1 din 3
1
hdd de 320 Gb pentru un macbook
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 14.10.05

Salut,

Am auzit (prin toamna) ca ar fi aparut in state. Aveti vreo idee daca gasesc asa ceva in Romania si daca da, unde?

Daca nu imi puteti recomanda unul de 250.

Merci

Edit: intre timp am gasit: http://www.shopmania.ro/magazin~online-hard-uri~filtru-capacitate-320-gb—-pret-500-700.html

Dar oare ce sa aleg?

[ Modificat: 20 Ianuarie 2008 04:55 PM de Ciprian ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

uite aici 3 hd foarte bune , testele au fost facute pe macbook pro dar dar cred ca si pe macbook sint la fel de bune

Fișiere atașate
Three Best Notebook Drives for the MacBook Pro.pdf  (Dimensiune Fişier 328 - Downloads: 206)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Ciprian - 20 Ianuarie 2008 04:50 PM

Salut,

Am auzit (prin toamna) ca ar fi aparut in state. Aveti vreo idee daca gasesc asa ceva in Romania si daca da, unde?

Daca nu imi puteti recomanda unul de 250.

Merci

Edit: intre timp am gasit: http://www.shopmania.ro/magazin~online-hard-uri~filtru-capacitate-320-gb—-pret-500-700.html

Dar oare ce sa aleg?

Francezii numesc asta „l‘embarras du choix”: cînd ai prea multe oferte, te pierzi în ele și nu știi ce să alegi. Un preț bunicel pt un disc 2.5 inci (de leptache) este cam 450 lei / 250 GB; 300 lei / 160 GB; 250 lei / 120 GB…

P.S. La noi găsești WD și Samsung, ambele bune și cam la aceleași prețuri.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Cattus Thraex - 20 Ianuarie 2008 09:07 PM

Francezii numesc asta „l‘embarras du choix”: cînd ai prea multe oferte, te pierzi în ele și nu știi ce să alegi. Un preț bunicel pt un disc 2.5 inci (de leptache) este cam 450 lei / 250 GB; 300 lei / 160 GB; 250 lei / 120 GB…

P.S. La noi găsești WD și Samsung, ambele bune și cam la aceleași prețuri.

Eu ma gandem ca-mi puteti impartasi experientele voastre.

Eu am un hdd de 120 acum daci singurele optiuni sunt: fie de 250 la 450 lei, fie de 320 la 630 de lei (pt 160 eu cred ca nu merita efortul)

Decizia rationala si de bun simt este, bineinteles, unul de 250 la 450 lei. Dar cum nu stau bine nici cu ratiunea nici cu bunul simt probabil ca o sa-mi iau unul de 320.

Ce vroiam sa stiu eu de la voi este daca incape intr-un macbook (stiu ca la un moment dat erau unele prea inalte care nu intrau) si daca ati auzit de vreo problema de orice natura cu hdd-urile astea plasate intr-un macbook?

Merci

PS: Ma gandesc sa-mi scot unitatea optica si sa pastrez si al doilea hard in laptop in spatiul ramas liber. Credeti ca se poate?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu nu știu de ce ne mai întrebi pe noi pt experimente din astea. În mod cert, la orice spunem vei avea reacție adversă. De ex., eu NU ți-aș recomanda să schimbi discul intern la o sculă nouă sau relativ nouă, ci să iei disc extern, dacă vrei – de 2.5 inci alimentat din portul USB/FW; cu atît mai puțin ți-aș putea recomanda să scoți unitatea optică!
Ceea ce faci tu aduce a batjocorirea săracului MB.
Nu cred că cineva de pe acest forum a apucat să testeze un disc de 2.5 inci la 320 GB vîrît într-un MB, abia au apărut. La ora actuală, raportul capacitate/preț e cel mai bun pt 160 GB / 300 lei care, la tine, „iese din discuție” (de ce? e capacitate prea mică?); pe listă urmează cele de 250 GB / 450 lei.
Dacă vrei să ai ultimul tip de disc 2.5 inci sau ultimul tip de orice, indiferent de preț, de ce nu?

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

smile

Vad ca m-ati inteles gresit. Nu am intentia sa va intreb ceva doar ca sa am o reactie adversa. Pur si simplu vroiam opinii, m-ati ajutat de multe ori cu parerile voastre si sunt sigur ca si acum o sa fie asa.

1. Despre hdd:

Am unul de 120 acum, si nu l-as schimba pentru unul de 160. E prea mica diferenta. Ar insemna sa dau 300 de lei pentru (aproape) 40 Gb in plus - adica 7.5 lei/Gb

Daca-mi iau unul de 250, as da 450 de lei pe 130 Gb in plus adica 3,5 lei/Gb

La 320 de gb, as da 630 de ei pe 200 Gb in plus, adica 3.15 lei/Gb

Deci cum e mai bine sa fac?

In plus imi permit sa fiu irational si lipsit de bun simt in aceasta decizie pentru ca se apropie ziua mea si colegii mi-au bagat tot soiul de apropouri: cam ce mi-as dori, etc wink

2. Despre hdd in locul unitatii optice

Tin mai mult decat isi poate imagina cineva la macbook-ul meu. Este cel mai vechi macbook posibil (rev. A) si l-am cumparat la mana a doua la un pret incredibil. Cand l-am luat arata ca vai de el: jegarit, cu zgarieturi, tastatura ingalbenita, aerisile blocate, tastele clapauge si bateria dusa. L-am ingrijit si acum arata minunat. Drept rasplata nu m-a lasat niciodata cand am avut nevoie de el.

Asa ca iti dai seama ca nu i-as face nimic rau.

Studiam doar posibilitatea.

Intre timp am vazut si ca-i posibil: http://www.mcetech.com/optibay/ wink

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ți-am sugerat ce aș face EU, ceea ce nu înseamnă că trebuie să mă urmezi:
- disc extern: e foarte util pt backup și chiar pt un sistem de rezervă (rescue sys); singura grijă: conexiunea ATA ori S-ATA a discului să se pupe cu conexiunea carcasei externe, dacă le iei separat (carcasele S-ATA sînt încă rare, dar au început să se găsească)
- lasă unitatea optică acolo unde este, nu-ți bate joc de aparat;
Dacă macul merge bine, nu cotrobăi în el fiindcă nu ai ce face weekendul ăsta.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

De HDD-urile de 2.5 Toshiba ce parere aveti? Ca am gasit unul la 320 si ma bate un gand.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06
nevrozel - 21 Ianuarie 2008 12:05 AM

De HDD-urile de 2.5 Toshiba ce parere aveti? Ca am gasit unul la 320 si ma bate un gand.

cat? toshiba sunt bune, pana acum cativa ani erau singurii care facea de laptop. pe ibook g3 tot toshiba este.

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
nevrozel - 21 Ianuarie 2008 12:05 AM

Unde? Cat?

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Aici in Italia, nu in RO. :(

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Si cam cat e, de curiozitate?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

200 Euro.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
nevrozel - 21 Ianuarie 2008 12:19 AM

200 Euro.

Scump

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Ciprian - 21 Ianuarie 2008 12:25 AM
nevrozel - 21 Ianuarie 2008 12:19 AM

200 Euro.

Scump

..., dar face.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 26.07.07

De ce nu mentioneaza discurile de 7200rpm?

Eu in loc de 320GB 5400rpm la 630 lei aleg un 200GB 7200rpm la 620 lei (Seagate, Hitachi). Asta e urmatorul upgrade pe care il planuiesc la MacBook, prin primavara asa.

1 din 3
1