3 din 3
3
hdd de 320 Gb pentru un macbook
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
Ciprian - 21 Ianuarie 2008 04:08 AM

...In plus eu n-am incredere in DVD-uri (am pierdut mai demult un an de munca din cauza unor discuri busite)...

am observat si eu ca unii scriu arhive pe dvd smile
sau folosesc discuri no name…

eu scriu fisierele necomprimate, la viteza mica, pe un writer extern = nu am nici un disc care sa dea erori

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
gorrocs - 21 Ianuarie 2008 03:57 PM

Si eu am crezut la fel ca toate SD scriu DL. Dar se pare ca nu e asa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Macbook
Primul MacBook (Early 2006) stie doar sa citeasca DL.

Nu ești atent la ce am scris. Nu vorbeam de combo, care citește cd/dvd/dvd dl și arde numai cd, vorbeam de generațiile mai noi, de circa doi ani încoace, de superdrive-uri care, TOATE, citesc și ard dvd dl. Nu cred că Apple a mai vîrît în produsele sale, de circa doi ani încoace, SD-uri care nu ard dvd dl. Cele mai vechi da, cum am eu în PB-ul de pe care scriu acum, nu ard DVD dl (vara 2005, din toamna 2005 SD-urile ard și DVD dl). Generațiile și mai vechi,l cum este PB de 12 inci cu SD, din 2004, nu citește și, evident, nu arde dvd dl. Dar asta e normal.
Repet: eu mă îndoiesc că un SD produs cam de doi ani încoace nu arde dvd dl, mai degrabă aș crede că NU MAI arde - s-a bulit un pic, nu arde dvd dl, dar arde dvd-uri one layer și cd-uri. Evident, le citește pe toate astea sau, ușor-ușor, începe să nu mai citească dvd dl, apoi unele dvd-uri etc. etc. pînă pică. Procesul poate dura 1-2 ani. Nici nu cred că, de cel puțin un an încoace, mai găsești în magazine SD care să nu ardă dvd dl, nici măcar variante mici, pt notebook. Absolut toate ard dvd dl.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Ba da, am citit cu atentie.

Asta este ce scrie in link-ul de mai sus la MacBook Early 2006 cu SD:

Internal Slot-Loading SuperDrive   8x double-layer discs reads. 4x DVD±R & RW recording. 24x CD-R and 10x CD-RW recording

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
gorrocs - 21 Ianuarie 2008 04:24 PM

Ba da, am citit cu atentie.

Asta este ce scrie in link-ul de mai sus la MacBook Early 2006 cu SD:

Internal Slot-Loading SuperDrive   8x double-layer discs reads. 4x DVD±R & RW recording. 24x CD-R and 10x CD-RW recording

Da, OK, probabil au mai avut pe stoc cîteva pe care le-au consumat în prima serie, altfel nu-mi explic.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRank
Jr. Member
Din: București
Macuser din: 14.10.05
iaru - 21 Ianuarie 2008 06:47 AM

Ma bag si eu ca musca-n lapte!
Nu tin filme pe MBP. Trebuie sa fiu nebun! Le scriu imediat de cd-uri (avi, divx mp4) sau pe DVD-uri.
Un hard mare pe un portabil inseamna, la nivelul tehnologic actual, dupa un consum mare si o lene si mai mare,  sanse crescute exponential de buşire!

That’s a good point!

Un motiv pentru care e de preferat un disk mic e pentru ca probabilitatea de busire e mai mica. Ceea ce ma face sa regandesc tot. Daca fac mai multe partitii oare problema ramane aceeasi?

Dar daca as avea doua hdduri in macbook oare nu pot sa pun de un raid?  cool grin

3 din 3
3