gorrocs - 21 Ianuarie 2008 03:57 PM
Si eu am crezut la fel ca toate SD scriu DL. Dar se pare ca nu e asa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Macbook
Primul MacBook (Early 2006) stie doar sa citeasca DL.
Nu ești atent la ce am scris. Nu vorbeam de combo, care citește cd/dvd/dvd dl și arde numai cd, vorbeam de generațiile mai noi, de circa doi ani încoace, de superdrive-uri care, TOATE, citesc și ard dvd dl. Nu cred că Apple a mai vîrît în produsele sale, de circa doi ani încoace, SD-uri care nu ard dvd dl. Cele mai vechi da, cum am eu în PB-ul de pe care scriu acum, nu ard DVD dl (vara 2005, din toamna 2005 SD-urile ard și DVD dl). Generațiile și mai vechi,l cum este PB de 12 inci cu SD, din 2004, nu citește și, evident, nu arde dvd dl. Dar asta e normal.
Repet: eu mă îndoiesc că un SD produs cam de doi ani încoace nu arde dvd dl, mai degrabă aș crede că NU MAI arde - s-a bulit un pic, nu arde dvd dl, dar arde dvd-uri one layer și cd-uri. Evident, le citește pe toate astea sau, ușor-ușor, începe să nu mai citească dvd dl, apoi unele dvd-uri etc. etc. pînă pică. Procesul poate dura 1-2 ani. Nici nu cred că, de cel puțin un an încoace, mai găsești în magazine SD care să nu ardă dvd dl, nici măcar variante mici, pt notebook. Absolut toate ard dvd dl.