar de Ipod. In fine daca cineva chiar crede ca Apple nu reprezinta o mare pierdere pt IBM se inseala amarnic. Aici sunt contract de miliarde de dolari, si eu sunt sigur ca actiunile IBM au scazut de cand a anuntat Apple ca merge pe Intel.

Semnătură 

FAN APPLE SI HONDA, Imac, Ibook, Iphone 3G si Honda Civic 5d 1.8 SPORT

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

Cand o sa mearga un proc la 6GHz pe un laptop atunci poate o sa-si reconsidere si Apple politica. Atata timp cat piata laptop-urilor e in continua crestere, iar cea a desktopurilor cam stagneaza ....
BTW stie cineva un laptop performant cu proc IBM
IBM a facut, face si o sa mai faca procuri pt mastodonti a la BigBlue. E adevarat ca sunt superperformanti da nu pt noi end useri.
Se pare ca tendinta e spre cat mai multa perfomanta/watt siu nu spre cati mai multi GHz. Ce naiba o sa ajungem sa facem ochiuri pe carcasa. Si asa siliciul a dat cam tot ce poate da. O sa se volatilizeze la 6GHz grin

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Eu am gasit ceva interesant, adica:

“AMD Opteron Processor

The industry leading Opteron microprocessor offers a number of advantages for superior performance and scalability.

The Opteron processor’s on-chip, highly associative 1 MB cache supports aggressive out-of-order execution and can issue up to nine instructions simultaneously. The integrated memory controller eliminates the need for a separate Northbridge memory controller chip, providing an extremely low latency path to local memory—less than 60 nanoseconds. This is a significant performance advantage, particularly for algorithms that require irregular memory access. The 128-bit wide memory controller provides 6.4 GB/s local memory bandwidth per processor,  or more than one byte per FLOP. This balance brings a performance advantage to algorithms that stress local memory bandwidth.

HyperTransport technology enables a 6.4 GB/s direct connection between the processor and the Cray XT3 interconnect, removing the PCI bottleneck inherent in most interconnects”

http://www.cray.com/products/xt3/index.html#scal_proc_elem

Cam seamana dar nu rasare.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 18.12.05

Deacord foarte interesant, si adevarul e ca cei de la AMD stiu sa faca ceva procesoare si nu numai opertron ci si fx60-ul care e criminal, insa cat de tare e procul tot windows boot-eaza si asta inseamna ca tot aceleasi erori le da, si atunci e mai nasol ca stii ca ai un megaprocesor si windows-ul nu foloseste nici 1/2 din resursele lui.

Semnătură 

FAN APPLE SI HONDA, Imac, Ibook, Iphone 3G si Honda Civic 5d 1.8 SPORT

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti

Noul procesor de la IBM, denumit Power6, va fi anuntat saptamana viitoare, si va aparea pe piata in 2007. Cei de la IBM sustin ca va fi o revolutie in domeniu, si ca au obtinut in laborator frecvente de 6 GHz…  ohh
Noroc cu Universal Binaries, ca Apple se poate intoarce oricand la PPC daca o fi nevoie.

... iar a doua întrebare care îmi vine în minte: pentru cine face IBM procesoarele astea? Dacă Apple trece INTEGRAL pe intel, ALTCINEVA le va folosi, altfel nu văd de ce s-ar chinui IBM să le producă. Cine le va folosi? Poate Apple are de gînd să vîndă licența de pc-uri ppc altcuiva. A mai făcut asta la începutul anilor ’90 cu ultima serie 67k, iar Umax a produs chiar clon-uri mac drăguțe. Unul încă funcționează la noi la facultate, avînd cel puțin 12 ani de uz cîndva intens (acum e folosit mai rar, de o colegă de la rusă).

IBM le produce pentru ca le vinde in serverele sale iSeries care sunt powered by POWER processors si care ruleaza AIX, versiunea IBM de UNIX. Si le mai vinde in console de jocuri, etc etc. Au ce face cu ele - asta e clar! Pe bune, chiar va imaginati toti ca apple erau singurii care foloseau ppc-uri?

Semnătură 

“On January 24th, Apple Computer will introduce Macintosh. And you’ll see why 1984 won’t be like 1984”

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
abredross - 10 Februarie 2006 02:35 AM

IBM le produce pentru ca le vinde in serverele sale iSeries care sunt powered by POWER processors si care ruleaza AIX, versiunea IBM de UNIX. Si le mai vinde in console de jocuri, etc etc. Au ce face cu ele - asta e clar! Pe bune, chiar va imaginati toti ca apple erau singurii care foloseau ppc-uri?

evident, ppc se folosea și de alții… nu mai știu unde citisem mai an că unii au creat și un laptop ppc pe care se putea pune un linux ppc…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pai nu exista Mandrake pt PPC?

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
altero - 10 Februarie 2006 03:53 AM

Pai nu exista Mandrake pt PPC?

Ba da, l-am pus ei eu. Mai exista Debian, Ubuntu (Debian-based), Gentoo si Yellow Dog. Le am pe toate, daca te intereseaza da un PM. Mandrake se instaleaza cel mai usor si e chiar simpatic.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ei, merci, dar Mandrake a avut sansa lui acum cativa ani. De cand am dat cu nasul de Mac nu imi mai trebuie. Pe la ce versiune a mai ajuns? Eu am avut de la 6 la 10.

2 din 3
2

‹‹ WMA to MP3      Google Talk din Gmail ››