Eu in loc de 320GB 5400rpm la 630 lei aleg un 200GB 7200rpm la 620 lei (Seagate, Hitachi). Asta e urmatorul upgrade pe care il planuiesc la MacBook, prin primavara asa.
Nici asta nu-i idee rea. De unde rezultă că idealul ar fi un disculeț de 2.5 inci la 400 GB și 7200 r/m și care să consume cît unul la 4200 r/m, poate chiar cît un SSD.
Si eu am externe, dar nu-i acelasi lucru. Destul ca iau dupa mine peste tot cele 2.27 kg ale macbookului (+incarcator+husa)
Prefer sa am totul pe macbook si pe hdd-ul extern sa fac doar backup.
Hdd-urile alea de 2.5 la 7200 rpm sunt ceva mai rapide ce-i drept (si la un moment dat am auzit ca consuma mai putin), dar eu nu cred ca as simti diferenta. Si in plus, 200 Gb sunt destui de putini fata de 320.
As vrea sa pot sa fiu si eu la fel de ordonat ca tine…
Omule, ceea ce cred eu nu se potrivește cu ce crezi tu. Eu nu am nevoie de hard mai mare de 120 GB, e drept mai nou decît cel original de 80 GB care, la rîndul său, a ajuns într-un PB mai mic, de 12 inci și al cărui disc, tot la rîndul său, a ajuns într-o carcasă externă! Uite că și eu m-am jucat, dar asta mai mult din întîmplare, ca să am un disc ceva mai mare în acel PB cu 60 GB.
Dar, ghicit-ai, am 2 discuri externe pt backup, unul al meu, unul al soției, plus unul al fiu nr. 1, altul al fiu nr. 2, deci patru în total. Lumea a vorbit, mai ales, de MBA, dar mie mi se pare colosală treaba asta cu un disc mare conectat în acel Time Capsule, cu router wl + disc de 500 GB sau 1 TB.
Tot dacă mă întrebi, mai ales dacă ai wl/n, cu viteză mare, în loc să dai atîția bani pe un disc de 2.5 inci, mai bine stai un pic și ia Time Capsule, asta merită banii. Nu-mi spune că ai nevoie permanent de 320 GB stoc în MB, dar 500 GB/1 TB pe un disc acasă da, face treaba excelent. Cînd se umple, mai iei un disc și apoi altul…
Părerea mea…
Am si eu harduri externe. 2 de 40 si unul de 250, ultimul legat la airport sa faca backup-uri (pe o partitie). Pe alta am diverse, dar e plin. Si ma gandesc sa-mi mai iau unul de 500.
Cei 120 de gb de la macbook sunt plini mai tot timpul. Poze si muzica in cea mai mare parte + ceva filme (nu multe). Acum ceva timp am facut curat pe un pc pe care vreau sa-l dau si m-am facut cu inca vreo 36 de gb de poze pe care trebuie sa le sortez. Acum nu am cum sa respir (exceptie facand partitia de sistem unde mai am vreo 6 g liberi) Si cam asa e tot timpul. Mai niste filme, mai o muzica si-i plin.
Din cand in cand mai fac curat dar e greu sa renunt la unele chestii. Si in fond asta inseamna sa fii mobil: sa ai totul la dispozitie, oricand.
Oricum, banuiesc ca povestea o sa se repede si daca-mi pun un hdd de 320. Ca si asta o sa ajunga plin la un moment dat.
Am un macbook rev A cu core duo de 2Gb, 2Gb de ram, hdd de 120 Gb, airport fara N si superdrive care nu scrie DL.
N-am timp sa stau sa scriu DVD-uri (am observat ca daca tin MB-ul in brate sunt sanse mai mari sa mi se buseasca diskul asa ca trebuie sa am un timp de scris “special” in care stau doar la birou). Doar de vreo 2 ori am avut timp sa scriu discuri DL, asa ca sunt foarte multumit de superdrive-ul meu. In plus eu n-am incredere in DVD-uri (am pierdut mai demult un an de munca din cauza unor discuri busite)
Am un macbook rev A cu core duo de 2Gb, 2Gb de ram, hdd de 120 Gb, airport fara N si superdrive care nu scrie DL.
N-am timp sa stau sa scriu DVD-uri (am observat ca daca tin MB-ul in brate sunt sanse mai mari sa mi se buseasca diskul asa ca trebuie sa am un timp de scris “special” in care stau doar la birou). Doar de vreo 2 ori am avut timp sa scriu discuri DL, asa ca sunt foarte multumit de superdrive-ul meu. In plus eu n-am incredere in DVD-uri (am pierdut mai demult un an de munca din cauza unor discuri busite)
Si da, imi place sa fiu “TIR” daca pot.
Da, exact cum am bănuit: hard extern, cel mai bine 2.5 in, bus-powered. Carcasa cea mai ieftină: chinezăria de la coloane pe Academiei, 39 lei, disc de care vrei, poți lua snopuri de discuri, la 39 lei/carcasa nici nu se simte. Ai multe alte variante, (ceva) mai scumpe. Orice ai lua, dacă ai asemenea cantități, oricum vei umple discul repede.
Ma bag si eu ca musca-n lapte!
Nu tin filme pe MBP. Trebuie sa fiu nebun! Le scriu imediat de cd-uri (avi, divx mp4) sau pe DVD-uri.
Un hard mare pe un portabil inseamna, la nivelul tehnologic actual, dupa un consum mare si o lene si mai mare, sanse crescute exponential de buşire!
Si da, imi place sa fiu “TIR” daca pot.
Au mai pus SD care nu scrie dvd-dl? Ești sigur? Încă din toamna lui 2005, SD puse pe PB și iBook ardeau DVD dl. Nu ai cumva un SD cu hibe? În orice caz, din 2006 încoace, toate SD-urile ard dvd dl…
Reține că așa începe procesul de bulire a unui SD, nu mai citește/nu mai scrie dvd dl. Dacă mai e în garanție, eu zic să-i faci o verificare.